Wednesday, June 11, 2014

Antara Sebab Yang Membatalkan Niat Untuk “Drop Comment” Semasa Blogwalking

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

credit : iamerinbrown.com

Ini pendapat aku sajalah – pendapat kita mungkin tak sama hehe :P

p/s : jangan heran kalau korang nampak ada yang tak kena dengan blog aku ok, belum siap edit sepenuhnya huuu rehat sekejap kononnyalah :D

Antara Sebab Yang Membatalkan Niat Untuk “Drop Comment” Semasa Blogwalking.


Blog lambat loading p/s kotak komen tak keluar

Pernah tidak terjadi dengan korang bila terjah satu blog tu loading blog okay tapi kotak komen dia pula asyik loading, loading dan loading. Entah sampai bila nak habis loading tak tahulah huhu refresh banyak kalipun tetap sama. Ini memang aku X saja huhu cukuplah tinggalkan jejak dekat Cbox atau Shoutmix. Itupun kalau ada :D

Button Comment tidak berfungsi

Bila halakan mouse dekat Button Comment memang ada link (link hover) tapi bila klik tak jadi apa-apa kut. Kotak komen tak keluarpun. Malu agaknya hahaha. Ini kes terlebih edit blog ke apa ni sampai kotak komen dah takda function huhu p/s hati-hati bila edit blog jangan sampai ada eror k :P

Word Verification

Heh! Bila tipu, aku akan kata erm okay ja. Tapi jujurnya sungguh aku menyampah hahaha. Aku sometime jadi rabun kut nak mengenal huruf dan nombor tu semua, rasa nak terkeluar biji mata pun ada. Sudahlah bersambung panjang pula tu kekadang aigooo..memang aku batalkan sajalah niat untuk komen tu. Komen pun kalau rajin nak key-in bebanyak kali huhu

Kotak komen (Disqus & Google+)

Hah ini aku komen ikut mood dan situasi.

Google+. Kalau kotak komen Google+ loading cepat maka akan adalah aku drop comment tapi kalau lambat loading huuu dengan hati yang sedih X sajalah :( but best juga pakai kotak komen G+ ni. Mudah dan senang :).

Disqus. Ini aku memang betul-betul komen ikut mood. Aku memang ada akaun Disqus tapi sungguh aku malas bila nak komen kena sign-in bagai huuu baca dan baca entri akhir sekali nampak kotak komen Disqus auchhh jadi silent reader sajalah :D

Kekurangan Idea

Huu macam pelik bunyinya kan tapi itulah hakikatnya haha. Sometime ada blogger yang takda idea untuk komen sesuatu entri itu termasuklah aku hahaha :D


with love~rrp.cik itah

33 comments:

  1. hehe, sama lah kita..klau disqus tu mmg tgk je..klau rajin sesgt n line wifi kuat je komen..word verification kalau dah sekali pun tersilap..mmg bye bye je lahh..huhu..morning cik itah! hehe..

    ReplyDelete
  2. bila yg kuar vertification tu tu yg malas.hahahahahha

    ReplyDelete
  3. Kekurangan idea tu akak setuju. Ada masanya kalau berkunjung ke blog yang bukan wajib tengok setiap hari, berlaku benda ni. Garu kepala nk fikir apa nak komen, dia komen di entry kita, kita ni nak lah balas komen di entry dia pulak. Tapi kalau macam level PHd isinya, pening la jugak.

    ReplyDelete
  4. Akak JM tetap akan tinggalkan komen walaupun ada sbab2 d atas. Ini sbg tanda penghargaan apabila blog akak JM di terjah..so mestilah ada kunjungan balas.. :-)

    ReplyDelete
  5. setuju dgn semua ni!!! kpd yg ada WV tooooolllllooooooonnnngggggg laaa buang!!

    ReplyDelete
  6. haha..mmg btul snrai tu..mmg mlas la nk tgglkn komen..

    ReplyDelete
  7. samalah kt.. blog yui tu pun ad mslh je rasa..

    ReplyDelete
  8. hehe..setuju..ecah pon kadang2 sama macam yg last tu..kekurangan idea..xtao nak komen ape..

    ReplyDelete
  9. saya buat pop up window je, tak payah verification word ke apa ke
    sebab saya pon tak suka hihi

    ReplyDelete
  10. klu ada masalah kat blog sis , inform ya .

    ReplyDelete
  11. Kiter setuju semua item Cik Itah di atas... huhuhu... belog kiter komennya lembab tak? ngeeee :D

    ReplyDelete
  12. stuju., tp yg las tu mmg sllu jd kt aku., waakakakaka

    ReplyDelete
  13. disqus tu akak pun kurang gemar sebab loading lambat benor..lagi2 blog yang guna wordpress tu..awat nak kena refresh banyak kali entah.boleh dikatakan semuablog yang guna wp semua loading lambat.

    ReplyDelete
  14. Betul! Google+ memang lah best tapi kalau internet tgh slow nak loading pun tak dapat memang tak dapat nak leave comment lah cite dia. Maka niat terpaksa dibatalkan ye

    ReplyDelete
  15. tulisan kecik sgt. malas nak baca so tak komen lah jawabnya. hehe

    ReplyDelete
  16. part lambat tu memang ada effect Ita..kita pun selalunya tak sabar kalau slow sangat...word verification pun memang akan jadi problem...

    ReplyDelete
  17. Komen kat kotak g+ tu saya pun slalu problem... loading lmbt sgt terutama klu time line slow hmmm...

    ReplyDelete
  18. SO FAR.. TEMAN-TEMAN BLOGGERS YANG BIASA SAYA LAWATI, BLOG MEREKA SENANG NAK KOMEN.. MACAM BLOG AWAK NI.. :)

    ReplyDelete
  19. kadang2 tu susah nk cri butang comment..xnampak

    ReplyDelete
  20. almost apa yang cik itah cakapkan ini betul...even lan pun kekadang especially part loading lambat...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. yg last tu sllu jd kat kite.. haha.. bace2 pastu sampai masa nk komen tros jd blur..

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum.. Btul tu.. Semua ni mempengaruhi..

    ReplyDelete
  23. kalau nak komen blog sy , kotak komen ada kat atas entry..heheheheheeh :D

    ReplyDelete
  24. Satu lagi untuk Blogger Self Hosting macam kami tak boleh nak komen dekat blog yang hanya benarkan google account untuk komen .

    ReplyDelete
  25. as salam. mmg betul apa yg cik rama2 bgtahu tu. paling x suka jika ada word verification. sy follow sini ye? no 851. tq

    ReplyDelete
  26. Betul...betul...betul...hihihi
    Tp slalu nya kekurangan idea jak lah..

    ReplyDelete
  27. salam itah..ehhh dah lama lya tak berkunjung ke cne..bizi yg amat hehe..btl2 ada antara info di atas yang lya sgt setuju :)

    ReplyDelete
  28. sgt la setuju..kdg2 dh habis baca nk komen bila wujudnya bnda2 asing mcm tu rasa 2x3 fikir nk komen ke x..

    ReplyDelete
  29. tq sebab selalu komen kt blog didiey lately :)
    didiey xkan drop comment kalau ada word verification. serius xsuka!

    ReplyDelete