Friday, September 5, 2014

Masakan Pertamaku Buat Ibu

Assalamualaikum dan salam sejahtera. hye :)

Inilah dia menu yang menjadi pilihan aku a.k.a masakan pertama aku buat ibu hee ^_^

Pucuk Manis Masak Lemak
Rendang Ayam
Tempoyak Ikan Bilis
Ikan Terubuk Masin Sarawak
Sambal Belacan

P.S Simple kan? Tapi buat orang yang tengah dalam proses belajar memasak ni bukan mudah aku nak buat semua ni ok, fuhh berkeringat! Terkial-kial aku di dapur. Nak gelak? Silakan hahahha :D

Edited : hari ini 5 september, hari lahir bekas kekasih. happy birthday to you. Sy tahu sometime anda masih nak stalk juga blog sy kan..kan?? silent reader! hahaha perasan ja kut :D


with love~rrp.cik itah

29 comments:

  1. hehe... eh. oklah ni... menjadi jugak walaupun pertama kali masak... ada org goreng ikan sampai rentung tau...

    ReplyDelete
  2. dah bole jadi bini org dah tuh..hahahahahahahaa...good luck !belajar memasak dr sekrg..kalau tak menyesal..heehehehe

    ReplyDelete
  3. terer r cik itah. baru first time dah macam2 menu. terliur lak kite tgk gambar. hehe

    ReplyDelete
  4. walaupon baru belaja masak.. lauknya tip top la kak

    masa kite belaja masak.. lauk ayam or ikn kicap je mampu.hahahaha tuu pon biasa.. n then akhirnya dpt msk mskan kicap sbijik mcm mskn ibu.. rasanyaa sdap sgt. kehkeh

    kite xpna mkn mskan sarawak.. nadyya reti masak masakan jawa je..kehkeh

    ReplyDelete
  5. baru belajar tapi macam dh expert..keep it up.. nampak sedap nie.. yuummm...

    ReplyDelete
  6. tempoyak ikan bilis sangat menggodaaaaaa

    ReplyDelete
  7. kalau tengok dari rupa nampak macam lulus dah ni..heheh...ok..boleh kawen..!:p

    ReplyDelete
  8. emm, sedapnya..mngliurkan..cik itah dah lulus nk jdi isteri org ni..hehe..

    ReplyDelete
  9. Dah ok tu cik itah, belajar sikit2... sedap plak tengok... paling mengancam ikan bilis tempoyak tu..^_^

    ReplyDelete
  10. Pucuk manis masak lemak tu macam best je ita..dah lulus ni...

    ReplyDelete
  11. kriuk2 perut ni ha tgk gmbr. hehehe

    ReplyDelete
  12. Wahh banyaknya.. best! Tahniah Itah.. bertambah berkat kehidupan bila ibu gembira selalu.. alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  13. uhwaaaa.. inspired meeee... hehehe... nak kena belajar masak dah dari sekarang.. hiks

    ReplyDelete
  14. wow sedapnya laukk.. nak sket.. hihi..

    ReplyDelete
  15. Hasil air tangan anak untuk ibu adalah antara hadiah yang paling bermakna buat ibu :)

    ReplyDelete
  16. masakan pertama ke., sikit terkejut., hahaha
    xper rajin2 la masuk dapur., tp bukan masuk dpur buka fridge jer., kekeke

    ReplyDelete
  17. TERBAIK...

    SEMOGA TERUS MEMASAK BUAT IBUMU..

    ReplyDelete
  18. Eehheemmm... :D bagus la kalau anak dara dah mula masuk dapur... huhu.. petanda baik tu... ;)

    ReplyDelete
  19. Pergh.. sedapnya.. yang simple tu la yg memikat sebenarnya..

    ReplyDelete
  20. Serius Itah masak ni? Woahhh. Terrornyaaa!

    ReplyDelete
  21. kalau festime masak begini dah layak dibuat menantu..:-)

    ReplyDelete