Thursday, September 26, 2013

Danger : Malware Ahead Part 2


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

PrintScreen from : puangojes.blogspot.com
PrintScreen from : lindarosman.com


Ini adalah sambungan daripada entry INI. Komen daripada Kak Mizz Aiza telah berjaya menarik perhatian aku untuk menulis entry kali ini. 


Daripada maklumat yang aku dapat benda ni berpunca daripada satu link maybe bloglist or something. Korang nampak tak kat pic tu dia kata macam ni : Content from www.lindarosman.com bla bla bla..
Aku tak tahu macam mana nak contact tuan punya blog , facebook PG aku tak tahu nak masuk blog pun tak dapat. Nak minta tolong bagi korang korang atau siapa sahaja yang dapat masuk blog puangojes.blogspot.com boleh tak tolong info kat PG tentang hal ni sekaligus PG boleh remove link yang bermasalah. Toleransi sesama blogger :) terima kasih .




with love~rrp.cik itah

21 comments:

  1. bagusnya awak . saling prihatin masalah blogger yang lain .. heeee .. :) gd job dear !!

    ReplyDelete
  2. akak pun pernah kena dulu itah..

    ReplyDelete
  3. dah pergi blog dia..xde pape pn..xkuat notis mcm gmbar atas 2..

    ReplyDelete
  4. @S.K.A entah la fais..tapi sy memang tak boleh masuk..:(

    ReplyDelete
  5. alamak ye ke? baru pergi blog PG tadi, hurmm..nanti kalau akak ke sana lagi akak inform PG... pernah terkena sekali juga dulu...

    ReplyDelete
  6. @Farah Waheda Wahid terima kasih akak :) tu yg sy nak komen pun susah..baru nak baca entry dan kena block :(

    ReplyDelete
  7. pernah gak time bw jadi mcm ni tapi dok igt masalah kmpter sniri,huhu

    ReplyDelete
  8. sobsob. cik itah, terima kasih alert dengan blog PG. serius, sebelum ni kak mialiana (blogger femes tu kan) pernah bagitau PG juga pasal ni. and PG da remove kan blog lindarosman tu. tapi masih ada erk? then PG da pakai AVG check blog PG sama ada masih ada malware tu, and AVG kata "Currently Safe" . untuk lebih yakinkan diri, PG da remove kan colum blog2 yang PG follow. ;(
    lepas ni kalau tak boleh masuk lagi blog PG, bagitau ya cik itah :(

    thanks so much alert blog PG.

    ReplyDelete
  9. AVG bagi report : "No active malware was reported recently by users anywhere on this website"

    ReplyDelete
  10. akak baru kenal puan gojes.. akak dah pergi blog dia, dah ok kot adik.. alang-alang akak pergi tu terus follow dia sekali.. hehe..
    tapi blog lindarosman tu memang tak boleh masuk.. akak rasa google crome je kot boleh detect malware ni..

    ReplyDelete
  11. Terharu umi dengan keprihatinan sesama blogger ni .. chak! bertuah umi sebab dapat berkawan dengan dear n dunia kecil (^_^)

    ReplyDelete
  12. cik pon penah jugak kene mcm ne dulu..tp tah mcm mane boleh ok balik..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah kita tak pernah kena lagi..sometimes link tu dari other bloggers..

    ReplyDelete
  14. baguslah dear, alert betul... mama takut beul kejadian ini berlaku pada mama..

    ReplyDelete
  15. @Ρυαи Gојεѕ alhamdulillah sy da dapat masuk blog akak..rasany da ok da tu 100% :) bole la skodeng blog PG selali lepas ni hihi ..

    ReplyDelete
  16. eh blog nana ada keluar macam tu tak?takut jugak ni,banyak jugak link dalam blog tu,hihi

    ReplyDelete
  17. pernah gak jadi mcm tu dlu. terpaksa jugak buat bloglist yg ada masalah tu

    ReplyDelete