Tuesday, September 30, 2014

Pulau Sapi Memories | Part II

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Pulau Sapi Memories Part I 

Kesinambunagn dari entri Pulau Sapi Memories I. Aku tak tahu nak cerita apa so biarlah gambar yang bercerita :D



zipline pulau sapi
paracyling pulau sapi


with love~rrp.cik itah

Monday, September 29, 2014

Pulau Sapi Memories | Part I

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Pulau Sapi Memories | Part I

Semalam punya cerita, kitaorang pergi Pulau Sapi..bos belanja hihi. Kitaorang pergi berlima. Bos, adik bos, kawan bos dari Australia, aku dan officemate. Seronok tu memang seronok!

Kos
Tambang Bot [dari Jesselton Point ke Pulau Sapi] : RM150 X 5 orang
Zipline : RM50 seorang [one way]
Parasailing : RM150 dua orang [10 minit]
Buffet : RM45 seorang

Tengok betapa smartnya kasut aku nak pergi zipline hahahha :D
zipline pulau sapi
Parasailing, satu satunya aktiviti yg aku tak berani nak try so tengok ja la officemate ngan bos main parasailing :D
zipline pulau sapi
Zipline, best! Boleh jerit sepuasnya! Xoxo
masa nak balik :)


with love~rrp.cik itah

Thursday, September 25, 2014

Senarai Hadiah Blogger Area Mega Give Away

Assalamuaalaikum dan salam sejahtera . Hye :)


Senarai Hadiah Blogger Area Mega Give Away

Senarai hadiah untuk Blogger Area Mega Give Away yang akan dilancarkan bermula pada 01 Oktober sehingga 31 Oktober 2014, insyAllah. Semua blogger adalah dialu-alukan untuk menyertai GA tu nanti :)

P.S Buat semua sponsor sila semak item yang korang sponsor ok. Ada apa-apa nak betulkan info terus kepada aku di Facebook [Cik Itah] atau Email [itahpkk@gmail.com]. Terima kasih :)

Aku ada create DOC [List Sponsor & Item] dalam group #Rakan Sponsor Blogger Area. Tolong semak buat korang yang ada akaun Facebook. tQ :)

  • Cash RM50 X 7
  • Topup 30 X 1
  • Topup RM20 X 3
  • Topup RM10 X 11
  • Topup RM5 X 14
  • Cash RM 50
  • Tudung Ruffle X 2
  • Keychain X 2, Eyemask X 1
  • Keychain Sabah X 3
  • Set Tasbih Persona + Digital X 2
  • Tasbih X 3, Shawl X 2, Free membership Shaklee X 1
  • Sticker Keyboard X 2
  • 5 Botol Crispy Bubble X 5
  • Plain Wide Shawl X 3
  • Shawl X 1
  • Bloglist 1 year X 4, Bloglist 2 year X 3, Topup RM5 X 1
  • Tudung Aidijuma White Label New Release X 3
  • 1 Kotak Cellmaxx + 1 Kotak Serum X 2
  • Crumble Glitter Wideshawl X 1 , Review Blog X 3
  • Tudung Bawal Ribbon X 2, 1 Hadiah Misteri
  • Dress Labuh Vintage X 1
  • Keychain + T-Shirt Langkawi X 3
  • Monopod X 1
  • Custom Made T-Shirt X 1, Topup RM5 X 2, Review blog X 3
  • Celak Arab D’Herbs X 1
  • Baju X 1
  • Beg Duit X 1
  • Novel + Autograph [karya sendiri] X 1
  • Keychain Langkawi X 4
  • Novel X 1
  • Blouse + Wide Shawl X 1
  • Thermos Bottle, 1 Sticker Paper, Bloglist Sebulan X 3
  • Sophie magic pink cream X 1
  • Perfume Sample Grade 5A (2-3ml) X 2, Homemade perfume (2-5ml) X 5, voucher discount X 5
  • Tablet PC Backrest Mounting X 1, 5000 visitors ke blog dari seluruh dunia X 1
  • Baju X 1
  • Jam Loceng X 2, Wakil Mini GA personal blog X 5
  • 3 Buku Sabun Arbutin + Beg Handmade + embroid nama pemenang X 1
  • E-Book X 10
  • Trial Pack Argan Oil X 3, Handcraft Keychain from Rare Icewhite Seaglass X 2
  • Charm Bracelets X 2
  • Cash RM50 X 1, Topup RM10 X 1, Produk business X 1
  • Qurratul Jubah X 1
  • Kain Sulam X 3
  • Inner Bawal + Shiseido Mask X 3 
  • Chiffon Glitter Shawl- Wardrobe Hanger X 1

