Friday, December 13, 2013

Penyabar dan Bersabar


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

GOOGLE

Eh eh..tengah hari baru aku muncul ya huhu apapun salam jumaat ya semua blogger terutama buat mereka-mereka yang setia datang bertandang ke blog aku yang tak seberapa ni. For actually kan korang, aku mengantuk gila ni hah, nak buat kerja pun susah. Mata ni macam nak bertongkat ja rasanya! Ni mesti kesan dari ubat batuk yang aku minum tadi, hesy! tu yang aku malas nak minum tu..
tapi kerana korang aku lawan juga rasa mengantuk ni iyalah kan dah dua hari kut aku tak blogwalking huhu mood down sikit dua tiga hari ni..ada problem sikit hukhuk

apapun masalah yang kita hadapi kita kena pandai-pandai lah nak selesaikan, kena pandai nak kawal emosi, iya tak? Kekuatannya di situ kita kena jadi seorang yang penyabar dan bersabar menghadapi walaupun apapun yang kita lalui. Jangan beranggapan diri kita lemah dan tak mampu menghadapi sesuatu tu kerana Allah hanya akan bagi sesuatu ujian yang kita mampu laluinya, jika kita tak mampu Allah takkan bagi. Bila kita rasa terlalu berat masalah tu..lepaskan perlahan-lahan. Kalau rasa nak menangis, menangislah. Kalau perlu jerit, jeritlah sekuatnya. Jangan simpan dan jangan pendam, kang tak pasal-pasal ada pula yang kena masuk hospital sakit jiwa kang! hahaha

apapun jom kita layan lagu adista-saranghae <3

with love~rrp.cik itah

27 comments:

  1. salam itah...sngah klik2 cne hehe..kena juga luahkan apa yg trpendam dlm hati..kekadang klau simpan pandai meletup tu nanti :)

    ReplyDelete
  2. salam itah, tak sembuh lg ke?bykkan bersabar ye..dan semoga cepat sembuh..jaga diri elok2...

    ReplyDelete
  3. menjadi penyabar dan bersabar itu sangat penting... salam jumaat dear, malam baru akak muncul kat sini...

    ReplyDelete
  4. mudah2an jijah leh jadi lebih penyabar..

    jentik churp2

    ReplyDelete
  5. sabar ye Allah selalu ada untuk kita

    ReplyDelete
  6. hai itah. jage kesihatan bebaik ye. mkn ubat tau & rest.. skg ni musim batok+demam...

    Mak dgn abah sy pon demam tu ha..

    ReplyDelete
  7. moga cepat sembuh itah..sabar ya.. :)

    ReplyDelete
  8. KESABARAN MEMANG BOLEH DIKAWAL.. TAPI KADANG2 TAKLEH NAK KAWAL.. :(

    ReplyDelete
  9. bukan semua boleh bersabar..sebab itu orang kata sabar itu separuh dari iman..

    p/s: klik nuffy..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. salam jumaat ittah...Allah bg ujian tu ada hikmahnya..take it as +ve

    ReplyDelete
  11. Bukan senang nak jadi sabar kan ita...

    ReplyDelete
  12. semoga kita sentiasa manusia yg penyabar :)

    ReplyDelete
  13. sabar itu separuh daripada iman, kan ;)

    ReplyDelete
  14. betul tu adik.. setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.. adik selesaikan dulu masalah tu.. semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah..

    ReplyDelete
  15. bersabar dan teruskan berdoa. InsyaAllah , Allah akan mendengar rintihan hati kita :)

    ReplyDelete
  16. mslh perlu diselesaikan biarpun rasa berat mcm mana sekalipun.. tak boleh lah kalau nak lari dr masalah.. kan kan kan? hehe

    ReplyDelete
  17. i can handle emosi. but sometimes i will cry if the problem that i face is too berat. hm.

    ReplyDelete
  18. sabarlah selagi mampu..kerna sabar itu dr iman seseorang...bytheway sy tengah bersabar skrng ne dgn hal2 tertentu..hee

    ReplyDelete
  19. Kalau selalu sabar,memang menguji tahap kesabaran kita sampi mana kan

    ReplyDelete
  20. semoga selalu bersabar.. ingatlah Allah bersama dengan porg yg sabar... selalu berdoa.. insyaAllah

    ReplyDelete
  21. Salam Itah... semuga Allah permudahkan segala yang sedang Itah hadapi sekarang nie...

    Take care yer... :)

    ReplyDelete
  22. sabar menjadikan kita seorang yang penyabar, tak rugi bersabar.. besar ganjarannya di sisi Allah..

    ReplyDelete
  23. bersabar dgn setiap dgaan Allah.. :)

    ReplyDelete