Tuesday, June 3, 2014

Jambatan Kaca Di Gunung Tianmen, China

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

credit : http://ghost88ghost99.blogspot.com
credit : http://ghost88ghost99.blogspot.com
credit : http://anaktag.blogspot.com
Jabatan kaca di Gunung Tianmen di Zhangjiajie, China dengan ketinggian 1.432 mdpl dengan lebar jambatan 3 meter dan panjang 60 meter. Jambatan yang dinamakan Tianmen Skywalk ini terletak 4.700 kaki atau 1.400 meter di atas permukaan laut di sisi Gunung Tianmen. Huu unik dan nampak menarik bukan? Takda di Malayasia ni. Agak-agak korang berani tidak berjalan dekat jambatan kaca tu? Huuu aku memang taklah jawabnya. Seram aihhh~ T.T

p/s : info lanjut korang boleh baca di SINI dan SINI :)

with love~rrp.cik itah

21 comments:

  1. wah cantiknya jambatan kaca ni, tapi seriau sebab kalaulah kaca tu pecah, sesia jer jatuh ke bawah...

    ReplyDelete
  2. ngeeri dan gayat kalau naik jambatan ni...

    ReplyDelete
  3. tak berani la nak naik jambatan tu.hahahah.seriauuuuuuu.
    datang menjenguk churp sekali.

    ReplyDelete
  4. terbaik.. rasanya ramai yang ketar lutut nak berjalan atas jambatan tu ^_^

    ReplyDelete
  5. Tak sanggup den nak naik atas tu.. gayat ooo :P

    ReplyDelete
  6. gayat tapi nak naik.ha..ha..

    klikx3

    ReplyDelete
  7. Skrg berani la...kata dah depan mata tu...rasanya berani + takut gak. Mana taknya, dah le tmpt tinggi lepas tu boleh lak nampak apa yg kat bawah...seram....

    Entri Terkini MINDAKABUR : Google Chrome Berupaya Memainkan Video dan Audio

    ReplyDelete
  8. Bestnya kalau dpt p sana.. Tp tak tahu la berani ke tak nak jalan kt atas tue..hehehe

    ReplyDelete
  9. cantik!tapi kalau niesa la kat atas tu mmg mengengsot la kot sbb gayat aih..ketaq lutut..hahaha

    ReplyDelete
  10. Wah scarynya. Glass lagi.. ..kita memang gayat sikit berada ditempat tinggi..tapi roller coaster nak main..he..he

    ReplyDelete
  11. alahai even tgk dari skrin lappy pon dah rasa gayat kemain!!

    ReplyDelete
  12. Huh.. ngeri juga nk berjln kat atas tu.. gayat satu hal.. kalaulah pecah huhu.. :D :D

    ReplyDelete
  13. owh..jambatan ini sememangnya menakutkan..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. Takut kot.. tp kalau dpt tengok view dr situ mst best...

    ReplyDelete
  15. Y pastinya, ni bukan tempat untuk orang gayat macam saya.. huu

    ReplyDelete
  16. Gayat weiii............!!!!! :D

    ReplyDelete
  17. cantik! macam best je.. tapi gayat.. rasa macam nak pecah je..hee

    ReplyDelete
  18. Best nya klau dpt jln2 atas jambatan tu. Mmg dh plan nk travel ke sana tggu peluang je

    ReplyDelete
  19. wahh.. mahunya N kaku je kat satu tempat sebab gayat.. huhu tapi macam menarik dan best

    ReplyDelete