Friday, April 4, 2014

Gel Wajah DIY

Entry sebelum ini :
Cashout ChurpChurp [klik untuk baca] [APRIL 14]
Tulisan Tangan [klik untuk baca] [APRIL 14]
Tip Menghilangkan Whitehead [klik untuk baca] [MAC 14]
Pilihlah Seorang Lelaki Yang... [klik untuk baca] [MAC 14]

Assalamualaikum dan salam sejehtera :)

Gel Wajah DIY
GOOGLE

Gel Wajah DIY


  • 2 sudu besar gel aloe vera (ambil terus dari daun)
  • ½ sudu kecil minyak Vitamin E
  • 3 titik minyak argan
  • 6-7 titik minyak pati kamomil

Note* Simpan dalam peti sejuk untuk cooling sensation setiap kali guna!

Info sihat :
Minyak Argan Morocco-Tiga kali lebih Vitamin E berbanding minyak zaitun, ia diantioksidan semula jadi yang melindungi lapisan kulit dari radikal bebas.

Bunga Kamomil-Minyak pati bunga ini melembutkan kulit dan mempunyai kuasa melegakan iritasi serta menenangkan.

Aloe Vera-Kaya dengan lembapan, vitamin, garam mineral, asid amino dan enzim yang melembap serta menyokong pembentukan sel.
sumber:Cosmo2013

P/S : Salam jumaat buat semua . Wordless Friday [klik]

with love~rrp.cik itah

18 comments:

  1. dulu iamn rajin buat time bebudak skolah sekrg malas sgt.ni la pertama kali iman pkai krim 2 pun mmbr suggest kalau tak...harammm nak pkai

    ReplyDelete
  2. juga dikenali sbg lidah buaya :D

    ReplyDelete
  3. Dulu2 cik masa banyak tumbuh jjerawat cik suka guna lidah buaya ne...skrang susah sudah mau jumpa...huhu

    ReplyDelete
  4. Bahan2nya susah nak cari la cik itahh.. :)

    ReplyDelete
  5. salam jumaat..
    tq sahring..
    kana tanam dulu pokok ni.. saya
    baru leh wat diy :P
    mnabung :P

    ReplyDelete
  6. DULU MASA SAYA KECIK-KECIK KAT RUMAH MAK ADA TANAM POKOK ALOE VERA NI.. KITAORANG PANGGIL POKOK LIDAH BUAYA..

    ReplyDelete
  7. best nya kak. mesti rasa sejuk je kan?

    ReplyDelete
  8. selalu guna aloe vera + dgn marine collagen wat masker ...

    ReplyDelete
  9. Aloevera dari pokok ni sejukkan ita..kita suka taruk kat muka...

    ReplyDelete
  10. nice sharing!tp niesa xleh kalau guna aloe vera..gatal2 muka...

    ReplyDelete
  11. Itahhhh..cm best je bnd nih!
    Suke sgt aloe vera ni tauuu.

    ReplyDelete
  12. dulu maid selalu guna aloe vera ni buat masker katanya.. tp takde tambah pape pun.. terus sapu mcm tu je. :)

    ReplyDelete
  13. thanks for the info...tapi kalau sy kaco pokok aloe vera kakak sy for sure kena marah punya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum itah. wahh lama tak pakai lidah buaya ni. dulu rajin jadikan syampoo, amik fresh depan rumah je. hehe singgah menabung libresse sini~~~

    ReplyDelete
  15. rajin nye wat sendiri... nk kulit cantik mst kene rajin kan...

    ReplyDelete
  16. dulu2 suka lumur lidah buaya nie di muka macam tu je..pastu feling kulit muka tegang dan licin..haha

    ReplyDelete
  17. Kawan selalu pakai aloe vera nie..

    ReplyDelete