Monday, August 5, 2019

The Unexpected

the unexpected

The Unexpected | Niat untuk ber"blogwalking" last week terbantut when i got an email for interview on Thursday (August 1st). Since the job scope is different from my current position so I need to focus and read whatever I need to. Alhamdulillah the interview session went well and the next day i've been invited in for a second interview. Happy? Of course yes. Little did i know in the late afternoon that day my grandma passed away.. I was rushing going back to Kota Belud and arrived around 8.00pm..

Sedikit terkilan sebenarnya, terkilan dengan diri sendiri, marah dengan diri sendiri. Kali terakhir aku jumpa nenek masa hari raya aidilfitri. Lepas tu adalah sekali balik kampung dan bila mak aku pesan "jangan lupa balik nanti salam nenek", aku balas "iya" but then aku tak buat pun. Mind-set aku "Ahh tak apalah raya haji nanti balik juga, bukannya tak jumpa langsung". Aku just balik without salam nenek padahal rumah nenek sebelah rumah mak aku ja pun. Aku langsung tak jangka hari raya aidilfitri tu lah terakhir aku jumpa dia, salam tangan dia, peluk cium kulit tua dia. Yes i regret that.

Pesan aku buat sesiapa yang baca entri ni, hargailah semua orang yang berada di sisi kita setiap masa terutamanya keluarga kita, rasailah kehadiran mereka selagi mereka masih ada. Jangan jadi macam aku. Rasa sesal tu sakit :(

Sabtu ni aku balik Kota Belud untuk kenduri tahlil arwah nenek. Inshaa Allah minggu depan aku akan "blogwalking" mana-mana blog yang belum sempat aku baca dan followback.


by, cik itah @ ramaramapendek

16 comments:

  1. Allahuakbar 😞 I feel you sister. Nenek Syaza pun baru meninggal Sabtu lepas & Syaza pun jumpa Nenek last waktu Aidilfitri. Sedih sangat kalau terkenang. Tapi rawat balik luka hati dengan kata, inshaAllah nanti jumpa nenek di sana 🙂

    ReplyDelete
  2. aduhhhh sedihnyaaaa xsempat salam nenek buat kali terakhir..
    mmg perit sgt rs kan.. ='(

    ReplyDelete
  3. al fatihah buat nenek cik itah.. betul tu. hargai lah sesiapa saja yang ada disisi kita smentara masih ada.

    ReplyDelete
  4. Salam takziah dari mama.. jgn Rasa MCM tu dah xde rezeki nak jumpa nenek

    ReplyDelete
  5. Innalillahiwainnaillahirojiun..byk bersabar ya..doakan Allahyarhamah nenek tu ditempatkan dikalangan org2 yg beriman

    ReplyDelete
  6. Salam takziah. Semoga arwah ditempatkan dengan org2 yang beriman. I'm sorry for your loss.

    ReplyDelete