Monday, April 21, 2014

DIY: SPECIAL SPA TREAT (belaian untuk wajah)

Tips Sebelum Ini ; [klik link untuk baca]
Gel Wajah DIY
Tips Menghilangkan Whitehead
Tips Rapatkan Hubungan Dengan Ibu
3 Cara Lipgloss Tahan Lama


Assalamualaikum dan salam sejehtera :)

picture credit to : vitaminria.com

DIY: SPECIAL SPA TREAT (belaian untuk wajah)


Special Spa Treat. Percaya atau tidak buah mangga mengandungi faedah melembap dan menjernihkan kulit wajah kerana ia dipercayai mampu membersihkan liang pori serta mengurangkan jerawat. Caranya mudah saja.

Sediakan ;
  • 4 potong mangga 
  • ½ cawan yogurt biasa 
  • 4 biji strawberi
Cara-caranya ; 
Masukkan semua bahan di atas ke dalam pengisar dan kisar sehingga menjadi pes. Urutkan pada wajah korang dan biarkan selama sepuluh minit. Bilas sehingga bersih. Amalkan satu atau dua kali seminggu dan lihat hasilnya!
sumber : cosmo 2013

Info sihat :
*Mangga dan yogurt membantu eksfoliasi dan strawberi menggalakan kolagen serta kaya Vitamin C.
 
with love~rrp.cik itah

29 comments:

  1. buah mangga my feveret.
    rasanye tak sempat nak letak kat muka, masuk dalam mulut dulu kot..huhu

    ReplyDelete
  2. LEPAS FACIAL BOLEH BUAT MAKAN SEMULA.. :)

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya buah mangga itu cik ta..sayang nak buat spa ni..

    ReplyDelete
  4. boleh try ni.. tapi sayang pulak ye, masuk perut sedap ni..

    ReplyDelete
  5. sayang plak mau di buat spa..kalau lya masuk dlm perut la :D

    ReplyDelete
  6. Buah mangga..?/tak sanggup nak letak kat muka..letak dalam mulut sanggup le..ekekekek

    ReplyDelete
  7. guna mangga masak ke mangga mentah?haha..kalau mangga mentah byk je kat umah boleh cuba..heee

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum itah, ada depan mata ni, sheila masuk dalam mulut je, hahhaa buat pulut mangga. terliurnya. hihiii. nice tips itah.

    ReplyDelete
  9. makan dulu isinya..tinggalkan sikit2 bhg atas kulit tu baru boleh buat apa yg kita suka..terbaiklah, mcm nak try je...

    ReplyDelete
  10. hish..kalau dahblend mestilah masuk mulut..adeiii...terliur lak bila tengok gambar mangga nih

    ReplyDelete
  11. ika selalu campur yogurt dengan strawberry..campur sekali dengan mangga tak pernah cuba lagi..

    ReplyDelete
  12. Hehehe.. mangga tak sempat nak sapu ke muka dah selesai... :D

    ReplyDelete
  13. huaaa... buah mangga n strawberry letak kat muka.. tak sanggup denn..mulut ni msti rasa nak kunyah. nice sharing

    ReplyDelete
  14. X dan nk buat spa..mangga dah masuk perut anak akak

    ReplyDelete
  15. wah jimat ni tak payah pergi spa hihi

    ReplyDelete
  16. kalau yui tak letak spa dh trus minum..wakwakak

    ReplyDelete
  17. tak tahu plak pasal menda nie before this...anyway, thanks for sharing.. :D menabung nissan sini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. kalau ee confirm dah kena makan dulu dah mangga tu. hahaha.

    ReplyDelete
  19. alamak mangga la plak.buah2 lain takleh ke?ciku ke..epal ke.sayang plak nak memain mangga tu kat muka, kalau masuk mulut kan sedap :P

    ReplyDelete
  20. mangga tu sedap.. boleh cuba nie

    ReplyDelete
  21. wahh sedapnya..kalau makan pun sedap jugak tu..huhu

    ReplyDelete
  22. ni alamatnya, terus masuk mulut je mangga macam ni :) hihihi

    ReplyDelete
  23. buah mangga??letak dalam perut lagi best..hahaha

    ReplyDelete
  24. kalau mangga dlm gambar tu, syg nak letak kat muka.rasa baik mkn terus..haha

    ReplyDelete
  25. I am so grateful to find your particular post. I have bookmarked this website and I will keep visiting you for further such interesting posts.

    ReplyDelete