You are reading:
Green Tea and Bamboo Scrub to Clears Blackheads & Unclogs Pores by ST. Ives

Green Tea and Bamboo Scrub to Clears Blackheads & Unclogs Pores by ST. Ives

Posted on: Saturday, March 13, 2021

St. Ives Blackheads Clearing Scrub

Hey there!


Short review on St. Ives Blackhead Clearing Scrub - paraben free and oil free. It is said that this product is for acne care and help to reduce blackheads and acne blemishes, given the skin more clear and radiant. I've been using this for about two months i think and so far i don't really see the difference but i can feel it right away after i rinse my face. 

 

Green Tea and Bamboo Scrub Clears Blackheads & Unclogs Pores by ST. Ives

 

Bagi aku ianya typical scrub yang mana kau kena apply or message onto face in circular motion before cuci muka. Selepas cuci muka tu memang terasa lah perbezaannya, kulit muka terasa licin dan lembut ja. Scrub ni selamat digunakan tiga sehingga empat kali seminggu tapi aku buat seperti selalu ja, dua kali seminggu. 


Sebabkan scrub ni texture nya kasar so pakai sekali atau dua kali ja seminggu and kena make sure jugalah lepas cuci muka tu apply toner, serum dan moisturiser. Lagi better kalau lepas pakai toner terus pakai face sheet mask. So muka pun tidak stress dan terasa relax. Kalau aku memang sudah jadi rutin lepas pakai pelembap aku akan urut-urut lembut kulit muka sebab ianya membantu melancarkan peredaran darah dan melambatkan tanda penuaan pada wajah. Paling tidak pun rajin-rajinlah buat senaman muka tiap hari sebut huruf A E I O U atau perkataan ma me mi mo mu. Senang kan.


Aku kalau bab muka ni timbul jerawat sikit pun aku sudah mula risau, muka aku jenis oily or combination tapi tidak berjerawat. So bila tiba-tiba ada dua tiga jerawat timbul tu memang aku sudah cuak, otak pun ligatlah berfikir kalau-kalau terover makan makanan bergoreng kah, tengah stress kah, hormon nda okay kah atau macam mana. Nanti kejap tu haa mula lah google itu ini. Well, siapa nda sayang kulit muka oii. Aset ba jugak tu kono hehe


So that's for my review. Til then!

Comments

  1. wah macam best je.. kite pakai yang freeman punya :)

    ReplyDelete
  2. Hehe oklah betul-betul jaga muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. as a women kena jaga hehe aset jugak tu kono :P

      Delete
  3. i pakai this juga since last year and i love it

    ReplyDelete
  4. lama tak berscrub. tqq for review

    ReplyDelete
  5. Macam best pula :) tapi shida xleh nk tukar2 dah skin care sbb skin sensitive sgt!

    btw jemput join GA shida ya jika kelapangan :)
    https://www.shidaradzuan.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    ReplyDelete
  6. Sy pakai yg warna coklat tu. Mmg texture kasar sikit. Tp sy apply pakai cleanser loreal

    ReplyDelete