Tuesday, September 30, 2014

Pulau Sapi Memories | Part II

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Pulau Sapi Memories Part I 

Kesinambunagn dari entri Pulau Sapi Memories I. Aku tak tahu nak cerita apa so biarlah gambar yang bercerita :D



sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
zipline pulau sapi
paracyling pulau sapi
sapi island
sapi island
sapi island
jesselton
jesselton


with love~rrp.cik itah
Read More »

Monday, September 29, 2014

Pulau Sapi Memories | Part I

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Pulau Sapi Memories | Part I

Semalam punya cerita, kitaorang pergi Pulau Sapi..bos belanja hihi. Kitaorang pergi berlima. Bos, adik bos, kawan bos dari Australia, aku dan officemate. Seronok tu memang seronok!

Kos
Tambang Bot [dari Jesselton Point ke Pulau Sapi] : RM150 X 5 orang
Zipline : RM50 seorang [one way]
Parasailing : RM150 dua orang [10 minit]
Buffet : RM45 seorang

sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
sapi island
Tengok betapa smartnya kasut aku nak pergi zipline hahahha :D
sapi island
zipline pulau sapi
sapi island
Parasailing, satu satunya aktiviti yg aku tak berani nak try so tengok ja la officemate ngan bos main parasailing :D
zipline pulau sapi
Zipline, best! Boleh jerit sepuasnya! Xoxo
masa nak balik :)


with love~rrp.cik itah
Read More »

Thursday, September 11, 2014

Mooncake Dari Officemate Sementara


Mooncake Dari Officemate Sementara | Aku gelarkan officemate sementara sebab cuma sebulan ja dia office. Nama dia Cassandra. Dia ni anak kawan bos sebenarnya dan tujuan dia kat office cuma nak belajar sikit-sikit tentang lawyer firm sebelum terbang England untuk teruskan pengajian dalam jurusan undang-undang. 

Boleh tahan sedap juga mooncake yang dia bagi. Memandangkan dia nak terbang ke England so dia hadiahkanlah mooncake sempena Mooncake Celebration [sambutan orang Cina] untuk kami kat office. Setiap seorang dapat sekotak tapi nak habiskan sebijipun susah sebab manis sungguh!

Mooncake Dari Officemate Sementara
Mooncake Dari Officemate Sementara
mooncake
cik itah
Gambar candid kami dekat Pizza Hut. Comel kan dia?
cik itah
cik itah



with love~rrp.cik itah
Read More »

Friday, September 5, 2014

Masakan Pertamaku Buat Ibu


Masakan Pertamaku Buat Ibu
Masakan Pertamaku Buat Ibu
Masakan Pertamaku Buat Ibu
Masakan Pertamaku Buat Ibu
Masakan Pertamaku Buat Ibu

Masakan Pertamaku Buat Ibu Inilah dia menu yang menjadi pilihan aku a.k.a masakan pertama aku buat ibu. Simple tapi buat orang yang tengah dalam proses belajar memasak ni bukan mudah aku nak buat semua ni ok, fuhh berkeringat! Terkial-kial aku di dapur. Nak gelak? Silakan hahahha


with love~rrp.cik itah
Read More »