You are reading:
Fake People. Self-Reflection

Fake People. Self-Reflection

Posted on: Thursday, August 6, 2020


Self Reflection | Fake People

Fake People. Self-Reflection | Constantly i ask my self am i a good person? If you think that i am a good person, you wrong because the answer is NO, am not a good person. I am the worse one. I was the one among those people who said what they said without considering others feeling. I chose to be like that rather than talking behind someone's back.
Real people rare. Fake people everywhere.
Pernah tidak kau kenal someone yang tend to talk behind someone's back? Often orang yang dia umpat tu orang yang sama and sometime benda yang sama jugak dia umpat. Ehh. 

Bila Si A bercerita: blalalala...
Si B : Mengiakan cerita si A.
Belakang si A, Si B is : ...dia tu bla bla bla
Me dalam hati : ko nda puas hati dengan cerita dia why not you point out masa si A ada tadi. please jangan ajak aku mengumpat.

Recently.

"Ko pernah kah rasa masakan si A tu?"
"Pernah tapi jujur aku cakap dia masak nda sedap"
"Ya Allah, fake nya kau"

And i was like..huh itupun consider fake kah?? πŸ€”

"Yang kau tu tiba-tiba tanya kenapa? Dah orang masak makan ja la kan. Dia nda tanya pun sedap kah tidak dia masak. Kalau dia tanya of course aku akan cakap nda sedap masa tu jugak" πŸ˜πŸ˜’

Dia yang mulakan cerita pasal si A and often complaint itu ini ehh aku pula dikatanya fake. Wtf betul hahaha. Bikin gerigitan ba kau. Whatever lah. Kalau tu kira fake, I'm sorry. That's my bad. Satu ja aku pesan. Sebelum mau cakap someone tu itu ini ada baiknya kita muhasabah diri kita dulu. Boleh jadi bila kau cakap orang takda common sense, sometime kau pun sama takda common sense. Boleh jadi bila kau cakap orang tu no-manner boleh jadi kau pun sometime no-manner. Boleh jadi bila kau cakap orang fake, sometime kau pun sama fake tanpa kau sedar. Sekian.

Thats all for my latest update. Be safe, stay safe and don't forget to make someone smile today πŸ˜Š

Comments

  1. Serius dik orang macam tu sangat ramai, sebab tu kalau kat ofis especially, malas sangat nak ada group2 geng2 ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann samala.. malas mau layan orang2 macam ni

      Delete
  2. Betul itu, muhasabah diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiknya kita tengok diri kita sendiri dulu kan ^^

      Delete
  3. memang ramai orang macamtu dalam dunia nih, nak jumpa yang baik jujur jadi kawan payah dik oi... akak sampai skrg ni pun takde kawan baik dah, yang ada kawan biasa baik tapi tak terlalu baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. samala kita sis sy pun takda yg namanya kawan baik (bff)
      kawan biasa ja ada dan sy lebih selesa macam tu
      pada sy the less we know about each other the better^^

      Delete
  4. selalu jumpa org talam dua muka ni.
    geram tul.

    ReplyDelete
  5. Pernah sangat jumpa orang yg macam ni..

    ReplyDelete
  6. semoga kita dijauhi drp org2 seperti ini...tension dapat kawan mcm ni..

    ReplyDelete
  7. Memang banyak orang gitu..depan2 tunjuk suka tapi tak ikhlas pun. Kat belakang baru nak cakap tak suka. Lagi syok kata belakang dari depan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..depan kononnya sukala, inspired la, puji macam2 tapi belakang..aduyaii
      orang2 macam ni bole di anggap sakit jiwa :D

      Delete
  8. It won't hurt to be kind and honest. why do people choose to be the exact opposite one.

    ReplyDelete
  9. Wah banyak banget orang type seperti itu, kak ..
    Pura-pura baik di depan kita tapi punya maksud tertentu, bahkan ada yang setelah ditolong tapi tidak tau berterimasih.

    Tapi begitulah bermacam karakter manusia, kalau tak seperti itu dunia tak ramai hihihi 😁

    ReplyDelete
  10. manusia berperangai mcm ni memang ramaiiiiiiiii sgt... cuma minta dijauhkan daripada mereka

    ReplyDelete
  11. comel betul bila baca..campur2 plak bahsa sabah..skali2 rasa mcm kite dah pndai ckp sabah eh hahaha ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha feeling2 sabahan ya
      luckily sabah sy nda pekat so nda la jua susah mau paham kn^^

      Delete
  12. Sebelum cakap fikir dan tanya diri sendiri dulu. Harap dijauhkan lah dari fake people ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yah but sometime it hard to avoid these kind of people bcs they're everywhere
      but nahh let just try our best not to become one kann ^^

      Delete
  13. yes i have seen a lot like this , they prefer to be fake ? depan je acah puji tapi belakang terus kutuk . its so hard to focus on yourself w/oo talking bad about others ? Ignore je orang macam tu selalunya semua orang dia kutuk , dia je betul .

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe something wrong in their n yes this type of person we really need to ignore

      Delete
  14. nak dijadikan senangkan cerita..jadilah diri sendiri

    ReplyDelete
  15. agree with you post. Memang tak boleh lari with this kind of people.

    ReplyDelete