Monday, July 21, 2014

Persiapan Raya 0/100 %


Gambar Hiasan. Credited to : Kelantan Home

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Persiapan raya 0% dari 100% . Inilah yang mula merisaukan aku sekarang huhuhu biskut raya tak buat lagi, baju raya pun takda lagi ..pendek kata, satu apapun takda..alamak!!
Sejak minggu lepas kut aku tercari-cari baju raya tapi masih tak jumpa juga yang betul-betul kena dihati. Malam tadi shopping sampai kedai pun nak tutup tapi satu apapun tak beli. Apakah cerewetnya aku??! Buat penat ja kaki berjalan, apa yang aku cari tak tahu la haihh..

Aku cari baju raya warna biru laut atau turquoise sebenarnya tapi semua yang aku jumpa pun warna purple, warna pink, warna merah...asyik-asyik warna yang sama. Kemanakah menghilangnya warna kegemaran aku?? Alahaii.. :(

Persiapan korang mesti sudah 100% complete kan? Ada yang dah balik kampung dah pun rasanya kan? Untunglah huhu. Apapun bagi korang yang akan balik kampung dalam minggu ni..hati-hati di jalan raya okay, semoga selamat sampai. Aku tanggal 26/07 baru dapat balik kampung..semuanya last minutes! Alamak!

P.S Aku dapat berita gembira dari kakak aku, dia pregnant 4 bulan..alhamdulillah bertambah anak buah lagi heee eh tapi..tapi anak sendiri bila eh? Muahahaha nonsense! Kbai~


with love~rrp.cik itah

48 comments:

  1. Lya pun tak da baju raya lgi mood nak raya mcm tak da lgi

    ReplyDelete
  2. timm pun guna bju rya taun lpas..cm xde mood pulak nk beli yg baru..hihi..kue rya lom buat g!

    ReplyDelete
  3. cerewet jugak ek? hehe. kite pon kakak beli kan baju raya. kalo cari sendiri memg takde yg berkenan :)

    ReplyDelete
  4. tak pe,, cari baju raya last minute baru la rasa macam best skit kannn, :)

    ReplyDelete
  5. Dulu2 ambe pun jenis last minute jugak. Tapi tahun ni x lagi. Sbb ada byk komitmen kena pikir. Huhuhu...selamat hari raya.

    ReplyDelete
  6. @budak kan? dari hujung ke hujung satu pun tak berkenan hukhuk

    ReplyDelete
  7. @Dyan The Quickers best ke? ini first time semua last minit..sbelum ni semua prepare awal huhu

    ReplyDelete
  8. @Mohd Ridzwan Abdullah huishh awalnya wish hehhhee baiklah..selamat hari raya jugakk :))

    ReplyDelete
  9. Yang penting Ibadah Ramadhan dah 90%.. :)

    ReplyDelete
  10. Akak dah settle semua cuma bab kasut je lg x beli.....

    ReplyDelete
  11. akak dah selesai semuanya.. haha tak nak fikir dah hujung2 ni..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah....sampaikan salam tahniah kepada kakak yer...baju raya tahun ini pun belum beli lagi tapi saya plan nak beli warna biru..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. laa ciannya.
    kat online banyak warna turqois la kak..
    tapi da last min kott/. macam da xsempatt je.

    rajin buat kuih rasa ekk? kite macam biasa tunjuk2 je =p

    stakat ni 70% kot.. rumah xsiapp kemasssss. arghhhh -,-

    ReplyDelete
  14. Tengok boy tu peluk anak patung..teringat anak2 lelaki saya pun kalau nampak anak patung display sume pakat nak peluk jugak. Kejap pun takpe. Alahai..malu mama, cayang.

    ReplyDelete
  15. Baru 40% ita...so ada geng ...

    ReplyDelete
  16. takpe.. samalah kita. persiapan tu tak penting pun, yang pennting adalah keseronokan berkumpul sanak saudara :)

    lama tak singgah sini, tuan rumah sihat> hehe

    ReplyDelete
  17. Belum jumpa jodoh yang sesuai la tue... :D

    psttt... Sis... kalau boleh gambar tu tak mo la pakai... kesian kat dia.. sekarang dia dah berhijab... ;)

    ReplyDelete
  18. taniah buat kak kepada hakak yer.. hihi. selamat hari raya kak... ehhh tak awal sgt kan

    ReplyDelete
  19. Nanti sa datang beraya ke rumah Cik Itah. :D

    ReplyDelete
  20. Sy pun tak shopping lg. Mgkn guna baju lama rasanya.

    ReplyDelete
  21. anis xsiap ape2 sgt pun.. baju pun biase2 je.. kuih raye lagi la blom buat lagi..hahhaha...

    ReplyDelete
  22. klik old town seketul kat sini.. :)

    ReplyDelete
  23. @Azlan Strider hee baiklah nanti sy sampaikan ya :)
    oouhh..warna biru jugak eh? sama la kita hehe

    ReplyDelete
  24. @Cik Nadyya memang da tak sempat da dear kalau nak cari online..
    biskut raya..buat sikit ja..takda la banyak mana hehe

    ok la tu 70%...akak ni masih 0% hukhuk

    ReplyDelete
  25. @boni kacak betul tu..setuju, keseronokan tu yg penting hihi

    a'ah lama x singgah sini..sy pun jadi rindu hahahaha alhamdulillah..sihat :)

    ReplyDelete
  26. @acik idah baiklah sis..nanti sy tukar ya hehe ^_^

    ReplyDelete
  27. Same la dgn akak...bj raya x bl lg...bj ank2 pun ala kadar..

    ReplyDelete
  28. fiza pun belum prepare ape sangat untuk raya ni..biasa biasa je la kot..of course balik kampung :)

    ReplyDelete
  29. Sepp..saya pon tak beli or siap pape lagi..

    ReplyDelete
  30. @white lily hahaha..selamat hari raya jugak dear :))

    ReplyDelete
  31. wah kalau turquoise tu dah sedondon la kita hehe. Ala bab kuih raya tu tunjuk2 je la cik itah :)

    ReplyDelete
  32. nanti berjumpa la yg berkenan dihati..hihi

    ReplyDelete
  33. Debaran raya dah mula terasa... masa pun cepat sgt berlalu...

    ReplyDelete
  34. persiapaan raya ni biasa-biasa je. tak ada baju raya.. lebih kepada biskut raya.. hihihi

    ReplyDelete
  35. saya tak ada apa untuk persiapan raya

    ReplyDelete
  36. watna turqoise memg pyh crikan...tp try cri kat first lady..akak tgk byk pilihan warna..mne mne caw first lady

    ReplyDelete
  37. takpe dik. shopping last2 minit kan

    ReplyDelete