Admin yang menjayakan giveaway ini ialah : Tuan BloggerArea, Azlan Hasan, Husein Rider, Nisa Ahmad, Hassan Mutalib, E-Zati Sofea & Cik Itah.

with love~rrp.cik itah

Wednesday, September 24, 2014

Pengumuman Penting Untuk Semua Sponsor Blogger Area Mega Give Away

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Copy paste dari Group Rakan Sponsor Blogger Area oleh Azlan Strider mamandangkan ada sponsor yang takda akaun Facebook so aku foward ke sini. Sila notakan ok :)


Pengumuman Penting Untuk Semua Sponsor Blogger Area Mega Give Away

Sebelum itu izinkan kami mengucapkan terima kasih untuk semua yang sudi menjadi sponsor untuk giveaway ini. Memandangkan jumlah sponsor yang ditrerima agak ramai jadi kami perlu berlaku adil semua peserta dan pihak penaja. Oleh yang demikian pihak kami telah mengambil keputusan untuk menghadkan link yang hendak dipromote kepada 2 link iaitu satu link wajib follow/like dan satu lagi link optional follow/like.

Langkah ini terpaksa kami ambil supaya ia memudahkan peserta untuk menyertai GA ini dan pihak sponsor boleh memilih untuk meletakkan link mana yang wajib dan link mana yang optional mengikut kesenangan tuan/puan.

Pihak kami juga tidak menghalang jika ada rakan sponsor yang berniat untuk menarik diri...Dengan rendah hati, kami ingin kami memohon maaf kepada semua rakan penaja kerana tak dapat nak promote semua link yang diberi.

Oleh yang demikian saya memohon jasa baik rakan sponsor untuk meninggalkan link yang mahu di promote pada ruang komen dibawah untuk tindakan seterusnya dari pihak kami.

Cth :
Wajib : (URL)
Optional: (Optional)


Kerjasama dan perhatian dari rakan sponsor Blogger Area saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.

p/s: saya juga mengalu-alukan para sponsor untuk follow/like sesama sendiri secara sukarela bagi menambahkan networking sesama kita.

Regards,
-Strider-

Dari aku - buat sponsor yang takda akaun Facebook sila email dua link korang pada aku [itahpkk@gmail.com] ataupun tinggalkan link dalam ruangan komen entri ini. Terima Kasih :)


with love~rrp.cik itah

Monday, September 22, 2014

Senarai Sponsor Blogger Area Mega Give Away

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Senarai Sponsor Blogger Area Mega Give Away

