You are reading:
Anime Dr Stone Season 2: Stone Wars | Anime Review

Anime Dr Stone Season 2: Stone Wars | Anime Review

Posted on: Friday, July 30, 2021

Dr Stone Season 2 Stone Wars

Yo!
 

Dr Stone: Stone Wars is sequel of Dr. Stone series. Genres: sci-fi, adventure. Senku dan Ishigami village finish their preparation for their attack on Tsukasa empire, they finally reinvented a cell phone and steam engine (something like car) and managed to be in contact with Taiju and Yuzuriha further gaining new allies on their side (Tsukasa's army).


Anime Dr Stone Season 2: Stone Wars


Dekat Season 2 ni Chrome dijadikan tahanan oleh orang-orang Tsukasa, selepas tu Senku and allies cuba untuk menyelamatkan Chrome. Peperangan kecil terjadi antara Senku dan Tsukasa but at the end they agreed to negotiate. Senku offering a truce with Tsukasa and promise will revive Tsukasa's brain dead sister, Mirai-chan. Kenapa Senku mahukan truce? Sebabnya mereka tidak mahu adanya pertumpahan darah berlaku - sebolehnya mereka mahu menyelamat dan menghidupkan semua orang.

 

Setiap episode memang sangat-sangat memuaskan hati dan menarik untuk ditonton sehingga habis kesemua 11 episod. Kalau kamu belum tengok Dr Stone Season 1 silakan tengok dulu then sambung dengan Stone Wars ni, satu hari marathon - siap! Seronok tengok. Animation and background memang cantik, music also good. Storyline jangan cakaplah, memang terbaik sama macam musim pertama dulu.

 

Overall rating: 9/10


Rating level nya sama macam review aku untuk first season dulu. Cumanya aku nda mau review panjang-panjang. Short and simple ja. Kalau mau baca panjang silakan baca review aku sebelum ini. Apa yang boleh aku kata Dr. Stone and Stone Wars wajib masuk dalam list "anime-to-watch" kamurang.


Till then. See ya!

Comments

  1. Laju. Hahaha... Tak sempat nak tengok lagi 2nd season.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tidak jugak la laju sbb sy style tunggu abis airing dulu lepastu baru marathon kalau setakat 12eps mmg sehari habis haha

      Delete
  2. Baca ulasan Cik Rama-Rama.

    P.S: Lama tidak singgah sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NA hmm sy pun lama suda nda blogwalking ba kono huhu
      update ni mmg entri yg dalam draft mo bw buat masa ni belum berkesempatan lagi :(

      Delete
  3. pernah dgr je tp x penah tonton or baca manga nya��

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sy pun x baca manga, follow anime ja ^^

      Delete
  4. Salam, good review tentu best ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. follower baru ni. ty follow sini n komen nanti sy balas kunjungan ya
      salam perkenalan btw^^

      Delete
  5. Walau kurg dgn anime ni..tetap singgah baca review itah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u shida masi sudi singgah walaupun sy banyak krik krik mda bw xoxo nti free sy bw balik ya ^^

      Delete