You are reading:
One Night Staycation at Holiday Inn Express Kota Kinabalu

One Night Staycation at Holiday Inn Express Kota Kinabalu

Posted on: Saturday, April 24, 2021

Holiday Inn Express Kota Kinabalu

 

Yo! So kali ni aku mau kongsikan pula pengalaman One Night Staycation at Holiday Inn Express Kota Kinabalu. Kenapa one night ja? Sebab aku dapat invitation yang tiba-tiba dari En Dino team Breeze Mag yang aku kenali melalui collaboration dengan Yoodo sebelum ini. Katanya ada few Sabahan Blogger yang akan join juga.

 

Untuk pengetahuan Holiday Inn Express ni ditubuhkan dibawah Intercontinental Hotel's Group (IHG) dan mula beroperasi pada bulan December last year (2020). Kiranya masih baru lagilah. Lokasinya ngam-ngam berdepan dengan Hotel Hilton Asia City. Kalau dari bandaran, dia menuju ke jalan yang mau pergi Karamunsing Complex tu. Orang Sabah mesti familiar kan dekat mana.

 

Holiday Inn Express Kota Kinabalu


Alhamdulillah diberi rezeki untuk berbuka di hotel bersama rakan sekerja aku, Shafarini. Lepas ja berbuka kami pun terus ja naik ke bilik. Yang lawaknya masa check-in tu yakin ja scan kad dekat pintu bilik but still red light, pelik juga kenapa kad tidak berfungi? Rosak kah apa. Rupanya salah nombor bilik aduyaii bikin malu seja kono kalau ada orang nampak πŸ˜‚.

 

To be honest, Holiday Inn Express hotel ni dekorasi lobi nya sangat-sangat cantik, high class punya design and I really love the chandelier! Ngam untuk photoshot dan hasilnya memang terbaik. Bilik pun selesa dan barang-barang di dalam lengkap macam duduk di rumah sendiri.

 

One Night Staycation at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

One Night Staycation at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre

One Night Staycation at Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre
Holiday Inn Express

So bersempena dengan bulan ramadhan ini, Holiday Inn Express juga menawarkan "Ramadhan Staycation" dengan harga serendah RM150/nett, one night in standard room. Siap ada choice either queen or twin bed. Breakfast and sahur pun free untuk dua orang, ada free parking dan kelajuan wifi pun terbaik. Bagi aku dengan kawan, Shafa - the room is so cozy and the comfy beds with it's different pillow ada soft and firm which is memang akan bagi kau tidur dengan lena punya hehe sampaikan aku dengan kawan pun terlepas sahur, bangun ja pukul 5.30 pagi sudah lol πŸ˜‚

 

Holiday Inn Express Kota Kinabalu

Selain itu, Holiday Inn Express juga menawarkan 24-hour services seperti Fitness Centre, Business Centre, Self-Service Laundry Centre and Receptionist. Lokasi pun terletak di tengah bandar Kota Kinabalu, berdekatan dengan banyak mall - nda jauh Center Point, Imago dan Suria Sabah.


Last but not least, my friend and I really had great time here. This hotel is highly recommended for those who are planing to come to Kota Kinabalu or buat mereka yang sedang mencari tempat staycation time hujung-hujung minggu. Bahh give it a try!

Comments

  1. Memang katil memanggil suruh tidur. Hehe.
    Lobi nampak gah dan besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tula pasal..bangun sahur tidak, lena sungguh tidurnya :D

      ya lobi nya cantik!

      Delete
  2. Wah, bestnya, staycation di hotel. Luas dia punya dining area. Bilik pun nampak selesa dan harga berpatutan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya memang best n lagi best bila kena sponsor haha :D

      Delete
  3. Seronoklah makan dan penginapan ditaja.. πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

    ReplyDelete
  4. Wah wah wah bestnya. Salam Ramadan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya best best 😊😁

      Salam ramadhan πŸ₯°

      Delete
  5. wahh bestnya 😍 lama tak staycation

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestt πŸ₯° nanti rancang staycation dgn family ya.. 😊

      Delete
  6. Replies
    1. Kk paling best is makanan dekat pasar pilipine or waterfront.. island pun best jgkla πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜…

      Delete
  7. Bestnya dapat invitation. Puas hati tengok bilik dia. Berbaloi sangat sekali included Ramadan dinner buffet :)

    ReplyDelete
  8. hotel yg kemas..deko cantik..suka high ceiling restoran, nmpk airy & breezy..

    ReplyDelete
  9. berpatutan juga harganya tuu! sekali dengan sahur...berbuka kena beli sendiri je la hihi

    ReplyDelete
  10. seronoknyaaa.hargaa pon berpatutan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah satu malam yang menyeronokan :)

      Delete
  11. staycation is the only things that we can do right

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya tula.. jalan jauh2 nda lepas.. staycation tempat2 terdekat ja la kn hehe

      Delete
  12. musim2 MCO ni mmg rasa bestnya kalau dapat staycation kan.. xyah buat activity apa2 just nak lepak2 jee kat hotel..

    ReplyDelete
  13. seronoknya.. lepas makan2 , terus check in bilik hotel..
    bilik hotel pun selesa.
    ahah lucu pula kamurang silap scan bilik tu bah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kakpip haha automatik aku sama kawan ketawa besar masa ni
      banyak kali ba kami scan sampai dua2 kad kami try scan sekali cek balik ainaa salah nombor bilik hahaha entah bilik sapa la tu yang kami cuba masuk xoxo

      Delete
  14. Best dapat invitation macam nie..

    ReplyDelete
  15. nyaman bilik besar n selesa tu bahh.. untongla kmurang.. πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. wwahhh nda lama pandai kurapak sabah suda ni kono waklat haha

      Delete
  16. saya nak jugak macam ni waaaaaaaa syoknyaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  17. Best dpt invitation ni. Kalau ke kk boleh menginap di sini. Bilik pun nampak best dan bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah tempatnya memang convenience^^

      Delete