Wednesday, January 22, 2014

3 Cara Lipgloss Tahan Lama

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
3 Cara Lipgloss Tahan Lama
credited to : www.liveeco.co.za

Lamanya aku menghilang. Ada yang rindu tak? Confirm tak ada haha! Ni nak kongsi tiga tip lipgloss tahan lebih lama, walaupun aku bukanlah seorang yang suka bersolek namun aku adalah seorang yang rajin membaca tip pasal solekan hehe. So macam mana caranya? Ikut tiga cara dibawah ini :)

3 Cara Lipgloss Tahan Lama

  • Gunakan lipliner untuk gariskan outline bibir korang, kemudian warnakan keseluruhan bibir dengan lipliner tadi seperti menggunakan gincu. Oleskan lipgloss di atasnya.
  • Jika lipliner buat bibir korang terlalu kering, gunakan saja gincu kemudian sudahinya dengan lipgloss pilihan.
  • Selepas menyapu gincu dan lipgloss, jangan kemam bibir seperti yang selalu korang buat kerana ia boleh menghilangkan efek berkilauan yang gloss korang berikan.


Note* untuk memudahkan, bawa lipgloss korang tu ke mana saja, so senang nak touch-up hihi 
sumber : cosmo 2013

with love~rrp.cik itah

34 comments:

  1. suda lama tak nampak itah kat cne hahaha..ehh kita memang suka pakai lipglose

    ReplyDelete
  2. tak boleh cik tak kemam....mesti cik kemam..dah terbiase dah...hahahaa

    ReplyDelete
  3. me!me!rindu itah...busy ek dear?niesa mmg sll bawak lipgloss kemana2..hehe..nice tips dear.. :D

    ReplyDelete
  4. akak rindu jer kat itah... ^_^... selalunya memang akan pakai lipliner tapi tetap standby bawa lipgloss tu ke mana2... dalam handbag akak tu macam2 ada...hik hik hik

    ReplyDelete
  5. Persis seperti apa yang k idah buat setiap hari... :)

    ReplyDelete
  6. Mana lama sangat menghilang cik itah oii...

    ReplyDelete
  7. tak brapa suka lipgloss sebab cepat hilang :)

    ReplyDelete
  8. nice tips, selalu kalau pakai lipgloss mesti cepat hilang hehe..

    ReplyDelete
  9. bagus tips ni.. baru bibir nampak segar gitu.. :D

    ReplyDelete
  10. hihihi bwk je kemana2 :p
    senang nk tacap hiks

    ReplyDelete
  11. nice one cik Ta..kita selalu guna lipsgloss..

    ReplyDelete
  12. Sya klu pakai ni gerenti duk jilat2 bibir ni cik itah..haha

    ReplyDelete
  13. Hehe. Thanks sharing. No wonder lah lip gloss tu asyik hilang je sejam kemudian. haha

    ReplyDelete
  14. awesome smart sangat blog ..
    ada update baru
    follow blog , meh la blog nil .. singgah2 minum2 kopi

    ReplyDelete
  15. @fairus hahhaa agak-agak la kalau nak pakai T.T..

    ReplyDelete
  16. kemana kau menghilang ne yunk? huhuw..patut lama tak update..patut selalu hilang jer lipgloss kalau dah lama bejalan..wkwkwk~

    ReplyDelete
  17. wahh acik x pandai semua nie.. klik iklan di sini

    ReplyDelete
  18. x reti guna lipgloss sebab rasa melekit..hehe..sy pakai gincu collagen d herb serius best,,x kering,,^^

    ReplyDelete
  19. @Huny eda huhuhu..busy sikit la yunk..masa untuk update blog agak terhad :(

    ReplyDelete
  20. Mmg amalkan tips yg no3 tu..xkemam bibir..hehe..tahan lame :)

    ReplyDelete
  21. kita guna lip tint nak bagi kekal lipstick tu

    ReplyDelete
  22. akak br blajar nk pakai lipgloss..huhuhu..dah tue2 baru nk blajar make up

    ReplyDelete
  23. Fiza tak nak pakai lip gloss sbb nnt npk sgt mulut kite... hehe...

    ReplyDelete
  24. boleh amalkan nanti ni, bukan selalu nak bercantik cantik, hikhik.

    ReplyDelete
  25. jarang sangat lah saya pakai lips ips nih. hihihi xbraapa suka. tapi apa upun nice sharing :)

    ReplyDelete
  26. alamak ika tak pakai pula benda2 gini huuuuu

    ReplyDelete
  27. saya tak pakai lip gloss but its a good general info for me..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  28. jrg gune lipgloss..guna lip tint je :)

    ReplyDelete
  29. saya kureng sikit bab-bab pakai produk kat bibir ni..

    ReplyDelete
  30. nice sharing kak. dulu masa belaja suka pakai lipgloss.. tp skg suka pakai gincu je.. nampak matang skit kott..hahaha

    ReplyDelete