Monday, December 30, 2013

Review : HACKERS!


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Setelah godek-godek akaun blog aku terjumpa segala event termasuklah aktiviti si hackers baru-baru ni. Tengok permainannya disitu :

First, dia signed in blog aku then remove recovery phone then changed recovery email to cyb3rsw4t@gmail.com (siapalah pemilik email ni) then remove alternate email, fuh! dua-dua alternate email aku dia remove and terakhir dia buat-changed password. Mengikut rekod dari event ni, Hackers ni datangnya dari Kota Bharu, Kelantan, Malaysia~tak tahu la betul ke tak..

Satu yang aku muskil pada 28/12/2013-ada seseorang yang signed in blog aku dari Kuala Lumpur, Federal Territory sedangkan masa tu aku dah tukar password selepas tersedar akaun dah kena hack. Hmm pelik. Tak boleh jadi ni~Korang ada tips tak macam mana nak lindungi blog dari terkena hack?


P/S : pelik aku. apa sebenarnya si hackers ni dapat ye kalau dah hack akaun orang? dapat duit ke dia? berlian ke mutiara apa semua? hmm tapi aku rasa la kan si hackers ni minat warna biru kut macam aku, tulah dia hack haha :D


with love~rrp.cik itah

36 comments:

  1. pelik, memang pelik.....tak faham ika....

    ReplyDelete
  2. erk... macam mana nak tengok event ni ek...

    ReplyDelete
  3. akak pun kena juga dengan dia ni.. orang yang sama.. emel tu juga dia guna.. anak saudara akak cakap pastikan password ada abjad, nombor, dan tanda seperti@,!..

    ReplyDelete
  4. peliknya mcm mana la c hackers nie blh taw pasword blog itah..kena berjaga2 nie selalu

    ReplyDelete
  5. ayoyo.... bahaya la ini hacker! takut plak rasa

    ReplyDelete
  6. sangat tak bertemadun orang macam ni kan cik itah T_T
    PG singgah isi tabung kat sini :)

    ReplyDelete
  7. Tak tahu lah cik itah T_T
    qila pon kena sebiji lah cemni haih. Dah lah remove phone sekali haih sabor jelah.

    Hm tukar password sesusah yang mungkin pun kena hack jugak adeh heheh

    ReplyDelete
  8. @Tukang Karut senang ja nak tengok event tu..masuk akaun setting-security dan view all events :)

    ReplyDelete
  9. Saja nak tunjuk kebolehan dia la tuee... :D

    Tapi risau juga ekk...!

    ReplyDelete
  10. Dalam dunia ni mmg ada makhluk jahat..kurang kerja agaknya dia tu..

    ReplyDelete
  11. Wow. hackers are everywhere. Thanks for the "peringatan". Nak try check jugak lah.

    ReplyDelete
  12. guna pswod yg gabung abjad(huruf kecik huruf besar), nombor & simbol.. pastikan jgk paswod tu pnjang.. hehe..


    hacker tu dah takde keja agaknya..

    ReplyDelete
  13. Wah hebat hackers ni..kena hati-hati kan ita!!!

    ReplyDelete
  14. Org yg sama jugak?ramai nya dia hack email org...dia ni xde keje ke nak menyusahkan org..haisss..pakai verification code la bgus itah..selamat sikit...

    ReplyDelete
  15. X tahu,mgkin boleh try pswd yg pelbagai huruf,simbol dan nombor.mgkin susah ckit

    ReplyDelete
  16. Uish!! Mcm mana boleh jadi ni. Huhuhu.. Btw, mcm mana nak check???

    ReplyDelete
  17. Nad pernah dapat email, ada yg try buka yahoo Nad dr Thailand. Adeh tak perlu lah dalam email tu banyak spam je pun takyah hack Nad la

    ReplyDelete
  18. nasib baik cik itah cepat ambil langkah .. kalau tak, naya..

    salam kenal (:

    ReplyDelete
  19. saya punya google+ kena hack . saya lak tak tau kat mana nak cek / kesan keje hacker ni .

    ReplyDelete
  20. Kdg2 hackers yg baru2 dia saje2 try hack blog..bahaya gak sbb byk info kt blog

    ReplyDelete
  21. happy new year cik itah..

    kat office saya ramai je lagi tak de wechat and whatsapp..muda2 belia lagi..tak peliks utk sy..heee

    ReplyDelete
  22. normally hackers macam nie dia baru belajar cara nak hack..so dia akan guna random people untuk try skill dia..tu kekadang kita rasa blog kita tak menarik perhatian sesiapa tapi sape sangka benda nie terjadi gak...alhamdulillah awak berjaya kekalkan blog awk...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. hais,.....macam seram je cik tengok cenggini..takut pulak cik kalau2 blog cik di hack cenggini...cik mane tau pape tentang hack2 ne...huhuhu

    ReplyDelete
  24. ya pelik ada org nak hacker..tapi pandai plak cik itah dpatkan kembali acc ya??

    ReplyDelete
  25. hacker yang takde kerja ni dan hacker yang bermasalah mungkin.

    ReplyDelete
  26. bahaya betul kan.. adoih.. macam-macam sangat orang ini

    ReplyDelete
  27. mugkin kot dear, dia jeles hang minat biru..heee

    ReplyDelete