You are reading:
My Current Skincare | New Age+ by SimplySiti

My Current Skincare | New Age+ by SimplySiti

Posted on: Thursday, October 1, 2020

My Current Skincare | New Age Plus by SimplySiti

Yo there!


So this time i would like to share skincare set that i currently use to take care of my skin, New Age+ by SimplySiti. Before this i use another skincare set from a different different brand, you can read on my previous post >> Skincare Combination That I Use To Take Care of My Skin. In this post also i will share with you guys my review on Nutox Youth Restoring Trial Kit by Tohtonku.


Why i changed my skincare? Is previous product not good or something like that? No, aku tukar skincare bukan sebab produk tu nda bagus. To be honest Tanaka Bio White & Rose Gold Water by Bio Essence and Tea Tree Oil by Cosmoderm is really really a good product. The only reason i change my skincare is because i wanted to try something that my skin actually need at this age, plus next year i will turn 30 so why not kan. Eh alamak tua sudah ba aku kono..kahkah!


As you can see in the picture i'm not a person who stick with just one brand. For cleanser, toner, serum and moisturiser i use SimplySity product, as for essence, exfoliator and micellar water i use product from Bio Essence and Nutox brand for cc cream.


SimplySiti New Age+ Revitalizing Cleanser, Rejuvenating Toner, Regenerating Serum and Repairing BB Cream are specifically for anti-aging and firming, it deliver six actions : revitalizing, rejuvenating, regenerating and repairing so that the skin will look better and younger. I've been using these product for about more than two week..i think lah. So far i don't really see the difference yet but maybe soon i will. 


What i love about New Age Plus by SimplySiti? Unlike another skincare i had used before especially for serum and moisturiser, it took less than three minutes to fully absorbed into the the skin because normally moisturiser took about five minutes to fully absorbed before we can apply makeup base like cc cream or bb cream right? Nda perlu tunggu lama kipas-kipas bagai semua. Serius aku gila suka New Age+ ni. And one more thing, lepas ja apply dekat muka dia tiada rasa melekit as it macam tiada taruh apa-apa dekat muka, terasa bernafas ja ehh..macam nda ngam ja ayat aku haha i don't know how to explain but that's what i felt when using it. 


Recomended for you guys? Yes highly recommended except for Repairing BB Cream sebab aku nda try lagi tapi yes definitely will try soon enough. Currently i'm using Nutox CC Cream with SPF50. So far okay ja, the texture is very light and i like it. As for bio essence no need to explain further kut sebab sudah pernah review pun sebelum ni tapi aku pakai Bio Essence punya produk since 2016 lagi, after 5 years aku setia ohh sorry, 2020 ni aku curang dengan SimplySiti 🤣


Review Nutox Youth Restoring Trial Kit by Tohtonku. Beli trial kit sebab mau bawa ke Semporna on 11-13 September itu hari tapi last last terpaksa postponed due to some reason. Alang-alang beli pakai ja lah kan. Aku guna dalam tempoh seminggu lebih ja lepas tu aku stop tapi jangan salah sangka ya. Aku stop bukan sebab produk ni nda bagus, produk ni okay sebab dia ada  B'Nest Collagen, kebaikannya sama macam New Age+ juga, for firming and anti-aging. Satu ja aku kurang minat dengan Nutox ni, dia kasi over putih kulit muka aku and aku nda suka bila muka aku terlebih putih dari tangan 😅😅. Keberkesanannya seminggu sudah boleh rasa perbezaan. No kidding. I'm serious.


Recommended untuk korang? Hmm yes but please don't buy one set sekaligus ya. I suggested you guys to try one by one nda kiralah brand apa sekalipun. Rasa-rasa okay dan ngam baru teruskan beli set yang lain pula. Contoh try cleanser and toner ja dulu, kalau okay baru beli serum nya pula. Bukan apa kalau kita beli satu set sekaligus kadang ada kandungannya yang nda ngam dengan kulit kita, so kita nda tahu yang mana satu yang nda ngam either toner kah, serum kah atau moisturiser kah. Tapi kalau yakin belilah sekaligus 😬


So that's all for my latest update. You guys stay safe, stay healthy and stay strong 💪

Comments

  1. sy nak try simply siti tak ter try2 lagi..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. now suda lebih 3 weeks rasanya sy guna n serius simplysiti best gila..
      give it a try..u'll love it

      Delete
  2. Wah rajin jaga muka. Saya cuma guna cleanser sahaja tiada lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh haha u know wat dulu masa belajar org selalu ingat sy ni tua bcs tbh dulu wajah nampak matang dari umur sebenar n now guess wat ada yg sangka sy umur 23 n x percaya sy 29
      but i think salah satu sbb org ingat sy muda maybe ketinggian adalah faktor utama lol

      Delete
  3. molek cuba satu persatu ni kan, bukan apa, takut tak sesuai, taklah rugi ye tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul. kalau nda ngam huishh rugi duit..

      Delete
  4. seems like a good product kan... perhaps i should try too

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed..now i finally see the difference n how it works on me n i love it!

      Delete
  5. Selalunya memang tak pernah beli satu set. Toner brand lain, cleanser brand lain, macam tu la..Selalunya kalau beli satu set memang ada je yang tak best bila pakai.Rugi duit saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. pernah jd macam tu dulu..rasa menyesal gila beli satu set

      Delete
  6. Simplysiti tak pernah mengecewakan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru cuba jugak ni. Alhamdulillah memang tidak mengecewakan :)

      Delete
  7. Skin care simplysiti tak pernah try lagi tapi lipstick dan face powder dah pernah guna.

    ReplyDelete
  8. Belum try lagi.. Thanks for sharing🌹🌹

    ReplyDelete
  9. Kulit akk jenis sensitif. Jemuh nak cari skincare yang sesuai. Lani pakai Youth Shaklee jur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak. complicated tu kalau kulit sensitif

      Delete
  10. wow lengkap semua skincare ade.. semua brand kita tak pernah guna lagi.. nice review dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u sis. umur2 mcm ni memang kena rajin jaga kulit muka xoxo

      Delete
  11. produk baru mmg kena cuba 1 per 1 bkn ape..beli 1 set tiba2 xngam..kn dah rugi huhuu ^^

    ReplyDelete
  12. perempuan n skincare berpisah tiada.. hehehe

    ReplyDelete
  13. hihih mine semua bercampur2 products nya..
    malas sikit nak skincare hehe..

    ReplyDelete
  14. bagus Litah suka jaga muka.. to be honest, muka cantik tanpa makeup lg best dr pakai makeup sebab nak hide muka.

    me too, skincare akan beli complete set. wee

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru perasan komen nina ni..huhu
      Kan ..tu pentingnya jaga kulit muka

      Yeahh kita geng hehehe

      Delete