Wednesday, January 15, 2014

Banjir Di Kota Belud


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Lamanya tak update blog, berhabuk sudah. Kira nak cari orang yang boleh jadi admin sementara blog ni tapi entah siapalah yang sudi hukhuk. Kebelakangan ni agak busy di office, bos pula outstation ke Taiwan.

Baru-baru ini post terhangat di Facebook post pasal kangkung! Huhuhu kangkung pun jadi topik tapi aku bukan nak cerita pasal tu aku nak cerita pasal cuaca.

Ramalan cuaca di seluruh Sabah hari ini hujan sehingga jam 6.00 petang. Kesejukan yang terasa sekarang ini ibarat salji turun diluar sana. Banyak tempat yang dah banjir termasuklah kampung aku di Kota Belud. Air baru naik pagi ni haraplah banjir ni tak lama, risau pula dengan family disana.

Ku sertakan gambar yang aku ambil dari kawan facebook ;

Banjir Di Kota Belud


banjir
Jalan Kota Belud-Kota Marudu-Kota Kinabalu. Sumber : Facebook
banjir di kb
Sumber : Facebook
Sumber : Facebook
Sumber : Facebook
Sumber : Facebook



with love~rrp.cik itah

28 comments:

  1. alamak teruknya banjir d kb..dari kmrin ptg ujan lebat kan.harap2 tda apa2 berlaku d cna

    ReplyDelete
  2. sabah banjir jugak...teruk jugak yer..

    ReplyDelete
  3. jaga diri ya cik itah..
    kt tempat sy ni pun asyik hujan tak henti2. cuma tak lebat lah.. matahari pun tak berani nak keluar.

    ReplyDelete
  4. semoga tiada kejadian buruk yang berlaku.. doakan semuanya selamat..

    ReplyDelete
  5. kemarin kat kg kite hujan satu hari, banjir juga tp tak teruk sangat..semoga cepat surut banjir kat kampungmu yunk..

    ReplyDelete
  6. semoga semuanya selamat ya itah..semoga sentiasa dilindungi Allah..Harap family itah kt kpg selamat..take care itah! :D

    ReplyDelete
  7. semoga semuanya selamat ya itah..semoga sentiasa dilindungi Allah..Harap family itah kt kpg selamat..take care itah! :D

    ReplyDelete
  8. harap keadaan semakin beransur pulih...

    ReplyDelete
  9. semoga baik2 aja.. inshaAllah..

    actually, i dunno what to say.. speechless. thinking that we are okay at here while they are struggle with their life there.. hurmm.. so sad.. :'(

    ReplyDelete
  10. teruk banjir tahun ni. aritu kat kuantan. moga semoa selamat.

    ReplyDelete
  11. teruk jugak banjir kat area sana...hopefully tempat ika tak terlibat dengan banjir...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. beralih ke sabah pula musim hujan nya ne kan cik itah...

    ReplyDelete
  13. boleh tahan jugak, harap semuanya pulih seperti sediakala ye..

    ReplyDelete
  14. Salam Jummat Ita..teruk jugak banjir tukan!!!

    ReplyDelete
  15. Banjir lg ke cik itah..semoga semuanya selamat disana ya :)

    ReplyDelete
  16. teruk juga banjir di sana kan, harap-harap cepat surut..

    ReplyDelete
  17. ehhh, orang kampung juga balik. hai hai hai. teruk juga kb kena banjir nih bha. sampai ada yang tidur sana dewan. nasib baik surut suda. tapi still lagi hujan lah.

    ReplyDelete
  18. moga tempat awak baik baik aje yer dik

    ReplyDelete
  19. ishhh teruknyaa.. time banjir cmni.. nak kemas balik penat gila kott ><

    ReplyDelete