You are reading:
Mindset

Mindset

Posted on: Friday, August 21, 2020

you are what you thinking

Yo! Thanks for dropping on my blog. Hope you guys are okay and better.

Life is simple but sometimes we make it complicated by our own habit of thinking. Can't deny in a day there is a lot of thought pops into our head, the positive and the negative one. These thoughts swimming freely in our head like they owns it.

A conversation with my roommate.

Me : "Aku mau buat gigi ba.."
Roomate : "Akupun sama, mau kasi putih gigi. Tapi ko rasa kalau orang tengok nda ketara kah tu ar yang aku buat gigi?"
Me : "Why do you care about what people think of you? Ko mau buat gigi kah itu kah ini kah, suka hati ko lah kan..duit ko, diri ko. Don't give a shit about what others think of you".
Roomate : "Ni ba yang aku suka pasal ko. Selalu positive".

Mindset | Been there. Done that. It is not about being positive or not. The idea is to change the way you thinking. Just be yourself, the real you. Do what makes you happy. Living a life under people expectation is sucks. Seriously. It ain't get you anywhere. It is said that our mind is the powerful tool to create a good life - bringing the best of us but if we not used it correctly it can be the most destructive force in our life. 

So be the master your mind, change your mindset - learn to control your thoughts. If people judged you, let them be. You know yourself better than others. Consciously - you know what you want, you know what you do. Unless you sleep while doing something or tend to talk to yourself like all the time then that could be a problem ๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
your thoughts, affects your perception and therefore, your interpretation of reality - lifehack.
Last but not least, stop being judgy so that you won't be afraid of what people think of you. Kau relax relax ja sudah. Simple as that. Take care and don't forget to make someone smile today. Life is real ๐Ÿฅฐ

Bottom line : kalau benda yang kita buat melibatkan diri kita sahaja dan bukannya benda jahat, not necessary untuk kita ambik kisah apa orang kata tapi sekiranya melibatkan orang lain yes we should concern about the pro n cons whatsoever.

Comments

  1. Over thinking is killing me sometimes. I am glad sometimes it turned out right, nothing bad happened.

    ReplyDelete
    Replies
    1. been there done that haha
      nahh as a women its quite difficult to dodge the "overthinking" but like i said relax2 ja, life is too short ^^

      Delete
  2. kalau asyik fikirkan pasal orang lain, kita yang sakit hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis
      pedulikan ja apa orang pikir pasal kita janji apa yg kita buat tu nda salah atau berdosa
      chil n relax^^

      Delete
  3. mindset kita and biasanya orang tua kita selalu camtu..they will be like .."nanti apa org kata"..so what?? are they the one who feed me?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy if ma mom tegur macam tu sengih buat muka bodoh ja hahaha jahatnya aku :D
      nahh the idea is to not to take everything too seriously ^^

      Delete
  4. betul itah..kdg2 terlalu pikir pasal org diri sndri yg mundur dan xmaju..
    lepas ni ape nk buat terus je niat tu..asalkan benda baik..jgn toleh ke blkg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita enjoy ja buat apa yg kita suka janji bukan buat benda jahat kann ^^

      Delete
  5. pandai2 la kita fikir mana yang baik untuk kita atau tak.Dengar sangat cakap orang pun tak boleh jugak. Kena juga sesekali putuskan sendiri apa yang bagus untuk diri sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..nda bole asyik fikir apa orang kata pasal kita ja
      x kemana sudahnya. better jadi diri sendiri buat apa yg kita suka
      biarlapun orang judge atau mengata kita, abaikan saja

      Delete
  6. Betul tu..jadilah diri sendiri..itu akan buat kita bahagia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. true indeed. be the best of ourself but it doesnt mean we have too try hard to be the best person. chill relax enjoy. life is too short^^

      Delete
  7. Hidup tak kenana kalau asyik pikirkan apa org kata
    Selagi tak melanggqr akidah..undang2..tak menyakiti hati org lain..teruskan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. selagi nda salah n apa yang kita buat tu bukan benda jahat not necessary tuk ambik kisah apa org kata or fikir pasal kita :)

      Delete
  8. I think it's better to think about ourselves because not necessarily other people think about us.

    If we keep thinking about other people, our psychology will become less good.

    Greetings.

    ReplyDelete
    Replies
    1. true indeed. dont let overthinking consume our mind

      Delete
  9. True. We will believe what we say we are.
    Just be confident and believe in ourselves.

    ReplyDelete
    Replies
    1. some said "u are what u thinking" so in order to b confident or to be a happy person we must change how we thinking, the way we thinking, the way we react..^^

      Delete
  10. Ada masanya kita kena fikirkan apa orang cakap, contoh kalau buat jahat melampau, malu orang tau kan, tapi ada masanya memang tak perlukan langsung pandangan orang lain dalam pilihan kitan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau buat jahat tu sis just keep it to ourself sudahh, no need for others to know. that is between ones self and Allah..
      bagi sy kalau apa yang kita buat tu hanya melibatkan diri kita no need la minta pandangan or kisah apa org fikir pasal apa yang kita buat tetapi sekiranya apa yang kita buat tu melibatkan orang lain then we should ask someone's opinion, we should think the pro n con, consequences etc^^

      Delete
  11. kenapa nk hidup ikut ckp orang lain kan? hidup kita, acuan kita...biarlah kita yg tentukan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..diri kita biar kita yang tentukan^^

      Delete
  12. FIKIR POSITIF TERBAIK TENANGKAN MINDA

    ReplyDelete
  13. Yang penting untuk diri sendiri... ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  14. As long as we are doing a good thing, other people perception doesnt matter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. true indeed. if we do good thing then y should we care their perception kann

      Delete
  15. susa sih kalo bawaannya kepikrian sama apa kata orang, tapi semuanya bakal baik baik saja kalo kita percaya diri dan tidak terlalu masalain penilaian orang. At least kita berjuang dan berani jadi diri kta sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..tu betul. pedulikan apa org kata janji kita x buat benda yg salah kann

      Delete
  16. People will judge no matter what we do. So, do something we like, as long as it does not bother others.

    ReplyDelete
    Replies
    1. we did something good or something bad people will always judge kann . such a judgemental society ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ

      Delete
  17. Buat jer. Guna duit sendiri kot. Gigi sendiri yang putih. Bukan gigi diorang kan. Hahaha

    ReplyDelete
  18. Selagi tak salah, why not buat untuk diri sendiri kan. Asyik nak fikir apa kata orang lain, sudahnya kita tak akan pernah rasa bebas dan bahagia.

    ReplyDelete