Senarai sponsor untuk Blogger Area Mega GiveAway yang akan dilancarkan pada bulan Oktober 2014, insyAllah. Sila cek nama korang dalam senarai dibawah. Kalau takda dalam list atau salah link atau salah eja nama korang, sila info aku dekat facebook [Cik Itah] atau email [itahpkk@gmail.com]. Buat korang yang rasa-rasa nak jadi sponsor tu peluang masih terbuka sehingga 23 September ini. Maklumat lanjut pasal GA ni, klik Pencarian Sponsor Blogger Area Mega GiveAway  dan Tarikh Akhir Pencarian Sponsor. Terima kasihh :))
  1. Tasha Aqisha
  2. Aimi Syafiqah
  3. Gnor Gnur
  4. Siti Mastura
  5. Azlan Hasan
  6. Eshamz Halim
  7. Norhasniza Khalid
  8. Asha Lya
  9. Linz Shopee
  10. Noridayu Zan
  11. Ruqaiyah Amanina
  12. Syahoney Kitty
  13. Cynta Ieda
  14. Anies
  15. Syazrah
  16. Nur Hayati
  17. Mar Mansor
  18. Cik Nadya
  19. Maisarah
  20. Noor Rasyidah
  21. Emi Amirah
  22. Meura Metsu
  23. Tihara HT
  24. Rara Farhana
  25. Vee Sandi
  26. Karya Mahirah 
  27. Naniey Jemey 
  28. Afzal 
  29. Eyfa Writter
  30. Kiera Rashid
  31. Khir Khalid
  32. Norihan Yusof
  33. Farahuda Hud
  34. Lyn Cellmaxx M'sia
  35. Mazz Iza
  36. Shamiera Osment
  37. Cik Siti 
  38. Ayra Ihya 
  39. Putery Memory
  40. Hazanis Blogspot 
  41. Husein Rider
  42. Ae Noyou
  43. Aswadz Rex 
  44. Jom Join Blogwalking
  45. Moshi Kawaii Shop
  46. Fatihah Fazlin
  47. Nisa Ahmad
  48. Nur Syafiqah & Nur Liyana
  49. Farhana Ramlan
  50. Tuan Blogger Area
  51. Siti Munirah @ Cik Mun
  52. Ixbarr Abdullah
  53. Ieta Mat Sa'ad
  54. Qurratul Ain Outlet
  55. Jari Manis
  56. Fatiha Zainal 
  57. Papa Blogger 
  58. Kyra Hizrina 
  59. Kyle Kesha 
  60. Zayani Zulkiffli 
  61. Wardrobehanger
  62. Cik Itah

with love~rrp.cik itah

Thursday, September 18, 2014

Versatile Blogger Award by Arz Moha

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Versatile Blogger Award by Arz Moha

Kebetulan sedang aku ketandusan idea menaip, ditag pula dalam Versatile Blogger Award oleh Blogger Arz Moha. Wahhhh..suka suka! Terima kasih sudi tag aku ya, sangat dihargai heeee

Syarat VBA:
  • Ucap terima kasih kepada yang memilih anda
  • Letakkan link blog mereka
  • Tulis 7 Fakta tentang diri anda. 4. Pilih 15 blog yang anda ikuti dan calonkan sebagai 15 blog ini kepada VBA


Tujuh Fakta Tentang Cik Itah a.k.a ramaramapendek !

Pemalu dan Agak Pendiam - Pemalu dan agak pendiam sebenarnya lebih-lebih lagi bila first time jumpa dengan seseorang face to face, tak kiralah perempuan ke lelaki. Segan ok, macam tak confident ja hoho

Sangat Sukakan Bunga dan Rama-Rama - Sangat sukakan bunga dan rama-rama tak kiralah rupanya buruk ke cantik ke, busuk ke wangi ke...aku tetap suka even bunga tahi ayam sekalipun haha. So jangan heran bila aku senyum sorang-sorang maknanya ada bunga atau rama-rama lah tu yang sedang mencuri pandangan!

Tak Sukakan Coklat - Serius memang aku tak suka coklat dan aku bukan penggemar coklat tapi minum juga Hot Chocolate hahaha ehh?? Kadang-kadang dan jarang-jarang ja makan or minum air perisa coklat

Suka Kopi - Ya. Aku memang suka kopi tapi aku selalu layan Cappuccino. Bukan Kopi-O pekat ya hehehe.

Suka Pantai - Sangat suka dengar bunyi ombak sebab itulah aku sukakan pantai. Terasa tenang dan damai jiwa hehe

Cepat Terasa a.k.a Kuat Nangis - Inilah salah satu sifat atau perangai yang tak boleh aku buang sejak dulu hingga kini. Telah sebati dalam diri huhuhu. Aku pantang bila orang tuduh bukan-bukan atau dimarah lebih-lebih lagi orang yang marah aku tu adalah orang yang aku sayang..sob sob..memang gugur airmata!

