Monday, September 29, 2014

Pulau Sapi Memories | Part I

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Pulau Sapi Memories | Part I

Semalam punya cerita, kitaorang pergi Pulau Sapi..bos belanja hihi. Kitaorang pergi berlima. Bos, adik bos, kawan bos dari Australia, aku dan officemate. Seronok tu memang seronok!

Kos
Tambang Bot [dari Jesselton Point ke Pulau Sapi] : RM150 X 5 orang
Zipline : RM50 seorang [one way]
Parasailing : RM150 dua orang [10 minit]
Buffet : RM45 seorang

Tengok betapa smartnya kasut aku nak pergi zipline hahahha :D
Parasailing, satu satunya aktiviti yg aku tak berani nak try so tengok ja la officemate ngan bos main parasailing :D
Zipline, best! Boleh jerit sepuasnya! Xoxo
masa nak balik :)


with love~rrp.cik itah

27 comments:

  1. Wah bestnya c kawan pigi pulau huhuhuhu lya x berani la nak naik tu gayattt

    ReplyDelete
  2. memang boleh pergi dengan bot je ke?/akak ni takut naik bot..heheh..rasanya kalau kena naik bot je memang tak pi la tempat nih..heheh

    ReplyDelete
  3. Bestnya Parasailing tuuu!!! hehe ^_^

    ReplyDelete
  4. @Diana Rashid hehe nama pun pulau mestila kena naik bot sis hihi

    ReplyDelete
  5. wahhh..lame dah xbuat aktiviti lasak cmnie.. huhu... besttt.... ehemmm cantik kasut.. :P

    ReplyDelete
  6. @Anizz Annisa kan? haha tak kena langsung nak bawa pergi zipline :D

    ReplyDelete
  7. seronoknya jalan2 g pulau :0 nice view dear

    ReplyDelete
  8. huishhh boleh ke pakai 'kasut cantik' camtu buat zipline tu ittah? hehe

    ReplyDelete
  9. bestnya! timm dlu penah g snorkeling kat pulau sibuan..wlaupun xsehebt pulau sipadan..still cantek!

    ReplyDelete
  10. alaaaaa comelnya akak ni.. geram..hahahah

    pehhh mencabar btl naek Parasailing!!!! tp teringin plak nak naek.. mesti syok!hehe

    ReplyDelete
  11. Selalu kalau event macam nie memang aku pergi yang buffet jer , yang lain cuak . Naik bot pun cuak .

    ReplyDelete
  12. wah best tu ... sesekali try aktiviti tu kan .

    ReplyDelete
  13. Wahh bestnya Itah.. aktiviti lasak yg menyeronokkan.. :)

    ReplyDelete
  14. Tu dia Cik Itah pi pulau Sapi. :)

    ReplyDelete
  15. psttt ittah, kite tukar url baru:
    ana-mizu.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Parasailing ni memang best. Tapi kita pun tak berani nak try...

    ReplyDelete
  17. alaaa...rugi laa tak main parasailing..best wooo, tapi kena berhati-hati laa sebab ia agak bahaya especailly time landing...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. @Azlan Strider bab landing tu..pasal tu la sy tak berani nak try hoho

    ReplyDelete
  19. bestnya cik Itah..mcm2 aktviti bersama BOs2 tu hihihih

    ReplyDelete
  20. Macam menarik je kalau ke sini.

    G dengan bos pula tue :)

    ReplyDelete