Thursday, September 18, 2014

Versatile Blogger Award by Arz Moha

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Versatile Blogger Award by Arz Moha

Kebetulan sedang aku ketandusan idea menaip, ditag pula dalam Versatile Blogger Award oleh Blogger Arz Moha. Wahhhh..suka suka! Terima kasih sudi tag aku ya, sangat dihargai heeee

Syarat VBA:
  • Ucap terima kasih kepada yang memilih anda
  • Letakkan link blog mereka
  • Tulis 7 Fakta tentang diri anda. 4. Pilih 15 blog yang anda ikuti dan calonkan sebagai 15 blog ini kepada VBA


Tujuh Fakta Tentang Cik Itah a.k.a ramaramapendek !

Pemalu dan Agak Pendiam - Pemalu dan agak pendiam sebenarnya lebih-lebih lagi bila first time jumpa dengan seseorang face to face, tak kiralah perempuan ke lelaki. Segan ok, macam tak confident ja hoho

Sangat Sukakan Bunga dan Rama-Rama - Sangat sukakan bunga dan rama-rama tak kiralah rupanya buruk ke cantik ke, busuk ke wangi ke...aku tetap suka even bunga tahi ayam sekalipun haha. So jangan heran bila aku senyum sorang-sorang maknanya ada bunga atau rama-rama lah tu yang sedang mencuri pandangan!

Tak Sukakan Coklat - Serius memang aku tak suka coklat dan aku bukan penggemar coklat tapi minum juga Hot Chocolate hahaha ehh?? Kadang-kadang dan jarang-jarang ja makan or minum air perisa coklat

Suka Kopi - Ya. Aku memang suka kopi tapi aku selalu layan Cappuccino. Bukan Kopi-O pekat ya hehehe.

Suka Pantai - Sangat suka dengar bunyi ombak sebab itulah aku sukakan pantai. Terasa tenang dan damai jiwa hehe

Cepat Terasa a.k.a Kuat Nangis - Inilah salah satu sifat atau perangai yang tak boleh aku buang sejak dulu hingga kini. Telah sebati dalam diri huhuhu. Aku pantang bila orang tuduh bukan-bukan atau dimarah lebih-lebih lagi orang yang marah aku tu adalah orang yang aku sayang..sob sob..memang gugur airmata!

Manja - Ehemm heee sifat ni aku tunjukkan dengan orang-orang terpilih ja seperti mak, adik-beradik, sahabat baik ataupun kekasih hati. Ehh?? Hahaha :D


15 Blog Pilihan Cik Itah  [serius aku suka blog mereka]

  1. http://www.mamaniza.com/
  2. http://www.budakhutan.com/
  3. http://hamiasraff.blogspot.com/
  4. http://myblogsantai.blogspot.com/
  5. http://www.akupenghibur.com/
  6. http://nusha1706.blogspot.com/
  7. http://www.bonikacak.com/
  8. http://www.sobriyaacob.com/
  9. http://loveneddy.blogspot.com/
  10. http://jarimanistravel.blogspot.com/
  11. http://adnan-daughter.blogspot.com/
  12. http://blogashalya.blogspot.com/
  13. http://afzalsukasuki.blogspot.com/
  14. http://niesa-lovecrew.blogspot.com/
  15. http://www.striderbuzz.com/
with love~rrp.cik itah

31 comments:

  1. Kita d tag Hehehe ok .rasanya da dua tiga yg tag lya nnt lya wat sekali..pemalu dan pendiam tu agak serupa la kita

    ReplyDelete
  2. Tahniah... Cantik Blog ^_^ jemput jenguk blog saya juga

    ReplyDelete
  3. Alahai manja dan pemalu rupanya. Untung sapa yang buat isteri. hehehe
    Kopi memang best.
    Pantai pun saya suka.

    ReplyDelete
  4. hihi..timm mcm tertgk cermin je..sama la kita cik itah..hehe..

    ReplyDelete
  5. Salam Jumaat Ita...kita pun suka pantai tau..best kan dengar deruan ombak...nway thanks ya tagkan kita..

