Tuesday, June 3, 2014

Jambatan Kaca Di Gunung Tianmen, China

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

jambatan kaca
credit : http://ghost88ghost99.blogspot.com
jambatan kaca
credit : http://ghost88ghost99.blogspot.com
jambatan kaca
credit : http://anaktag.blogspot.com
Jabatan kaca di Gunung Tianmen di Zhangjiajie, China dengan ketinggian 1.432 mdpl dengan lebar jambatan 3 meter dan panjang 60 meter. Jambatan yang dinamakan Tianmen Skywalk ini terletak 4.700 kaki atau 1.400 meter di atas permukaan laut di sisi Gunung Tianmen. Huu unik dan nampak menarik bukan? Takda di Malayasia ni. Agak-agak korang berani tidak berjalan dekat jambatan kaca tu? Huuu aku memang taklah jawabnya. Seram aihhh~ T.T

p/s : info lanjut korang boleh baca di SINI :)

with love~rrp.cik itah

13 comments:

  1. wah cantiknya jambatan kaca ni, tapi seriau sebab kalaulah kaca tu pecah, sesia jer jatuh ke bawah...

    ReplyDelete
  2. ngeeri dan gayat kalau naik jambatan ni...

    ReplyDelete
  3. Tak sanggup den nak naik atas tu.. gayat ooo :P

    ReplyDelete
  4. gayat tapi nak naik.ha..ha..

    klikx3

    ReplyDelete
  5. Bestnya kalau dpt p sana.. Tp tak tahu la berani ke tak nak jalan kt atas tue..hehehe

    ReplyDelete
  6. cantik!tapi kalau niesa la kat atas tu mmg mengengsot la kot sbb gayat aih..ketaq lutut..hahaha

    ReplyDelete
  7. alahai even tgk dari skrin lappy pon dah rasa gayat kemain!!

    ReplyDelete
  8. Huh.. ngeri juga nk berjln kat atas tu.. gayat satu hal.. kalaulah pecah huhu.. :D :D

    ReplyDelete
  9. owh..jambatan ini sememangnya menakutkan..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. Takut kot.. tp kalau dpt tengok view dr situ mst best...

    ReplyDelete
  11. Y pastinya, ni bukan tempat untuk orang gayat macam saya.. huu

    ReplyDelete
  12. Best nya klau dpt jln2 atas jambatan tu. Mmg dh plan nk travel ke sana tggu peluang je

    ReplyDelete
  13. wahh.. mahunya N kaku je kat satu tempat sebab gayat.. huhu tapi macam menarik dan best

    ReplyDelete