Tuesday, February 4, 2014

Search Keywords : Jenis Darah


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

"Search keywords" di blog Rama Rama Pendek @ Cik Itahjenis darah atau blood types, agak popular juga keywords ni ya, tak sangka haha iyalah rasanya aku cuma sekali kut mention pasal jenis darah dekat blog ni dekat entry INI. Meh aku bagi tunjuk korang jenis-jenis darah yang ada tetapi haruslah korang tahu aku kalau bab-bab ni semua aku taklah arif benar sebabnya aku ambil kos perniagaan masa study dulu bukan kos perubatan atau yang seangkatan dengannya hehe lagi satu subjek sains bukanlah subjek yang aku gemari masa sekolah dulu :D


GOOGLE

Kalau korang nak tahu lebih lagi pasal jenis darah ini, dipersilakan untuk google sebabnya yang ni pun aku pinjam dari google sebenarnya hihihi ^_^

P/S : aku darah O- , korang pula??


with love~rrp.cik itah

41 comments:

  1. Assalamualaikum cik itah.. sheila darah O+.. hehehe nice sharing dear. sheila pun dah lupa boleh derma utk darah jenis apa.. hihi

    ReplyDelete
  2. akak darah jenis O+, Ash pun sama, abahnya pun sama... *_^

    ReplyDelete
  3. salam itah..untungla kan darah o..niesa darah A+..hehe

    ReplyDelete
  4. Hihi sama la kita dear ..jenis darah yang sama jenis ..chak!

    ReplyDelete
  5. fizi dh lupa jenis darah apa..huhu

    ReplyDelete
  6. AB + itu jenis darah acik

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  7. tak pernah tahu drah group ape, haha

    ReplyDelete
  8. saya O-, sama mcm cik itah.
    perasan tak?
    kita boleh derma kat semua orang,
    tapi kita cuma boleh terima darah dari jenis kita je.
    sedihnyer.. T_T

    ReplyDelete
  9. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  10. Kita AB+ so boleh terima darah semua orang..Alhamdulillah!!

    ReplyDelete
  11. Sya selalu lupa sya darah apa. Padahal dah banyak kali derma darah. AB+ kot.

    hehe

    ReplyDelete
  12. percaya tak ada satu kumpulan namanya bombay group? darah ni memang susah sangat nak jumpa

    ReplyDelete
  13. cross matching is screening method in blood donor.
    if you or other people need a blood transfusion, the blood bank will perform the cross matching for make sure you able to given the blood or not.
    have a healthy day

    ReplyDelete
  14. Itah O- yer... susah nak cari orang yang type darah nie... kalau O+ tu banyak... cam k idah.. :D

    Orang darah O nie dikatakan pemurah kerana dia boleh beri darahnya kepada semua orang tapi dia hanya boleh menerima darah yg sejenis dengannya sahaja... :D

    ReplyDelete
  15. nice sharing dear :) sizuka O+ hee...bru tahu O- susah nak dapat darah...huhu

    ReplyDelete
  16. aiyakkk...sy sendiri lupa jarah jenis apa..kalau tak silap saya AB kot..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. pernah baca yang org berdarah O ni paling sikit in the world.
    wallahu =D

    ReplyDelete
  18. I don't know my blood types, is that weird? :/

    ReplyDelete
  19. darah akak jenis B...dah selamat follow sini

    ReplyDelete

  20. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  21. cik darah a ape...lupe dah..hahhah..

    ReplyDelete
  22. Fiza darah O+ :) penderma darah universal lah katakan :)

    ReplyDelete
  23. err.. deno lupa dah jenis darah

    ReplyDelete
  24. err.. deno lupa dah jenis darah

    ReplyDelete
  25. wahhhh itah darah O- ek? ana pulak O+ hehe..

    ReplyDelete
  26. Golongan berdarah jenis O dan A adalah yang teramai didunia manakala jenis AB sangat kurang sekali

    ReplyDelete
  27. Golongan berdarah jenis O dan A adalah yang teramai didunia manakala jenis AB sangat sedikit.

    ReplyDelete