You are reading:
Anime Blue Exorcist Kyoto Saga | Anime Review

Anime Blue Exorcist Kyoto Saga | Anime Review

Posted on: Tuesday, June 22, 2021

Anime Review | Blue Exorcist Kyoto Saga

Yo guys!


Season 2 ni mengisahkan cerita Rin selepas Grigori mengetahui bahawa dia adalah anak Satan. His brother is as cold as ever to him but seperti biasa tetap melindungi Rin while his classmates are not as easy to forgive or forget the fact that he is Satan’s son. Fokus utama cerita kali ni adalah Left and Right eye of the Impure King which later follows is a series of events that finds the classmates far more connected then they ever imagined.

 

Blue Exorcist Kyoto Saga


Jujur aku rasa Kyoto Saga is not a sequel Season 1 because there is a few confusions in the story. Masa season 1 dulu part kawan-kawan dia nda suka si Rin selepas dapat tahu yang dia ni anak kepada Satan, benda tu sudah settle sebenarnya and in the final battle, semua diorang bekerjasama tolong Rin dan adik dia, Yukio to close the Gahenna but dekat musim ke-2 ni benda tu kena repeat balik tapi ada perbezaan dalam cerita.


Itu yang pertama, yang kedua part Rin kena tangkap oleh Grigori pun situasi dia berbeza dan yang ketiga pasal adik dia Yukio, dekat season 1 actually dia pun sudah inherit the same demon’s power macam Rin tetapi dekat Kyoto Saga ni dia balik jadi menusia biasa. So ada sikit kekeliruan lah di situ hehe apapun Blue Exorcist: Kyoto Saga ni tetap best, animation okay, character development pun okay dan dia tetap ada part lawak especially part Shiemi kasi “friendzone” si Rin Okumura lepas tu kawan dia si Renzo ketawakan dia 😅


Overall cerita dia okay. Watak si Rin Okumura ni lebih kurang macam watak si Yato, main character dekat Anime Noragami, ada gila-gila sikit but i love it! 

 

Rating: 6/10


That's for my review on this anime. You guys stay safe and stay healthy. Don't forget to make someone smile today. See ya!

Comments

  1. Selamat Menonton anime itah :)
    shida xpernah tgk cerita anime ini..tp jika en husben mmg no.1 anime ni..

    ReplyDelete
  2. kalau sequel lg bestkan..flowing je jalan ceritanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya tula..nda la tengok rasa macam "aikk..??"

      Delete
  3. Saya tak pernah layan cerita macam ni.. Dulu masa kecik adalah layan juga cerita kartun.. hehe

    ReplyDelete
  4. plot besar jugak yang mengelirukan tu. Mungkin dia sengaja ubah untuk ceritakan possibility bila watak ni ada konflik macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin creatornya ada dua idea n mau dua2 tu jugak dijadikan jalan cerita haha. Husnuzon ^^

      Delete
  5. wah semua dilarang untuk menolong si Rin serta adiknya
    semoga ada yang menolong nantinya
    mksh revienya ya

    ReplyDelete
  6. Singgah sini sebentar...

    https://eyma0913.blogspot.com/2021/07/jom-subscribe-eyma-balkish-youtube.html

    ReplyDelete
  7. Skrg perasan anime banyak yg dh ada season tak mcm anime dulu. Ada yg tergantung huhu

    ReplyDelete