Thursday, September 26, 2013

Free Software : Malwarebytes


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)


Semalam aku scan laptop cabuk aku dan inilah resultnya

free software


Wuu trojan! Patut la laptop aku selalu hang haha well actually aku tak la expert sangat pasal laptop komputer virus ni semua . Ada orang kata memakai antivirus kat laptop tu bagus tapi ada jugak yang kata tak pasang antivirus lagi bagus sebab virus tu takkan kacau bila kita tak kacau diorang (scan virus). Aku tak tahu la mana satu yang betul dan mana satu yang lebih tepat. Aku tak pakai kot antivirus kat laptop cuma aku install software remove virus (remove tool) ja iaitu malwarebytes kadang sekali dalam dua minggu aku akan scan laptop. Tapi antivirus atau remove virus (remove tool) ni sebenarnya lebih kurang sama sahaja bezanya kadang antivirus ni dia automatik scan bila kita cucuk pendrive. Dulu aku pakai kaspersky tapi disebabkan malas nak renew lesen aku uninstall haha aku tak suka benda-benda cerewet ni tapi aku sendiripun cerewet jugak. Macam mana tu..:D So sekarang aku pakai free software ja la hahaha :D


P/S : aku selalu download kat SINI. pelbagai macam software yang ada, mana la tahu korang berminat nak pakai free software macam aku maybe xoxo :P



with love~rrp.cik itah

17 comments:

  1. kite geng ! memang malas betol bab2 update lappy nih... kih3

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum itah, thanks bagi link untuk download. nanti minggu depan sheila nak beli pc... boleh lah install. heeeeeeee. tak sabor teman nak update blog tengah malam. hihihi :)

    ReplyDelete
  3. laptop kak dh koma dh .. sebab virus gak hehe

    ReplyDelete
  4. @Lieya Von Jay sama macam laptop adik sy hehe koma gara gara virus

    ReplyDelete
  5. @Sheila Salim wahwah..happynya dia..tak sabar ye hihi..btw sama sama :)

    ReplyDelete
  6. laptop akak tak tau tahap mane dah. sabor je la

    ReplyDelete
  7. heheh . itulahhh , kadang2 virus pun duduk je senyap2 dalam lappy kita kan .. btw okay ke kalau pakai malwarebytes ni?? ^^

    ReplyDelete
  8. sy pkai je dlu wlaupun free..ok la jugak, siapa yg kata mcm ayat kat atas tu?? kalau kita xggu virus, virus xggu kita?? haha virus ni ada prasaan juga ke?? ape pn kenalah jaga..tgok lptop xok..try je scan..

    ReplyDelete
  9. Banyaknya Cik Itah ternak virus.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
  10. mama seminggu sekali mesti check up.. wah... hihi

    ReplyDelete
  11. akak ada juga guna benda ni.. tapi dah expired la pula lesen dia.. hehe..

    ReplyDelete
  12. Thanks reminds me of this coz my laptop selalu sangat hang sekaramg..time to scan...mesti banyak virus ni..

    ReplyDelete
  13. tak ada anti virus pun dalam laptop sis.haha..nak kena download gak ni..huhu

    ReplyDelete
  14. antivirus mmg penting akak slalu scan kat lappy takut lappy sakit kehkehkeh

    ReplyDelete