Monday, December 2, 2013

Rama Rama Cermin (Glasswinged Butterfly)


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

GOOGLE


Dikenali sebagai Rama Rama Cermin atau dalam english nya Glasswinged Butterfly [Greta oto]. Spesis rama-rama cermin ni datangnya dari Maxico melalui Panama dan terbang ke Florida. Dekat Malaysia aku tak pasti ada ke tidak spesis rama-rama cermin ni, mungkin ada tapi jarang kut. Frankly speaking aku sendiri pun belum pernah nampak depan mata. Tapi apa yang uniknya tentang rama-rama cermin ni adalah sayapnya yang lut sinar. Cantik kan :)
Harap suatu hari nanti aku boleh la jumpa yang real bukan dalam gambar ja hee ^_^


with love~rrp.cik itah

15 comments:

  1. CANTIK.. RASA MACAM NAK KUMPUL RAMA-RAMA PULAK.. :D

    ReplyDelete
  2. mesti peminat rama-rama nie kan..

    ReplyDelete
  3. subhanallah.. first time akak tengok rama-rama transparent ni.. cantiknya.. :D

    ReplyDelete
  4. wow cantik..x pernah jumpe lagi mcm ni

    ReplyDelete
  5. salam..ar ah memng cantik rama2 ni.
    tq berkongsi maklumat.
    baru je nak tanya sama ada spesis ni ada kat malaysia or x.. tapi baca penrangan tadi cik ita pun x pnah jumpa..!! nampknya lpas ni kena wat siasatan sama ada spesis ni ada ke x kat sini aha.ha.ah.aha.

    ReplyDelete
  6. macam cantik je! mmg sesuai dgn nama dia.. :D

    ReplyDelete
  7. cantik rama2 tu, belum pernah jumpa lagi rama2 begitu :)

    ReplyDelete
  8. Comelnya..Kita suka tengok rama-rama..colorful..

    ReplyDelete
  9. belum pernah terjumpe in real.memang cantik!

    ReplyDelete
  10. cantik..harap2 ada la kt malaysia mana la tau 1 hari nnti kita boleh tgk..

    ReplyDelete