Wednesday, October 31, 2012

Pesan Ibu


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah ipar aku akhirnya selamat melahirkan anak kedua dia. Yang first girl, yang second pun girl juga tapi okey la tu kan. Ipar kedua aku pula dalam awal november  ni bakal melahirkan, wahhh meriah dengan baby rumah my mom tahun ni haha. Mana taknya kalau adik aku pun bakal melahirkan dalam awal december hoho, kena jaga tiga baby tu. Like banyak-banyak. Sometime aku terfikir, adik dah kahwin aku bila pula ? Bertenang, umur masih muda. Banyak lagi aku punya plan sebelum getting married. Mana nak itu, mana nak yang ini, macam-macam plan. Degree nak sambung ke? Diploma pun macam dah tak larat, nasib baik dah last semester huhu. Tapi insyAllah aku sambung demi ibu yang tersayang :) . Masih ingat lagi aku pesan mak dulu bila aku degil kepala batu tak nak sambung study lepas SPM, insyAllah pesan ni aku ingat sampai ke tua.


"Arwah ayah tak banyak harta untuk diwariskan dengan korang adik-beradik. Mak pun tak ada harta nak bagi. Bila mak dah tak ada hanya ilmu yang akan jadi harta untuk kamu beradik. Sambunglah belajar, belajarlah sehingga berjaya."



with love~rrp.cik itah






20 comments:

  1. betul tu... kena habiskan belajar dul, kalau boleh blaja setinggi yg dapat.. jodoh pasti akn datang sekiranya dh smpai masa..itu pasti..

    ReplyDelete
  2. setiap plan ibu bapa tu demi kebaikkan anak2..apa lagi ayah dah takder..ibu mana nak tengok anak2 tak der pelajaran? ilmu itu bakal mengangkat darjat dan juga harta mu didunia sekiranya digunakan dgn manfaat..

    ReplyDelete
  3. boleh lagi dik. sambung blaja byk jodoh. kira skali arung. tahniah pada akak dapat baby. mmg meriah umah gini

    ReplyDelete
  4. woo. i like baby!

    jyeah.. sambunglah belajar!

    ReplyDelete
  5. xdpt nak bygkan cmane rase bila mak ckp mcm tu dpn matee .. uwaa :"(

    ReplyDelete
  6. waa .. selamat menjadi makcik utk baby-2 yg comel ;')

    ReplyDelete
  7. wahh ngratsss da jd mkcik awk ni..hehheheh seronok ade anak buah ni..tp na belum ade lg ;c *belum ade rezeki ;)

    ReplyDelete
  8. Menuntut ilmu biar sampai ke negara China :)

    ReplyDelete
  9. takpe.. awal masih nak pikir pasal kawin ni kan.. lebih baik buat persediaan yang secukupnya.. nanti dah kawin tak perlu dah fikir apa2. sebab semuanya dah get ready awal2.. :)

    ReplyDelete
  10. salam pakjoe bawa cerita gembira nie untuk tuan blog anda ditag dlm segmen nie http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/11/segmen-jom-follow-blogwalking.html amboiii gembira nampak hahah

    ReplyDelete
  11. wah , sedehnye , mesti stres kalaw adek dah kawen kan , but , takde hal la, catch up benda yang lebih penting lagik ...

    ReplyDelete
  12. betul! selagi boleh belaja. belaja ler setinggi mana pun :)

    ReplyDelete
  13. wah., meriah la rumah ngn bebudak kecik eik.,

    ReplyDelete
  14. Seronoknya rumah ramai baby. hehe =D All the best cik Itah.

    ReplyDelete
  15. Bestnya dapat anak buah :-)
    Semoga Itah sentiasa sukses dalam apa sahaja yang Itah buat ya ^_^

    ReplyDelete