Manja - Ehemm heee sifat ni aku tunjukkan dengan orang-orang terpilih ja seperti mak, adik-beradik, sahabat baik ataupun kekasih hati. Ehh?? Hahaha :D


15 Blog Pilihan Cik Itah  [serius aku suka blog mereka]

  1. http://www.mamaniza.com/
  2. http://www.budakhutan.com/
  3. http://hamiasraff.blogspot.com/
  4. http://myblogsantai.blogspot.com/
  5. http://www.akupenghibur.com/
  6. http://nusha1706.blogspot.com/
  7. http://www.bonikacak.com/
  8. http://www.sobriyaacob.com/
  9. http://loveneddy.blogspot.com/
  10. http://jarimanistravel.blogspot.com/
  11. http://adnan-daughter.blogspot.com/
  12. http://blogashalya.blogspot.com/
  13. http://afzalsukasuki.blogspot.com/
  14. http://niesa-lovecrew.blogspot.com/
  15. http://www.striderbuzz.com/
with love~rrp.cik itah

Friday, September 12, 2014

Wordless Friday | Kehidupan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Kehidupan
credited: www.budakhutan.com

Wordless Friday | Kehidupan


Kehidupan. "Mahu hidup? Beban harus dipikul..hidup bukan aiskrim yang sentiasa manis"

Salam jumaat buat semua :)
with love~rrp.cik itah

Thursday, September 11, 2014

Mooncake Dari Officemate Sementara

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Aku gelarkan officemate sementara sebab cuma sebulan ja dia office. Nama dia Cassandra. Dia ni anak kawan bos sebenarnya dan tujuan dia kat office cuma nak belajar sikit-sikit tentang lawyer firm sebelum terbang England untuk teruskan pengajian dalam jurusan undang-undang. 

Boleh tahan sedap juga mooncake yang dia bagi. Memandangkan dia nak terbang ke England so dia hadiahkanlah mooncake sempena Mooncake Celebration [sambutan orang Cina] untuk kami kat office. Setiap seorang dapat sekotak tapi nak habiskan sebijipun susah sebab manis sungguh!

Gambar candid kami dekat Pizza Hut. Comel kan dia?


p/s Nak jadi sponsor untuk GA [Blogger Area Mega GiveAway] ? Klik SINI dan SINI untuk maklumat lanjut. TQ :))


with love~rrp.cik itah

Wednesday, September 10, 2014

Tarikh Akhir Pencarian Sponsor Blogger Area Mega GiveAway [Attn Kepada Semua Sponsor & Bakal Sponsor]

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)



Untuk maklumat lanjut sila klik Pencarian Sponsor Blogger Area Mega GiveAway. Seperti yang korang tahu founder a.k.a admin utama Group Blogger Area [Tuan Blogger Area] bersama admin-admin lain [Azlan Strider, Husein Rider, Hassan Mutalib, Nisa Ahmad, Nadz Irah, E-Zati Sofea, Cik Itah] akan melancarkan Blogger Area Mega GiveAway pada bulan oktober nanti, insyAllah. 

Mengikut perancangan para admin, GA tu nanti akan berlangsung selama sebulan, bermula pada 1 Oktober sehingga 31 Oktober 2014. So pada 23 September 2014 adalah tarikh akhir korang boleh tawarkan diri untuk jadi sponsor kerana bermula pada 24 September 2014 para admin akan kumpulkan semua senarai sponsor yang telah menawarkan diri mereka untuk menjadi sponsor.

So..buat mereka-mereka yang berminat untuk jadi sponsor silalah PM @ email para admin Blogger Area secepat yang mungkin, korang ada masa lebih kurang seminggu sahaja lagi. Rebutlah peluang tu ok :)

ATTN buat semua SPONSOR dan bakal SPONSOR. Hadiah buat pemenang tu nanti akan di pos @ kirimkan sendiri oleh para sponsor kepada pemenang. So buat semua sponsor, sila PM maklumat korang dengan lengkap kepada para admin ok. Maklumat apa? Tengok senarai dibawah ;
  1. Nama
  2. Pautan @ Link [Blog, Page dan sebagainya yang korang nak promote]
  3. Barang yang korang nak sponsor dan nak sponsor untuk berapa orang?
  4. Email [penting untuk mereka yang takda facebook]

