Monday, March 21, 2016

Cukur Kening Ke Lukis Kening?

Assalamualaikum..

Lama tak update entri. Kesian blog ni huhu. By the way, hari ini si dia ke Pahang nak jumpa ahli #TBA, harapnya selamat sampai. Aku pula masih di Sabah. Maklumlah cinta jarak jauh tapi lagi selamat kan haha tak adalah nak dating every weekend macam remaja-remaja sekarang kan, jimat duit kahkah betul tidak?

Ok stop, back to topic. Adalah satu hari ni tapi aku tak ingat siang ke malam tetiba si dia tanya

"Awakk, awak cukur kening ea?"
"Kenapa?"
"Awakkk..saya tak suka awak cukur kening ea. Mak pun tak pernah buat macam tu"
"Tak adalah. Mana ada. Sy lukis je, tak cukur pun"

Untuk memuaskan hati dia aku send satu gambar wajah aku with no make-up. Then aku cakap kat dia.

"See? Still ori kan"
"Nasib baik. Baguslah macam tu" Smiley.

Cukur Kening Ke Lukis Kening?


Kening ni sebenarnya adalah seri pada wajah seseorang wanita sebab itulah ramai yang suka cukur supaya kening berbentuk dan kelihatan cantik. Tapi sejak-sejak dunia fesyen semakin maju ni, kalau nak bergaya dan nampak cantik tak semestinya kena cukur kening kan. Lukis pun sudah memadai, betul tidak? Akupun suka lukis kening sejak-sejak dah terjebak dengan dunia make-up ni hahaha tapi oklah kan at least kening still original. Kalau tengok sekali nampak macam bercukur tapi sebenarnya tak pun. Mainan make-up semata :)

Cukur kening ke lukis kening? Dia berbeza. Cukur kening, kening akan kelihatan berbentuk dan lawa tapi kena cabut or cukur(alis) bulu keninglah. Lukis kening pula, hanya perlu lukis ja tak perlu nak cabut ke cukur bagai, keningpun akan kelihatan cantik dan berbentuk :)

Nak kening kelihatan cantik berseri? Jom praktis :)

cara lukis kening
sumber : Mira at MK

with love~rrp.cik itah

15 comments:

  1. Kening sy pun original..but sy x nda pndai ni melukis2 kening
    Bila lukis tgk muka mcm pelik plak kahkah

    ReplyDelete
  2. Hai.... Cuk itah... Lama x dtg sini ramaramapendek.

    ReplyDelete
  3. kathy pun lukis kening jer. Tak pandai nak cukur takut botak habis,hehehehe.

    ReplyDelete
  4. Kening cantik mesti org argue...Pdhal dia x tau masa kite kecik2 dulu mak kita tiap2 hari urut supaya kening jadi original cantik...x payah buat ape2 dah..huhu

    ReplyDelete
  5. Saya pun tetiba terasa nak lukis kening jugalah huhu... :D

    ReplyDelete
  6. Untuk insan2 kreatif bertambah seri la kan ^-^

    ReplyDelete
  7. Kita ni x pnh ckur or lukis. Biarkn gitu je. Haha.. Sbb dh tersedia lebat. Karang dok lukis2, rupa shin shan pulak..

    ReplyDelete
  8. hehe, mmg xreti..sbb kening da lebat..xtaw nk buat cmne dah
    hik3..

    ReplyDelete
  9. rajin korang menconteng muka kan.,

    ReplyDelete
  10. jgn kata lukis kening, boh mekap pun sy x reti...pakai lipstik pun selebet je haahaha

    ReplyDelete
  11. Suka tgk kening org skang ramai berseri². X perasan pon keing tu lukis. Perempuan mmg pandai haha. Berbanding cukur kening, mmg x suka tgk, nmpk togel. tebal and contrast jg smart. Cute mcm sincan ^_^

    ReplyDelete
  12. lukis kening sis pun buat sbb dibenarkan dlm islam . jenazah pun kening dilukis / hitamkan . cantik pe ...

    ReplyDelete