Tuesday, September 24, 2013

Danger : Malware Ahead


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)


malware


Pernah tak korang ada situasi ni,
baru nak mula seronok baca entry satu blog tu tetiba saja keluar benda ni?
Opss sedihnya tak dapat baca habis entry dia T.T


P/S : Kenapa jadi macam tu ? Apa puncanya?



with love~rrp.cik itah

20 comments:

  1. selalunya kalau jadi camtu, mungkin ada url yg dianggap spam ke dlm blog tu

    ReplyDelete
  2. tak tau la pulak.. tak pernah jmpa yg mcm tu.. huhu

    ReplyDelete
  3. pernah gak berlaku,tapi takleh nak buat apa2 la.just infor blogger tu thru fb je :)

    ReplyDelete
  4. akk pernah jgk kena bnyk kli before ni.. x thu npa..

    ReplyDelete
  5. ha3..sy pnh bt entri psal ni =) puncanya widget yg digunakan ada malware..google chrome je detect bnda ni..kalau firefox xde pun..nk blog slamat..bt akaun google webmaster tools..boleh cek utk malware

    ReplyDelete
  6. Cik Itahh.!!!! :D
    ehheee

    Pernha je dulu tp lepas tu dah ok da.. :)
    de menda koot. koot laa. ehhe

    ReplyDelete
  7. pernah jugak dulu....last2 pangkah terus,hehe..

    ReplyDelete
  8. Kalau jadi macam tu, saya terus tekan 'x'.

    ReplyDelete
  9. pernah dulu masa akak blogwalking keluar macam tu.. yang akak tahu maybe sebab dalam bloglist dia ada simpan blog yang ada malware tu..

    ReplyDelete
  10. better adik pm dia bagi tahu perkara ni sebab maybe dia pun tak perasan.. kasihan dia disebabkan benda ni trafik dia pun boleh drop.. akak pernah pm 3 orang blogger bagitahu yang blog dia ada keluar benda ni dan alhamdulillah dah ok lepas mereka remove link yang detect tu..

    ReplyDelete
  11. ohhh yang nie, sah2 di katakan spam ..acik terus pangkah :)

    ReplyDelete
  12. kita tak pernah kena lagi cik ta..cuma lately ni guna mozilla asyik hang aje...suspen pulak coz selalu sgt off computer macam tu je..

    ReplyDelete
  13. @Mizz Aiza (Dunia Kecil) i dont know how to contact her, fb pun tak tahu..masuk blog pun tak bole..tapi inysAllah nanti sy try contact dia dan bagitau :)

    ReplyDelete
  14. @S.K.A terima kasih kongsikan tips :) i really appreciate it..:)

    ReplyDelete
  15. dulu selalu jadi mcm tu.skarang dah jarang jumpa.

    ReplyDelete