Wednesday, December 28, 2016

Nasi Goreng Orang Bujang


Assalamualaikum & hi..

Hari ni baru berkesempatan update blog. Semalam aku sorang ja dekat office and dari pagi sampai petang busy. Penat okay! So hari ni aku nak kongsikan resepi nasi goreng orang bujang. Faham-faham jela orang bujang ni makan pun sorang so masak pun simple ja.


Nasi Goreng Orang Bujang - Hidangan Seorang


Bahan-Bahan :
  • Nasi (satu mangkuk sederhana), dua batang sosej, sebiji telur, sawi, bawang merah, bawang putih dan perasa

Cara-Cara :
  1. Goreng sosej sehingga kembang
  2. Masukkan bawang merah dan bawang putih yang telah dipotong halus dan goreng sehingga garing
  3. Masukan telur dan kacau
  4. Masukkan nasi dan tambahkan perasa (garam & secukup rasa), kalau suka pedas tambahkan sedikit cili api
  5. Masukkan sawi dan gaul sekata.
  6. Siap!


Thanks for reading!
with love ~ Cik Itah @ ramaramapendek

11 comments:

  1. nasi goreng feveret my doter..boleh try resipi ni

    ReplyDelete
  2. Ini kira hasil tangan bujang rajin ni Cik Itah
    Kalau yg bujang tak rajin dia goreng dgn cili dan bawang aje hihi...

    ReplyDelete
  3. nk lagi mudah nasi + butter + kicap + sos tiram + telur.. hahaha jadi nasi goreng..

    ReplyDelete
  4. sedapnya cik itahhh.. busyra suka pedas~!

    ReplyDelete
  5. lepas ni boleh buka kedai dah.. gerai jual nasi goreng orang bujang.. boleh lawan nasi lemak anak dara dah nih.. hahahaha

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap je...nasi goreng orang dah kahwin ada kah? mau cuba juga bah

    ReplyDelete
  7. suka ngat resepi yg senang2 ni. haha

    ReplyDelete
  8. Okay jugak nasi gorang versi cik itah. at least ada sayur. Siqah punya versi pulak, semata ada bawang, cili api dan telur saja. Hihi

    ReplyDelete