Friday, May 2, 2014

Apa Itu Imej Persegi [Square Image]


Assalamualaikum dam salam sejahtera :)

Hari tu upload imej untuk favicon icon blog aku namun banyak kali try asyik failed! Katanya "not a square image". Apa itu imej persegi sebenarnya? Aku pun rajinkanlah diri untuk google and at last baru aku tahu apa yang dimaksudkan dengan imej persegi.

Imej persegi ni adalah imej yang dimana ukuran panjang dan lebar gambar adalah sama. Contohnya (12cm X 12cm) dan (50cm X 50cm). Contoh macam aku punya favicon ;



Baru aku tahu maksud imej persegi hahaha macam funny ja bunyinya kan? lol!
Apakah aku ni? Imej persgi pun tak tahu :D


with love~rrp.cik itah

25 comments:

  1. aaammmboii hihihihi persegi haaa hahahah

    ReplyDelete
  2. ^_^ ,terima kasih kerana kongsikan

    ReplyDelete
  3. Kekadang malas nak edit size gambar biar jadi sama rata. So, just guna wallpaper sedia ada sbg gambar. hihihi

    ReplyDelete
  4. okay baru tahu jugak. hahaha!

    ReplyDelete
  5. sy punya favacon, kuar kadang kluar kadang tak..napa ek itah?

    ReplyDelete
  6. anne baru tau yang favicon mesti guna imej persegi.. haha..
    cantik favicon tu, butterfly gituu.. hihi

    ReplyDelete
  7. dulu masa nak buat benda ni memang lama jugak la baru jadi :)

    ReplyDelete
  8. Hahahha...sebenar nya cik pin baru tau neeee....

    ReplyDelete
  9. saya fikir.. kalau square image tu.. gambar petak la kak... hehe. asalkan gmbr petak..heee

    ReplyDelete
  10. biasa lah . bila byk benda kita tahu , byk juga yg kita lupa ... heh heh

    ReplyDelete
  11. mama pun tak tahu kalau Itah tak beritahu.. ngeh ngeh!
    singgah menabung dear..

    ReplyDelete
  12. erkkk... saya pun baru tau.. hehe

    ReplyDelete
  13. imej persegi utk favicon mmg kecik jer... bagus perkongsian nie...

    ReplyDelete
  14. yang lya tahu bersegi2 la :D

    ReplyDelete
  15. pelik jugak nama mcm tu.. hihi

    ReplyDelete
  16. apa itu cik itah..
    saya pun baru tau..
    ya tau tu nak ukur bentuk2 muka..
    he.he.. digix2

    ReplyDelete
  17. hehehe..kdg2 time blur2 mmg ssh nk tangkap...

    ReplyDelete
  18. hee.....takpa sama2 blaja kan dear:)

    ReplyDelete
  19. hehehe..atau bahasa lainnya imej tu kena bersaiz segiempat tepat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  20. bunyi pelik sikit tapi okay la kot

    ReplyDelete
  21. hehehe confused ye itah..xpe, skang dah tahu kan :)

    ReplyDelete