Saturday, October 20, 2012

I'm not a coward !!


Assalamualaikum :)

Diam bukan bermaksud kita kalah atau lemah. Kita diam sebab kita fikir ke hadapan. Kita fikir risiko dan kesan yang akan berlaku jika kita bising, jika kita melawan. Diam bukan bermakna aku adalah COWARD! You know what, one thing i hate about you; 

“You always think that you’re so much better than everyone” .

Maybe you hebat, pintar dan bijak tapi jangan lupa satu perkara, setiap manusia tu Allah kurniakan dengan kelebihan dan kehebatan serta kekurangan masing-masing. So please jangan bongkak dengan apa yang kita ada. Jangan selalu merendahkan orang lain. Jangan ego. Satu benda you kena tahu, kelebihan kita memang kita selalu nampak dan boleh nilai sendiri tapi khilaf tu..silap kita tu susah untuk kita sedar tapi mudah untuk orang lain nampak. Did you ever asked people around you? Did you ever asked what they do not like about you? Never. You never know other people talk about you behind. As a friend, you think i like all this? No. But I realize who i am. I'm not your best friend, just your classmate. Classmate yang pendiam, sederhana, maybe sikit nerd. Tak layak pun nak tegur siapa-siapa. Tak layak nak lawan cakap orang-orang yang hebat. Tak layak nak bagi pendapat. But at least I try to be the best, I try to have some effort to success.





with love~rrp.cik itah






17 comments:

  1. sabar byk2 dik... org2 di sekeliling kita ni mcm2... jgn biar orh yg negatif sikapnya mcm ni menganggu emosi kita...yang penting kita tak amalkan perangai yang macam tu juga..

    ReplyDelete
  2. o yeah! betul tu!sabar ya cik Itah.. :)

    ReplyDelete
  3. Yeah! betul tu! sabar ya cik Itah.. :)

    ReplyDelete
  4. Sekiranya kita diam, tak semestinya kita tak tahu apa2...
    Jangan merendah diri sangat ya CIk Itah...
    Setiap kita ada keistimewaan kita tersendiri...
    Support Cik Itah ^_^
    Do your best and Wilma percaya Cik Itah pasti berjaya...

    ReplyDelete
  5. @Aisy Nasiha yeah betul akak cakap tu ia tak patut dibiarkan menganggu emosi :)

    ReplyDelete
  6. Kadang kadang jangan amik peduli sgt apa yg org sekeliling kata k? :) Kita lebih kenal siapa diri kita

    ReplyDelete
  7. btl 2 pakjoe sokng 300peratus hehehe

    ReplyDelete
  8. yupss sabar cik adik manis.. ;)) jgn fikir yg bukan2..awk taw sape awk..awk taw ape yg teristemewa tentang diri awk ;)

    ReplyDelete
  9. wak pon nk diam2 malu jugakkk.. ahakKS

    ReplyDelete