    ReplyDelete
  6. sama la kita kurang gemar coklat tapi penggemar kopi..calit sikit!!:)

    ReplyDelete
  7. ok.. cepat terasa tu sama... kuat nangis pun sama... tak suka chocolate pun sama... manja pun sama...

    ehh? kenapa kita banyak persamaan ek... dan terima kasih tag mama... ;)

    ReplyDelete
  8. Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  9. Wahh.. saya pun suka juga bunga2 ni.. tapi saya bukan mat bunga tau.. :D

    ReplyDelete
  10. Pencerahan diri yang baik.. huhuhuuu :D

    ReplyDelete
  11. 5, 6 dan 7 kita sama.. hikhik.. :P nanti anis buat entry k.. :)

    ReplyDelete
  12. hyeeee.... anis dah buat... meh le singgah.. :)

    adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/versatile-blogger-award-tag-dari-4.html

    ReplyDelete
  13. alahai sweetnya btw tahniah cik itah telah menerima
    LIEBSTER AWARD dari BBL jangan lupa jenguk ya

    ReplyDelete
  14. tengok nama blog pon dah tau suka rama rama........tapi,kenapa rama rama pendek?hoohoohoo

    ReplyDelete
  15. kita sama tang pemalu n kuat nangis tu.. cengeng.. hahaha..
    anne pun ada kena tag tapi xda masa nak buat lagi..
    menabung d sini :D

    ReplyDelete
  16. Salam Isnin, Cik Itah...
    Lama rasanya x singgah sini... haa, ada yang serupa tu ngan k nurul...
    Paling nampak rama-rama biru dan rama-rama ungu... hehe :)

    ReplyDelete
  17. salam dear...

    mama dah jawab soalan kamu.. hihihi

    http://www.mamaniza.com/2014/09/versatile-blogger-award-cik-itah.html

    ReplyDelete
  18. BLOG SAYA TAK TERSENARAI.. HUHU..

    ReplyDelete
  19. uitt jarang gegerl x suke coklat hehe..
    kalo ana pulak agak hantu coklat =P
    kalo kopi pulak ana prefer mocca & latte hehe

    ReplyDelete
  20. ada jugak la persamaan kita ni... suka kopi, suka pantai,dan agak pediam..hehhehe

    ReplyDelete
  21. ada jugak la persamaan kita ni... suka kopi, suka pantai..dan agak pediam...hahaha....

    Kalau suka pantai mesti akan tertarik dengan 'seaglass' saya ni..

    ReplyDelete
  22. akak pun dh jawab bila aRz tag nama akak. kita samalah bab nanges tu
    pstt: esok akak emaik cik itah ye tuk jd spondor GA tu :-)

    ReplyDelete
  23. alamak cik ITah pun TAG akak eh..urmm..nk buat entri khas mcm x de masa..akak jawab je kat sini boleh tak?..aci lah ye. Terima kasih kerana calon kan sis JM tau XOXO

    7 facts about sis JM :
    1. Minat TRAVEL sangat-sangat-sangat...nampak tu mmg minat betul x kisah ke negara mana janji obersea..
    2. Pantang ada Air Asia sale mesti nk beli..sampai tidur malam tak lena sbb mahu bangun awal nak hunting tiket murah
    3. Suka Blog Walking..boleh di katakan hari-hari bW..tetapi oleh kerana blog rakan reader yg setia tu ramai perlu BW secara pukal
    4. Agak susah nak up entri blog hari-hari kerana kekangan masa..balik rumah dah penat x sempat nk create story
    5. Kalau makan nasi mesti ada ulam ulaman, kalau x ada..mesti mkn nasi sikit je
    6. Seorang yg agak pendiam tetapi akan menjadi peramah bila org yg di kenali boleh di ajak berbicara dan juga peramah
    7. Seorang pendengar yang baik, akan cuba membantu menyelesaikan masalah orang lain..

    psst : harap2 cik ITah serba sedikit dapat dapat mengenali sis JM ye :-)

    ReplyDelete
  24. terima kasih sebab tag saya cik itah..hehehe..insyallah nanti bila berkesempatan saya buat eh..hehe..seronok bila baca fakta pasal orang nie..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  25. thanks tag kak.. kite ade bt entry ni sblom ni ;)
    http://loveneddy.blogspot.com/2014/08/7-things-about-cik-nadyya-versatile.html

    kite sama pengemar kopi.. yeh geng!!! dan no.1 pon same.. hehe

    ReplyDelete