Friday, November 15, 2013

ChurpChurp | Campaign Seeding


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)


GOOGLE
Ada yang bertanya, macam mana ek nak dapat campaign seeding? Ok biar aku terangkan sedikit pasal Campaign Seeding ni. Campaign seeding ni sebenarnya lebih kurang macam BE dekat Nuffnang tu yang CPUV tu, ada yang dapat dan ada yang tak dapat sebabnya Campaign Seeding ni specially select for you dari pihak ChurpChurp. Aku pun sebenarnya bukannya tahu sangat pasal benda ni sebab ni first time aku dapat earning dari campaign seeding tapi korang wajib tahu bahawa campaign seeding ni jarang bukan selalu ada.
So macam mana nak dapat earning dari campaign seeding? senang ja. First korang Login macam biasa. bila da Login korang akan terus masuk ke bahagian reward.

ini la dia campaign seeding ;
churpchurp
klik untuk lebih jelas

Korang klik pada SEED THIS tu untuk baca terma dan syarat campaign. Selalunya korang kena share campaign dekat Facebook bersama ayat wajib yang diberikan dan copy permalink dan hantar permalink korang kepada pihak ChurpChurp. Macam mana nak copy permalink? mungkin ada yang tak tahu..

ini contoh sahaja, bukan campaign seeding ya

Korang halakan mouse korang dekat "a few second ago/one minutes ago" tu then klik kanan dan copy link address. Then send dekat ruangan khas yang disediakan untuk feedback campaign tu tadi :) 

Ini campaign seeding "Soflan Breast Cancer Charities" yang aku da join ;

churpchurp
Credit to : ChurpChurp
contoh ayat ;
Hai korang  Jom bersama kita kongsikan gambar ini untuk membantu meningkatkan RM100, 000 bagi "Breast Cancer Charities". I've just done my part, because caring counts. Korang pula macam mana#SoftlanBCC http://bit.ly/1c2Iksj
perkataan atau ayat yang aku bold dan warnakan merah dan biru adalah ayat wajib yang perlu ada masa korang share campaign seeding.

Dan ini adalah earning yang aku dapat hasil dari campaign seeding tersebut ;

churpchurp
klik untuk jelas

P/S : untuk pengetahuan korang pihak ChurpChurp hanya akan bagi reward selepas campaign seeding tu berakhir. Bila berakhirnya? Pihak ChurpChurp akan bagi email dengan korang. itu sahaja, sekian. Maaf jika ada yang kurang faham dengan penerangan aku ya hehe


with love~rrp.cik itah

31 comments:

  1. niesa baru daftar akaun churp2 ni beberapa hari yg lepas. Tu pun lepas baca entry itah..hehe..thanks info..boleh la cuba plak pasni.. :)

    ReplyDelete
  2. WAAA... PROMOSI HABIS-HABISAN NI.. MASYUKK ARR.. :)

    ReplyDelete
  3. macam mana ya campaign seeding tu? Churp2 saya cuma ada share this je?

    ReplyDelete
  4. @HAJAR cuba try login balik..kalau tak ada maybe campaign da berakhir kut hehe

    ReplyDelete
  5. @fairus hehehe bukan nak promosi, sekadar nak share ja sebab ada yang bertanya hee :)

    ReplyDelete
  6. tdk reti sangatlah yunk guna churp2 niy..heeee

    ReplyDelete
  7. huhu sy tak aktif churpchurpp..so share saja seeding tu?

    ReplyDelete
  8. @Nur A.Z itu ikut dengan syarat seeding la hehe kalau pihak churpchurp suh share saja so share ja la :)

    ReplyDelete
  9. hehe tak reti guna iklan churp2 nie lgi..

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum...cik tah,

    mselim3 tak berapa faham sangat earning churp2 nie..

    mselim3

    pls: dulu pernah buat tp kurang berjaya..

    ReplyDelete
  11. X pernah dapat kempen seeding ni.churp2 sila la bermurah hati dgn saya

    ReplyDelete
  12. Alahai.. xpenah perasan n xtau pon. Jap nak check acc churp2 hehehe

    ReplyDelete
  13. thanks cik Itah! :D
    belum rezeki mo dapat la ni, hari2 buka churp2 tp xda jdoh lagi mo jumpa campaign seed ni. hehe..

    ReplyDelete
  14. kempen seed tak boleh buka pun . reward saya cuma ada social share n kat hujung bawah tu earn more ... huhuhuuuu

    ReplyDelete
  15. dulu pnah daftar dgn cupcup..
    tapi x paham macm mana nak pakai..
    last2 pakai je nuffnang..
    tq 4 sharing..lpas ni boleh la pakai curcup balik :)

    ReplyDelete
  16. still tak paham la sys.. hanya iklan tertentu ke untuk SEED campaign tu??? sebab tak pernah nmpk iklan SEED THIS lagi kat churpchurp tu.. (:

    ReplyDelete
  17. ooo ada ye ,dah lama tak buka churp churp ..thanks sharing

    ReplyDelete
  18. takda akaun chup2,,tapi best,sekali dapat rm20:)

    ReplyDelete
  19. Sya buat acc churp2 brapa kali x menjadi ni.huhu

    ReplyDelete
  20. churp2 akak pon tah camner la.. lama tak buka

    ReplyDelete
  21. perkongsian yang baik adik.. mungkin satu hari nanti akak akan mendaftar juga.. nampak lumayan hasilnya..

    ReplyDelete
  22. Thanks cikta for info..kita slow sikit churp-churp ni...

    ReplyDelete
  23. sy tag dlm GA ni :)

    http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/11/giveaway-nov-bersama-hunyeda.html

    ReplyDelete
  24. lama dah tak bukak churp2. but i rare dpt income yg byk. hmph. anyway thanks for sharing. berguna sgt =)

    ReplyDelete
  25. oh mcm ni yerrr.. baru tau hr ni haha ^_^

    ReplyDelete
  26. oo macamtu, akak tak layak lagi dapat campaign seed tu huhu.

    ReplyDelete
  27. thanks sharing info ni..saya tak tahu pasal campaign seed ni..hehe

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum kak..


    Saya pernah dpt 2 3 kali kempen seed nie tp sy pelik knp x pernah lulus kempen yg saya buat. pdhal dh ikut apa yg diorg suruh buat hmm..

    1) Share di fb
    2) copy permalink fb

    tu je kan? ke kita kena reka ayat jugak? sbb arahan dia dlm bi, so sy x berapa fhm jgak sbnarnya haha

    ReplyDelete