Monday, March 31, 2014

Tip Menghilangkan Whitehead


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Terbaru dari ChurpChurp - Libresse Confidence [klik]


Entry khas untuk kaum Hawa yang sukakan kecantikan hahaha [gurau]
Sebelum ni aku dah buat entry Masker Putih Telur [klik untuk lihat]
Entry kali ini aku nak bagi tip mudah untuk menghilangkan whitehead menggunakan putih telur. Caranya lebih kurang macam entry sebelum ni cuma bezanya kali ini dengan menggunakan kapas.

Tip Menghilangkan Whitehead


So ikut cara ni step by step ;
  • Sebiji telur pun dah cukup just asingkan putih dan kuning telur tu..
  • Pukul putih telur sehingga kembang
  • Bersihkan wajah terlebih dahulu menggunakan pencuci muka atau air untuk membuka liang pori. Tambahan, korang juga boleh sapukan toner [ikut keselesaan]
  • Ratakan kapas muka dengan putih telur
  • Tekap/tempek/tampal rata kapas [yang telah diratakan putih telur] diwajah korang dan biarkan sehingga kapas kering..[kalau aku, aku biarkan selama 2 jam]
  • Tambahan, sebelum biarkan kapas kering wapkan muka dengan air panas selama 1 minit [ini cara aku, buat atau tidak tak jadi masalah hihi p/s tak wajib nak ikut]
  • Tanggalkan kapas muka dan lihat hasilnya. Then cuci muka dengan air atau pencuci muka [ikut keselesaan]

*Note: Untuk kesan terbaik lakukan tiga kali seminggu dan korang akan nampak hasilnya.

Kebaikan masker putih telur korang boleh tujuk kat SINI. Sekian dan selamat mencuba!


with love~rrp.cik itah

32 comments:

  1. Assalamualaikum itah, dulu rajin gak buat ni.. tapi skrg dah tak sempat je rasa. hehehe sheila punya blackhead banyak kat hidung. tension gak kadang2 tengok T______T"

    ReplyDelete
  2. singgah menabung SG airlines sini~~~

    ReplyDelete
  3. @Sheila Salim walaikumusalam hihi stress kan tengok uhuk..

    ReplyDelete
  4. @nuyui a.k.a miss YUI muka rasa selesa kan yuii lepas buat hiks ^_^

    ReplyDelete
  5. sebelum2 nie rajin gak la buat :) guna telur ayam kampung

    ReplyDelete
  6. @Asha Lya ehe ok la tu yunk..free of charge kalau guna telur kampung :)

    ReplyDelete
  7. thanks share itah..niesa sebelum ni suka pakai mask putih telur..tp sekarang kekangan masa sll je malas nk pakai..hehe..

    ReplyDelete
  8. selama ni saya tak terfikir lak nak guna kapas . masker mmg buat sendiri .

    ReplyDelete
  9. wah.. bagus petua ini.. muka akak ada bintik hitam, boleh juga guna tips ini kan? menabung 2kali infiniti.. :D

    ReplyDelete
  10. dah cuba..best je rasa..sejuk je..

    ReplyDelete
  11. Nak cuba gak laa... :D bukan tak pernah buat cuma slalu buat tak pakai kapas... main tempek jer... :D

    ReplyDelete
  12. Oh yer... dah isi tabung cik itah... :)

    ReplyDelete
  13. LELAKI BOLEH AMALKAN TAK?

    TAKUT NANTI BERGEBU-GEBU PLAK KULIT MUKA SAYA NANTI..

    HEHEHE..

    ReplyDelete
  14. Thanks cik ta..nanti kita cuba ya...

    ReplyDelete
  15. ni bkan kaun hawa je leh buat..kaum adam pun nak juga..menjaga kecantikan dan kbersihan diri ..he..he.. nanti ada masa bleh cuba.. tq sharing..klik2

    ReplyDelete
  16. Salam :)

    Wah kena try ni. Tq for the info :)

    ReplyDelete
  17. terima kasih atas tips nie.. nnt boleh la fiza try

    ReplyDelete
  18. best guna putih telur ne....kulit muka pon jadi halusss...

    ReplyDelete
  19. Salam Cik Itah...!
    K idah dah try dah... :D

    Tengok nie... :D
    http://acikidah.blogspot.com/2014/04/cubaan-masker-putih-telur.html

    ReplyDelete
  20. @fairus
    amalkan jgn tak amalkan...lelaki kena jaga kecantikan kulit gak..haha

    ReplyDelete
  21. tq cik tah..dulu pernah buat..best :)

    ReplyDelete
  22. Telur putih saya makan ja. tak sempat nak buat masked

    ReplyDelete