Monday, August 22, 2016

Tikar Kalis Air Bahaya Dalam Senyap

Assalamualaikum & hi..

Gambar ini aku dapat dari group whatsapp. Siapa sangka kan rupanya tikar ini merbahaya kepada kita hurmm aku ada satu yang beranimasikan kartun Frozen ..Nampaknya tak boleh gunalah lepas ni.

Tikar Kalis Air Bahaya Dalam Senyap
 Sumber dari Group Whatsapp

Tikar Kalis Air Bahaya Dalam Senyap


Tikar plastik yang banyak dijual di negara ini mengandungi Phthalates dan Bisphenol A (BPA) yang boleh mendatangkan kesan sampingan antaranya kanser payu dara, menganggu sistem pembiakan, hormon dan membantutkan pertumbuhan kanak-kanak.


with love ~ Cik Itah @ ramaramapendek

11 comments:

  1. pdhl berlambk jual.
    mna pihak yg rmps. p je kdai yg byk kalau btol berbahaya.

    ReplyDelete
  2. PG ada terbaca sebelum ni, but tak ambik port. nampaknya benda ni kena sebar kan untuk kebaikan bersama kan cik itah. thanks tau share :)

    ReplyDelete
  3. huhuhu... ssh nk ckp bnda ni.. sbb xtau

    ReplyDelete
  4. ada kat rumah.. sayang pulak nk buang..

    ReplyDelete
  5. Wkmsalam.
    Baru tau.
    Pihak berkuasa kena ambik tindakan ni.
    Tq info

    ReplyDelete
  6. fuhj banyak jual ..fuhh bahaya rupanya

    ReplyDelete
  7. fuhj banyak jual ..fuhh bahaya rupanya

    ReplyDelete
  8. banyak dijual...dan aRz juga antara salah sorang pembeli...alhamdulillah dah buang kesemuanya

    ReplyDelete
  9. kita ada plak tikar ni kat dalam bilik.. just buat lapik.. aduhh jenuh angkat buang sebab dah bertindan dengan benda berat

    ReplyDelete
  10. tak sangka ada bahaya gak benda gini kan.

    ReplyDelete
  11. Allahu..
    Takutnya cik itah...
    Mendatang penyakit rupanya..

    ReplyDelete