Saturday, September 28, 2013

My First BF


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)


arwah ayah


Salam sabtu semua dan selamat berhujung minggu hee. Handsome tak my first boyfriend? Hehe dia adalah lelaki pertama yang aku lihat tau dari zaman baby lagi sehinggalah aku umur 15 tahun sob sob sedih pula terasa. Korang percaya tak kalau aku kata ini la satu-satunya gambar arwah ayah yang family aku ada? Arwah memang tak suka bergambar tau, paksa la macam mana pun kalau dia kata tak nak maka tak nak la jawabnya. Tapi tak apa even tak ada gambar pun wajahnya tetap terpahat dihati :) 
Jika aku rindu si dia la (MR.SECRET) tempatku meluah dan dia selalu pesan " kalau rindu sedekahkan al-fatihah dan surah yasin untuknya " kata-kata itu la yang selalu ku pegang. Sometime tu tengok orang lain bermanja dengan abah diorang rasa cemburu pun ada. Tapi aku bersyukur sebab masih ada ibu , alhamdulillah :) 
Buat korang-korang yang masih ada ayah dan ibu tu hargailah mereka, sayangilah mereka, peluklah mereka seeratnya, kucuplah tangan mereka, bermanjalah sepuasnya dengan mereka, buatlah apa saja yang mampu menggembirakan mereka selagi mereka masih ada.. 


P/S : today and tomorrow aku busy mempelajari sesuatu, apa dia? pssshh rahsia hehe. so tunggu kedatangan Cik Itah ni dekat blog korang korang isnin nanti ya :)



with love~rrp.cik itah

20 comments:

  1. al fatihah..be strong be happy okay :) jangan bersedih kerana yang hidup pasti mati.yang masih hidup ni kena hargai sesama kita kan. ehem..belajar ape tu?

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..mun masih lagi dapat bermanja dengan mak ngan ayah..

    ReplyDelete
  3. Al-fatihah..

    handsome first bf awak. :)

    ReplyDelete
  4. ummi fizi pun x suka sngat bergamabr..terpaksa tarik masuk dalam kamera..hihi :) al-fatihah buat arwah ayah itah ye..

    ReplyDelete
  5. Ada juga gambar wlaaupun satu..boleh adik tengok bila terasa ingin.. jangan sedih ye.. Allah dah buat yang terbaik.. ayah meninggal awal tapi kasih sayang lain tak kurang...

    ReplyDelete
  6. Tersentuh hati . Alfatihah buat arwah ayah akak .

    ReplyDelete
  7. salam blogwalking. betoi, bila rindu menyapa hadiahkan mereka bacaan yassin & al-fatihah. inshaAllah. semoga mereka ditempatkan dikalangan orang yg disayangi Allah

    ReplyDelete
  8. nasib kita lebih kurang sama.. akak kehilangan ayah tersayang ketika berusia 12 tahun.. sedekahkan al-fatihah kepada mereka yang telah meninggalkan kita..

    ReplyDelete
  9. al fatihah . saya selalu juga tengok gambar arwah abah ...

    ReplyDelete
  10. SAYA HANYA MAMPU MENGAMINKAN SEMOGA ROH BAPA AWAK DICUCURI RAHMAT.. AMIN...

    NAMUN, DOA YANG TERBAIK IALAH DOA DARI ANAK SENDIRI.. SESUNGGUH APABILA MATINYA SESEORANG TIADA APA YANG DAPAT MEMBANTUNYA DI DALAM KUBUR KECUALI :

    1. DOA DARI ANAK YANG SOLEH
    2. ILMU YANG BERMANFAT
    3. SEDEKAH JARIAH

    WALLAHUAKLAM..

    ReplyDelete
  11. betol 2..hargailah mereka yg masih ada :) al-fatihah bt arwah ayah Itah..smoga rohnya ditempatkn dikalangan orang yg beriman..Amin..

    ReplyDelete
  12. sedih..

    walau hanya sekeping gambar mencukupi utk lepas rindu pd ayah kn..

    al fatihah.

    ReplyDelete
  13. Al-Fatihah untuk arwah abah cik ta dan arwah abah kita jugak...nway blog ni berwajah baru ya..and apalah yang suspen tu...

    ReplyDelete
  14. selalu doakan utk arwah...moga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg Dia kasihi..amin :)

    jgn sedih2 ye dear. tu semua aturan Allah

    ReplyDelete
  15. cik itah tgh belajar ape tu??tak sabar nk tunggu isnin :P

    ReplyDelete
  16. al-fatihah..moga arwah damaoi disana.

    ReplyDelete
  17. Saja blogwalking. Sedih baca entry ni. Satu peringatan yg sgt berguna buat yg masih ada ayah. Terima kasih krn sudi berkongsi.

    ReplyDelete
  18. kita sama yer dik...kehilangan ayah
    alfatihah utk arwah

    ReplyDelete