Wednesday, December 7, 2016

Borenos Fried Chicken

Assalamualaikum & hi..


Pernah datang Sabah? Pernah makan di Borenos Fried Chicken? Kalau tak pernah cuba memang rugi. Untuk pengetahuan korang Borenos Fried Chicken ditubuhkan pada tahun 2015 dengan tagline "great taste anytime", dimana kedai pertamanya dibuka pada Mac 2015 bertempat di Kompleks Asia City, Kota Kinabalu. “Borenos” has its brand name inspired from the words “Borneo” and “Sabah”. Sabahan product? Yes of course. When my colleagues told me that Borenos is a Sabahan product, i was like "what? seriously..wow". Tak sangka sebenarnya sebab the taste is really good!


Kini Borenos telah membuka satu lagi cawangan bertempat di Basement Floor, Center Point Complex (CP). Nampaknya sambutan begitu membransangkan. Borenos Fried Chicken semakin mendapat tempat di kalangan penduduk tempatan, tidak kurang juga sambutan dari pelancong yang datang ke Sabah. #borenos #greattasteanytime! 


Ini Cheezy Chicken Rice yang aku selalu pesan. Sekali rasa nak lagi hehehe aku tiap kali ke Borenos mesti order yang ni haha addicted pula!


with love ~ Cik Itah @ ramaramapendek

11 comments:

  1. aloooooo kat sabah jer ke ada.. jenuh nak kena tempah tiket flight semata-mata nak pi makan..hehehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya cik itah!!! Mula-mula ingatkan kfc tadi. Tak pernah pergi sebab tak pernah pun sampai sana.. huhu

    ReplyDelete
  3. Alahai Cik Itah entah bilalah nak sampai Sabah
    Teringin tu memanglah teringin tapi tak kesampaian lagi.

    ReplyDelete
  4. Saya kerap gi kk tapi fried chicken tu tak jumpa pun. Mungkin masa tu ingat nasik je.

    ReplyDelete
  5. Oo..sabah je ke ado?
    nampaknya kena tggu g sabah dlu laaa baru dapat rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah nieyl hehe ada di Sabah sahaja :)

      Delete
  6. Sedapnya cik itah..bila la nk sampai sabah ni..huhu

    ReplyDelete
  7. hrp2 x lama lg ada branch kt semenanjung...nmpk sedap tu!!!

    ReplyDelete
  8. Ala.. Nape dia x buka kat semenanjung..
    nak gak makan.. huhuhu..

    ReplyDelete