Thursday, February 6, 2014

Pemandangan Di Kampung : Sawah Padi


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Cuti tahun baru cina baru-baru ni, inilah dia aktiviti aku-menolong ibu dekat sawah. Seawal jam 7.00 pagi sampailah jam 1.00 tengah hari, mahunya terbakar kulit aku duduk tengah panas ngeh ngehh tapi tak apalah, bukan selalu dapat tolong ibu :) Rasa berbangga sangat dapat ringankan beban ibu.
Seronok sebenarnya bermain lumpur dekat sawah ni tapi yang tak bestnya bila ada lintah! muahaha mahunya satu dunia dengar jeritan aku kuikuikui~
BTW, cantik kan pemandangan kat kampung aku hehe ala-ala kampung Zara Amira dekat Love You Mr Arrogant gitu hahaha kan kan kan? adusshh~berangan tak sudah!

Pemandangan Di Kampung : Sawah Padi




ini ibu aku hihi


terjejas teruk disebabkan banjir yang berlaku pada bulan lepas



with love~rrp.cik itah

30 comments:

  1. rindu nak balik kg yui yg ada bendang niii =)

    ReplyDelete
  2. Subhanallah..cantinya sawah padi...hijau jer...

    ReplyDelete
  3. seronoknya dapat bersawah padi..teringin nya buat kerja camni..nak pergi rumah itah lah camni.boleh?

    ReplyDelete
  4. cntiknya itah..aq nda pernah lagi pergi ke sawah

    ReplyDelete
  5. @Asha Lya seronok yunk hehe tapi yang tak bestnya bila ada lintah euwwkk~~

    ReplyDelete
  6. saya pun takut lintah huhu. cantik pemandangan sawah padi :)

    ReplyDelete
  7. kenapa cantik sgt ni itah.huaaa....

    ReplyDelete
  8. wah...cantiknya pemandangan ini..mesti dulu cik itah selalu dating2 berlatar belakangkan sawah padi nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. @Azlan Strider hesy! ada berdating hahhaha tak ada maknanya :D

    ReplyDelete
  10. niesa teringin sgt nak main kat bendang mcm ni..suka tgk kehijauan padi tu...mesti menenangkan..

    ReplyDelete
  11. bestnye dapat gi bendang..teringinnn..

    ReplyDelete
  12. subhanaALLAH cantiknya permandangan

    ReplyDelete
  13. cantiknye kampung.. best ada sawah padi. kat kg sy dah xleh jumpa smua ni.. huhu

    ReplyDelete
  14. best2.... mcm kat kampung deno gak^^

    ReplyDelete
  15. saya suka pemandangan sawah padi . saya sukakan kehijauan . tapi sampai saat ni saya masih x dpt jejakkan kaki kat sawah padi . hanya sekadar memandang dlm perjalanan ...

    ReplyDelete
  16. cantiknya ita...bestkan dapat main kat sawah..Alhamdulillah dapat bantu ibu..bukan senang tu..

    ReplyDelete
  17. wahhh..kampung ita ada sawah padi..best nye..tenang dan nyaman je cik tengok...

    ReplyDelete
  18. fulamak bendang ! seronok ni fotoshoot sini ! hiyakkkk ~ hahaha

    *mana cik itah buat kerja kat sawah? sebok snap pic mak nye je.. kikiki

    ReplyDelete
  19. arrrrr...rindu bendang!
    dlu blaja jitra 3taun puas tgk..
    now da lme sgt x ke sne :(

    ReplyDelete
  20. @anamizu takda yang tolong snap la dear hahaha

    ReplyDelete
  21. waaahhh.. saujana mata memandang... cantik nyerrrr kg cik itahh! I Likee..! :D

    ReplyDelete
  22. Your name is Cik Itah, I thought it is cause you like Lintah or so xD
    Heheh looks fun but berat mata memandang, berat lagi hati yang memikul ^^

    ReplyDelete
  23. baru ni pergi Kedah.
    dapat tengok sawah padi kat sana.
    memang cantiklah..
    untunglah cik Itah rumah dekat dgn bendang.
    hari-hari dpt tengok benda yg cantik2.. tenang rasa fikiran kan..?
    >,<

    ReplyDelete
  24. memang sejuk je mata memandang :)

    ReplyDelete
  25. bestnyer. nyaman jea rasa kan :)

    ReplyDelete
  26. cantiknya melihat kehijauan sawah padi.. saujana mata memandang..

    ReplyDelete