P.S Sekiranya korang ada apa-apa pertanyaan, sila PM mana-mana admin ikut keselesaan korang. TQ :))

Edited : Ucapan TERIMA KASIH dari admin-admin Blogger Area buat semua yang sudi jadi sponsor. Kami Menghargai :)


with love~rrp.cik itah

Wordless Wednesday : Birthday

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Today is my birthday..so Happy Birthday to me ! 
23rd year !
terima kasih buat mereka yang wish dekat facebook ok :)



Nak jadi sponsor GA tak?? Klik sini Perncari Sponsor Blogger Area Mega Give Away. TQ!

with love~rrp.cik itah

Tuesday, September 9, 2014

Snow Almond Dari Blogger Diary Nurul

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)


Snow Almond Dari Blogger Diary Nurul

Ahad lepas 7 September 2014, jumpa Kak Nurul aka Blogger Diary Nurul, memandangkan kebetulan dia datang bercuti ke Sabah. Yang sebenarnya aku order snow almond dengan Kak Nurul tapi alang-alang dia datang ke Sabah so ambillah peluang ni untuk berjumpa dan mengenali antara satu sama lain, kebetulan masa tu matching pula warna baju aku dengan Kak Nurul..biruuu hee wahhh gitu kan hahaha syok sendiri ja bunyi :D

Jumpa pun kejap ja..terasa cepat sungguh masa berlalu. Lepas ja temankan Kak Nurul dan family jalan-jalan dekat Pasar Pilipine, kitaorang pun pergi Pantai Tanjung Aru. Kuat sungguh angin masa tu. Walaupun cuma kejap..seronok jugak. FYI, Kak Nurul adalah blogger pertama yang aku jumpa sepanjang aku jadi blogger ni :)

BTW, comel sungguh anak-anak Kak Nurul..terasa rindu pula nak tengok gelagat diorang, lagi-lagi kat Acik..nakal sungguh heee :))

P.S Nak jadi sponsor GA tak?? Jom klik Pencarian Sponsor Blogger Area Mega Give Away. TQ


with love~rrp.cik itah

Monday, September 8, 2014

Pencarian Sponsor Blogger Area Mega Give Away

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)

Group Blogger Area

Baca tajuk entri ja dah tahu kan entri ni untuk apa? Pencarian sponsor untuk Blogger Area Mega Give Away yang akan dilancarkan pada bulan Oktober nanti, inysAllah. Penganjur utama GA ini adalah Tuan BloggerArea..kenal kan? Ehh? Kenal ka? Hehehe. Dan dibantu oleh admin-admin yang lain termasuklah aku sendiri.

Kelebihan jadi sponsor. Aku rasa semua dah tahu kut..kan? Salah satunya pageviews akan meningkat, follower blog pun makin bertambah dan banyak lagi kelebihan lain.

Syarat untuk jadi sponsor. Buat masa ini admin tak meletakkan apa-apa syarat tertentu untuk jadi sponsor cukuplah korang ikhlas dan jujur. Terbuka kepada semua blogger dan online shops ok :)

Barang yang nak di sponsor. Apa sahaja termasuk cash, top up, keychain, tudung dan sebagainya yang korang rasa korang nak sponsor.

Sesiapa yang berminat bolehlah PM admin-admin Blogger Area dekat Facebook. Ikut keselesaan korang nak PM dengan mana-mana Admin di bawah ;
  1. Tuan BloggerArea
  2. Azlan Hasan
  3. Mat Sein
  4. Nisa Ahmad
  5. Nadz Irah
  6. Hassan Mutalib
  7. E-Zati Sofea
  8. Cik Itah

Takda facebook? Boleh email aku [itahpkk@gmail.com] ok. Sebarang pembaharuan atau info terkini pasal pencarian sponsor ni akan diberitahu nanti. Sekian dan terima kasihh :))

Maklumat terkini klik Tarikh Tutup Pencarian Sponsor.


with love~rrp.cik itah