Thursday, July 17, 2014

Lipstik Tahan Lama

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

lipstik tahan lama
credited to : http://shinypinklips.blogspot.com/
Lipstik Tahan Lama | Aku terasa nak buat entri pasal ini, ternampak dekat search keyword sebenarnya. Sebelum ini aku pernah buat entri Lipgloss Tahan Lama. Tapi disini aku nak share lipstik yang aku guna yang aku rasa ianya memang tahan lama iaitu Simply Pretty produk keluaran dari Avon. Sekali touch-up pun dah cukup, tak perlu nak touch-up banyak kali :)

Banyak pilihan warna yang ada, tapi kalau aku (aku lah kan), aku pilih red fantasy CB14. Harga aku tak ingat tapi rasanya bawah RM20 kut kalau tak silap. Kalau rasa nak cuba pergi ja mana-mana cawangan Avon p/s Watson pun ada dijual :)

Tips pemakaian. Supaya lebih tahan lama aku syorkan jangan sesekali kemam bibir okay. Kalau aku, aku lebih selesa sapukan dengan jari supaya nampak lebih rata dan cantik dipandang. And sometime juga selepas sapukan lipstik aku akan sudahi dengan lipbalm - baby lipbalm dari Maybelline. 

lipstik tahan lama
Selepas disudahi dengan lipbalm

p.s warna boleh pilih ikut kesukaan masing-masing tapi kalau nak cari warna hitam, hijau, biru atau kuning..harap maaf ya, memang takda hehehe :P


with love~rrp.cik itah

39 comments:

  1. Lya pun selalu bli avon punya

    ReplyDelete
  2. @nuyui a.k.a miss YUI hehehe sy memang selalu beli produk dari Avon :)

    ReplyDelete
  3. saya pun pakai avon
    murah pon murah kan
    mampu milik

    ReplyDelete
  4. tak pernah pakai lipstik avon..lagipun jarang pakai lipstick..lebih suka pakai lip tint and lipgloss nampak lebih natural.heee

    ReplyDelete
  5. amboi comel2 belaka wrna lipstick kat atas ni :)

    ReplyDelete
  6. oh good tip..hehe jrg pakai lipstick..salu guna liptint je...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum itah. kita genggg. sheila dari dulu suka pakai lipstick avon warna oren. cantik sebab ada glitter sket di bibir. hehehhee

    ReplyDelete
  8. ehh.. sy pakaii gincu nihh.. bgusss tahan dan cntek warna nyeee =)

    ReplyDelete
  9. asslmkm.. nampak cantik je itah pakai tu.. kalau saya buat la apa cara pun, cepat je hilang lipstik tu..hehe

    ReplyDelete
  10. Takut nak pakai lipstick sebab rasa awkward.. hikhik..

    ReplyDelete
  11. Agak-agak boleh tahan setahun tak? Hihihi..

    ReplyDelete
  12. wanita tampak cantik selepas pakai lipstick

    ReplyDelete
  13. Akak selalu sapukan lip balm dulu baru sapu lipstick pkai jari (sebab lipstik dah x ad rupa lipstik..anak2 kerjakan) supaya warna lipstik x terlalu pekat

    ReplyDelete
  14. cantik bibirnya...hehehhee

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. dulu mase sekolah suka beli perfume avon. lipstick tak pernah cuba lagi. guna ips ice je heheheh

    ReplyDelete
  16. agak2 lelaki leh apply tips ni..
    tuan blog dah lawa pakai apa pun mnarik dipandang :P

    ReplyDelete
  17. errr kite x penah pakai lipstik sbbnye nanti jd pening.
    cuma pakai lipbalm je hehe

    ReplyDelete
  18. @Sobri Yaacob hahaha huishh..ni tips untuk pmpuan ja la, lelaki memang tak bole..tapi kalau rasa nk cuba boleh jugak..:D

    ReplyDelete
  19. @Putri salam hahaha sy pun penah camtu tapi anak buah yg kerjakan..hukhuk

    ReplyDelete
  20. ehehe, timm mmg xpkai liptik..xpandai+xconfident..hehe..

    ReplyDelete
  21. merahnya bibir. hehe. tahan lama ni

    ReplyDelete
  22. Dr cinta pakai lipbalm dr nivea je

    ReplyDelete
  23. Avon boleh berikan pendapatan yang agak menarik.

    ReplyDelete
  24. @Cik Itah@RRP haah jadi pening maybe sbb bau lipstik kot.. sbb tu kite prefer gune liptint or lipbalm yg flavor buah2 or sweets candy tu hehe

    ReplyDelete
  25. colour dalam pic bibir tu cantik la.. N suka

    ReplyDelete
  26. Banyak lipstick x 'masuk' dengan saya.
    Kalau dah pakai mesti lap balik. Rugi duit je beli.

    ReplyDelete
  27. Cikna klu guna lipstick Avon bibir mesti lebam tp suka perfume dia....;-)

    ReplyDelete