Thursday, May 8, 2014

The Liebster Award

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

salam. welcome back dan all the best semua urusan anda :)

Thanks to blogger Hunyieda dan Cik Puan for tagging me for the Liebster Award. Tak sangka aku kena tag. Terkejut! Dan ia membuatkan aku keliru nak jawab soalan yang mana satu dan soalan dari siapa. Sungguh! So untuk lebih adil aku prefer untuk menjawab 5 soalan dari blogger Hunyeida dan 5 soalan dari blogger Cik Puan. 1 Soalan lagi adalah soalan yang sama dari mereka :)

1. Describe yourself. [soalan yang sama dari Hunyeida & Cik Puan] - Aku SUKA baca novel. Aku SUKA bunga dan pantai namun aku TAK SUKA patung dan coklat.

2. What is your feeling right now? [soalan dari Hunyeida] - Hmmmm apa ya? Aku rasa..takda apa. Semuanya kosong macam lagu Najwa Latif haha :D

3. When is your birthday? [soalan dari Cik Puan] - aku dilahirkan pada tahun 1991 bulan ke-9 hari ke-10 heee ^^

4. Do you have secret admire? [soalan dari Hunyeida] - hmmm macam susah ja soalan ni haha aku rasa takda kut. eh? mungkinlah ada cuma aku tak tahu. mungkinlah hahaha

5. Which blog inspire you? why? [soalan dari Cik Puan] - blog GreenWorld, iaitu blog classmate aku masa belajar dulu. itulah blog pertama yang aku terjah dan dari situ jugalah aku belajar berblog dan mula berblog sehingga kini.

6. Who people do you love so much and why? [soalan dari Hunyeida] - sudah tentu mak aku dan arwah ayah aku. kenapa? tiada alasan untuk aku mencintai dan menyayangi mereka kerana tanpa mereka aku takkan lahir ke dunia :)

7. What is your favorite colour? [soalan dari Cik Puan] - biru, sudah tentu hee ^^

8. What is your favorite movie or TV show? [soalan dari Hunyeida] - Harry Potter, Upin Ipin, One Piece, The Hobbit, Barbie dan banyak lagi! Tak terkira haha

9. What is your favorite quote? [soalan dari Cik Puan] - favorite quote aku ialah "if you can't get what you love then you learn to love the thing you got"

10. What is the most thing you always do before going to sleep? [soalan dari Hunyeida] - antara dua sama ada dengar lagu atau tengok anime One Piece sampailah tertidur hehehehee

11. What will you do when bored? [soalan dari Cik Puan] - Tidur, tidur, tidur dan tidur dan bila sampai satu tahap aku tak dapat lawan perasaan boring tu aku akan menangis dan bila aku dah penat menangis aku akan tidur balik heh! how immature!

Ok. Itu sahaja. Mangsa tag :P ;

11 soalan cepumas dari aku untuk mangsa tag ;
  1. Terangkan sedikit tentang diri anda?
  2. Anda sukakan pantai?
  3. Tempat yang anda teringin sangat nak pergi?
  4. Berapa kali kah anda pernah jatuh cinta?
  5. Pernah rasa rindu dengan seseorang dan bagaimana anda menghadapinya?
  6. Apakah benda yang paling anda suka atau perkara yang paling anda suka buat?
  7. Apakah kategori blog anda?
  8. Siapakah yang menjadi inspirasi anda dalam sesuatu perkara?
  9. Bagaimanakah anda menghadapi sesuatu yang mengecewakan anda?
  10. Apakah perkara yang pernah terjadi yang anda tidak dapat lupakan sehingga kini?
  11. Jika diberi peluang, anda nak jadi apa?
Itu sahaja. Sekian dan selamat menjawab. Maaf jika ada soalan yang menyinggung perasaan anda dan sungguh aku tak berniat. Untuk mangsa tag tiada paksaan nak join atau tidak. PEACE hee ^_^

P/S : Tambahan untuk pendapat mengenai blog Hunyeida dan Cik Puan - pada aku keduanya pun adalah terbaik dan menarik :)

with love~rrp.cik itah

16 comments:

  1. kenapa tak suka coklat dear..sy terlebih suka plak. hahahahhaha..

    ReplyDelete
  2. @Huny eda manis bh yunk hahaha terlampau manis tapi kalau minum hot coklat aku suka la :D

    ReplyDelete
  3. hahaha.. aktiviti masa sengang kita sama.. tido tidoo tidooo

    ReplyDelete
  4. bosan2 tidur je la kan..itu yang akan elak kobosanan..haha

    ReplyDelete
  5. ika pun ada ditag oleh hunyeda..blum sempat publish lg..ada dlm draft..heee :)

    ReplyDelete
  6. anne pun suka novel & hobi masa boring pun tido.. haha..

    ReplyDelete
  7. Okayy... nanti kita jawab yer cik itah... :D TQ Sis...

    ReplyDelete
  8. Yeahhhh...tq itah sudi jawab.....😍😍

    ReplyDelete
  9. Byk nyer soalan nk d jawap :-)

    ReplyDelete
  10. selamat bersegmen tag² team dan menjawab soalan :)

    ReplyDelete
  11. fav color kita nampaknya sama laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. wahh. birthday 10/9? birthday ibu nadyya 9/9..hihi

    ReplyDelete