Thursday, November 7, 2013

Alhamdulillah untuk segalanya!


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

GOOGLE

Hari ni boss terbang ke Tawau, big boss pula ke cawangan Lintas hukhuk boleh la aku curi tulang kejap hahaha bad habbit! Tapi tidak sebenarnya ok hehe aku cuma manfaatkan masa yang ada untuk blogwalking memandangkan semua kerja da selesai, assignment pun tak ada :) Alhamdulillah.

For actually kan korang..baru-baru ni aku dilanda satu masalah, dilema la lebih kurang. Entah kenapa aku rasa bulan november ni hambar ja terasa :( Sesungguhnya aku belum ready tapi aku kena kuat menghadapi. Kawan merangkap roomate aku kata..firasat perempuan ni kuat dan selalunya apa yang kita rasakan itu kekadang ianya benar-benar terjadi. Aku sedih. tapi sekiranya itu yang terbaik aku redha dan pasrah. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untukku. Jika itu tidak terjadi , alhamdulillah dan jika ianya terjadi juga walaupun aku kecewa dan sedih aku tetap menghargainya. Alhamdulillah untuk segalanya! Aku percaya Qada dan Qadar Allah itu adalah yang terbaik.

P/S :  InsyAllah next entry akan ku sertakan gambar tempat kerja baru aku memandangkan ada yang bertanya dan meminta :)

with love~rrp.cik itah

25 comments:

  1. wah relax la nie kan hihi...skrg ita tinggal kat mana

    ReplyDelete
  2. bersikap positive dan insyaALLAH pekara2 yang +ve pun akan hadir dalam hidup kita :)

    ReplyDelete
  3. eh kenapa cik itah?terlalu fikir bukan2 kot?tapi otak pompuan memang tak dinafikan suka fikir sedalam2nya :)

    doa agar semuanya ok :)

    ReplyDelete
  4. mcm mana tempat baru itah?seronok? Allah tgh merancang sesuatu yg terbaik utk itah..be strong.. :)

    ReplyDelete
  5. syukur dengan setiap apa yang kita dapat kan dear:)

    ReplyDelete
  6. jagan dilayan sangat dilema tue..
    nanti lagi teruk jadinya,
    kene kuatkan semangat dan tabah,
    insyaallah tiada apa berlaku nnti,
    hope sumanya ok nnti :)

    ReplyDelete
  7. Berdoalah yang terbaik agar yg baik2 sahaja akan bersama kita...

    ReplyDelete
  8. Sabar ye Itah... Redha akan ketentuanNya walaupun payah untuk ditelan...
    Insyaallah besar ganjarannya bagi orang2 yang sabar.. :D

    ReplyDelete
  9. @Asha Lya jauh la yunk dengan tempat kerja hukhuk tinggal kat sulaman central ..

    ReplyDelete
  10. sentiasa bsikap positif mesti pekara2 mcm firasat tu x jadi :)

    p/s: bos x de apa lagi wat party la.. :)

    ReplyDelete
  11. Stay strong sis. Kadang-kadang, kita ni bila dah terlalu risau sangat, syaitan senang nak menghasut kita fikir yang benda yang buruk-buruk.

    ReplyDelete
  12. jangan fikir yang bukan2 ya.. kuatkan semangat. moga dipermudahkan semuanya :)

    ReplyDelete
  13. ermmm...kerja kat mana? bahagian apa yunk...banyakkan solat sunnat...jgn terlampau berfikir kye...always thing positive..

    ReplyDelete
  14. Sabar ye cik itah.percaya la..lepas awak harungi dugaan ni,Allah akan hadiakan sesuatu yg lebih baik pada awak

    ReplyDelete
  15. setiap perjalanan hidup itu ada ujiannya . redha dan tabah . Jgn fikir byk nanti hidup pun jadi down ...

    ReplyDelete
  16. Percaya pada Allah. Ketetapan Allah adalah yg terbaik untuk kita.

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah ..jika itu yang terbaik.

    ReplyDelete
  18. sabar ye.. apa2pun yg jadi mesti ada hikmah disebaliknya.. stay positive. :)

    ReplyDelete
  19. Kita doakan yang terbaik untuk cik ta..and ingat apa-apa yang berlaku pasti ada hikmah..kena terima dengan hati yang terbuka k..

    ReplyDelete
  20. @Huny eda dekat kk times square..as a legal clerk hahhaha lari dari kos masa d poli dulu :D

    ReplyDelete
  21. Don't think too much..kadang2 tu semua mainan perasaan je..huhu..semoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  22. fikir positif ok.buat yg terbaik yg kita rasa baik.

    ReplyDelete