You are reading:
Express Ramadhan Dinner Buffet at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

Express Ramadhan Dinner Buffet at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

Posted on: Sunday, April 18, 2021

Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

Yo kamurang! Salam ramadhan ke-6 buat semua rakan-rakan blogger. Alhamdulillah hari ni aku berkesempatan untuk buka blog dan blogwalking setelah menghilang sekejap hukhuk. Harapnya semua sihat-sihat saja.

 

Ramadan kedua itu hari aku dengan rakan sekerja, Shafa berbuka dekat Holiday Inn Express Hotel yang terletak di tengah-tengah bandar Kota Kinabalu. Dari tempat kerja kami terus ke sana, sampai ja ngam-ngam pukul 5.30 petang. Untuk pengetahuan hotel Holiday Inn Express ni baharu sahaja beroperasi pada bulan December tahun lepas. Apa yang buat aku betul-betul tertarik dengan hotel ni is dia punya dekorasi lobi dan cafe nya, serius cantik! Tapi itu aku cerita dekat next post, sekarang cerita pasal buffet dulu hehe.

 

Express Ramadhan Dinner Buffet at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre | Sepanjang bulan ramadhan ini, Holiday Inn Express menawarkan harga buffet yang affordable untuk semua dengan harga serendah RM35/net (children) dan RM65/net (adult). Murah tapi sedap dan berbaloi tau, walaupun nampak simple tapi still sedap dan berbaloi untuk dicuba terutama buat mereka yang tinggal di sekitar Kota Kinabalu dan kawasan yang terdekat.

 

Express Ramadhan Dinner Buffet at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

 Express Ramadhan Dinner Buffet at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre
 
Express Ramadhan Dinner Buffet at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

 
Express Ramadhan Dinner Buffet at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

 
Aku ada buat posting juga dekat Facebook dan Instagram mengenai "Express Ramadhan Dinner Buffet" ni, short video pun ada. Boleh tengok dekat situ. So buat mereka yang ada perancangan untuk berbuka d hotel bersama keluarga, rakan-rakan ataupun someone special kamurang haa bolehlah cuba buffet dekat Holiday Inn Express ni, staycation sekali pun boleh dan mesti lagi best sebab pengalaman aku staycation for one night pun memang best dan aku akan kongsikan pada next posting okay!

Mana tahu ada orang KK yang terjumpa entri ni dan berminat untuk berbuka di Holiday In Express Kota Kinabalu City Centre, boleh rujuk gambar di bawah ini untuk booking ya πŸ˜‡

Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre


Till then. Have a nice day and great ramadhan to all muslim friends and blogger!

Comments

  1. dh lama wak x buka puasa buffet kat hotel., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbuka puasa di rumah bersama keluarga pun seronok n lagi nikmat ^^

      Delete
  2. Murahnya. Selalu ratus-ratus untuk berbuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak hotel buat promosi murah2 puasa tahun ni hehe mungkin sebab covid. biasa memang 100 keatas ja

      Delete
  3. Uish...sedap2nya makanaaaaannn dlm entri niiii
    Cobaaaannnn....

    ReplyDelete
  4. menariknya menu πŸ˜πŸ˜πŸ˜‹

    btw done follow sini! salam kenal dari rakan ig ke rakan blog heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Shafyqah..tq sudi singgah ke sini n follow
      ya la.. sy pun nda pernah lagi singgah blog fyqah, biasa like2 dekat ig ja kan hehehe

      Delete
  5. kenapa murahhhhh??? i is jealoussssss nak join jugakkkkk ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim2 covid ni banyak buffet harga murah2 ja n makanan pun berbaloi n sedap^^

      Delete
  6. Murah juga harga buffetnya. Akak dah dah lama tak berbuka di hotel. Nampak sedap semua hidangan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbuka di rumah bersama family pun nikmatnya lain macam hehe

      ya murah dan berbaloi :)

      Delete
  7. Makanan²nya bikin bergetar Halkum.. πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha jangan

      lama lagi waktu berbuka ni :D

      Delete
  8. Assalam Litah L,

    Wawww,
    Lapar tengok menu-menu ni.
    3 minit lagi nak berbuka'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ateh..

      Selamat berbuka 😁😊

      Delete
  9. Rate ramadan buffetnya murah ya. Paling murah antara yanng saya survey2 setakat ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya banyak murah2.. Grand Borneo pun murah jg Rm60/nett adult - rm45 child😁

      Delete
  10. Buffet Hotel ni berbaloi sebab dapat makan macam-macam jenis makanan. Boleh tahan juga harga dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya berbaloi cuma tula kalau time puasa ni cepat kenyang..muatan perut x besar macam selalu haha

      Delete
  11. Hotel Holiday's Inn dekat penang tutup :(

    ReplyDelete
  12. harga buffet pun ok.
    cuma mau sediakan perut saja ni untuk momom , hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa ba.. asal pergi buffet time puasa nda jugak p rasa semua makanan tu sebab muatan nda cukup sekali teringat balik macam rugi betul nda rasa semua menu tapi mau paksa nanti karang sakit perut pula haha

      Delete
  13. Dessert memikat selera nampaknya. Rindu nk berbuka dgn kawan2

    ReplyDelete