Monday, June 9, 2014

Edit Blog

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Terbaru dari ChurpChurp : Estee Lauder Nutritious Rosy Prism

Perhatian kepada pembaca dan pengunjung blog Cik Itah @ Rama Rama Pendek. Jangan terkejut jika korang ternampak yang pelik-pelik dekat blog aku ni okay. Buat masa ini blog dalam proses pengeditan lagi huhu so aku belum ada masa untuk blogwalking atau terjah mana-mana blog. Terpaksa abaikan kejap komen korang dan insyAllah jika dah selesai proses mengedit blog pasti akan ku terjah blog korang.

Okay antara yang akan aku edit ialah lebar blog (body & sidebar) memandangkan aku rasa blog aku ni macam terlebih comel pula hahaha mentang-mentang tuan punya blog kecik blog pun kecik ya :P. Blogger Acik aka Aku Penghibur pun suggest untuk besarkan ruangan entri (post body) dan aku pun sememangnya rasa begitu. Ruangan entri perlu dibesarkan. Thanks Acik!

Satu lagi yang akan diubah ialah Header, Body Border Crown dan Footer Body Crown blog menjadi seperti gambar dibawah ; p/s part ni agak susah sikit - percaya atau tidak satu malam aku tak tidur hanya kerana nak design semua ni huhuhu


p/s : korang kalau ada cadangan untuk akupun okay jugak hehehe

SEKIAN.

with love~rrp.cik itah

18 comments:

  1. omomo..tanteknya! xsabaq nk tgk baju baru..hehe..

    ReplyDelete
  2. haha..akhirnya..bertukar wajah jugak la nanti ye Cik Itah ye?

    ReplyDelete
  3. ntah laa...nak suggest apa pun tak tahu..as long ia menyukarkan pembaca untuk membaca dah okay rasanya..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. nak cadangkan pun tak reti..hehehhe..tapi cantik la macam ni..akak suka..

    ReplyDelete
  5. x de cadangan tapi apa yg cantik di mata tuan blog..
    pasti cantik di mata saya..he..he

    ReplyDelete
  6. mintk tolog edit blog akak sekali.hihihi..
    isi tabung

    ReplyDelete
  7. itah.buatkan bha mcm awak punya blog..ahahaha

    ReplyDelete
  8. @Huny eda hahhaha edit blog aku ni pun yunk..mau patah rasanya suda :D

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum... cik ita,

    Moga cik ita berjaya dalam edit blog nie agar cantik dan mesra pengunjung.. nice.

    mselim3

    ReplyDelete
  10. No wonderlah bila akak Jm sggah sini cam nampak ada kelainan je. Pandai buat header blog ni, guna software apa ek. Akak nye simple yang amat. Nampak lebih sweet :-)N

    ReplyDelete
  11. Wahh.. menarik & semakin cantik.. Semoga dilancarkan semuanya & all the best ye.. :)

    ReplyDelete
  12. design sendiri? wah!!! igtkan upah sesape utk editkan blog. good job!!!

    ReplyDelete