You are reading:
Home Quarantine due to Close Contact with Covid Patient

Home Quarantine due to Close Contact with Covid Patient

Posted on: Monday, January 11, 2021

Home Quarantine due to Close Contact with Covid Patient

Yo guys! Sorry aku masih belum dapat blogwalking banyak blog. Lepas satu, satu masalah aku ni datang 😔

 

Home Quarantine due to Close Contact with Covid Patient | So hari ni hari kedua aku "self quarantine" gara-gara close contact dengan pesakit Covid. Al kisahnya housemate aku bawa kawan dia stay dekat rumah for three days. Last kawan dia stay is on Monday. Sabtu tu tiba-tiba pula dapat tahu yang kawan dia ajak stay tu disahkan positif Covid due to close contact with another Covid patient aduyaiii. Sudahnya aku dengan housemate dua-dua kena panggil KKM untuk buat swab test. Oit! Sakit yo dia cucuk dekat hidung, sudah aku ni ada resdung. Berair-air mata aku lepas kena cucuk hukhuk. 


Alhamdulillah so far aku okay, takda rasa any symptom tapi berdebar juga ni tunggu result nya. Sementara tu self quarantine nda boleh pergi mana-mana sebab sudah ada gelang pink. Gelang mahal tu kono lol. Ni confirm satu office kecoh pot pet pot pet pasal aku. Hmm akupun tahu last minit pasal ni, tidak aku pun takkan turun kerja lah oii. Sorry anyway walaupun bukan salah aku 😓


Aku geram juga dengan housemate tapi mau marah pun nda guna, benda sudah jadi dan ianya tidak akan terjadi jika tidak dengan izin Allah kan. Keputusan pun belum tahu lagi tapi aku harap sangat ianya negatif. So dalam Annex 14 yang aku dapat tempoh kuarantine aku is 10 days until 19 January 2020. 17 January nanti kena buat second swab. Please doakan result aku dua-dua negatif..inshaAllah.

Comments

  1. Allahu..semoga keputusan negatif...ambil Vit C..
    take care Litah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.
      ya ada stok vit c ni tiap hari mmg ambik
      pagi2 pun sy amalkn minum air lemon suam
      semoga negatif la keputusan nya..amin

      Delete
  2. Aduh tidak boleh buat apa.
    Takpe jalan blog boleh. Jaga diri ya. Harap bekalan cukup untuk tempoh kuarantin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya jalan2 blog ja la dapat huhu
      u too take ya! sebenarnya nda sempat beli barang bekalan pun huhu tapi takpla, guna servis runner ja :)

      Delete
  3. harapp2 bebas daripada jangkitan kobit 19 tu.
    Selamat menguarantinkan diri di rumah.

    ReplyDelete
  4. Allah!!!hopefully negative !! amin amin .. and i love luffy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I hope so..amen ya rabb..
      Luffy is ma crush all da time n he is everywhere in ma life lol

      Delete
    2. if anime crush ya? hmmm i dont know siapa for me, kirishima from BHNA kot... is it? hmmmm but i love the animal type as chooper than i got patung digimon as my sleep buddy hehe

      Delete
    3. Chopper cutee.. sy pun suka!

      Delete
  5. Tabahkan hati jalani kuarantin, akk pun dah merasa dulu... harap2 semua negatif jadi habis awal tempoh kuarantin tu.

    ReplyDelete
  6. Semoga negative. Stay safe and stay strong ❣️

    ReplyDelete
  7. semoga semuanya baik-baik belaka. aminn...

    ReplyDelete
  8. Dear itah, take care tau!
    tabah dan sabar..hope semua dilindungi!

    dear masih guna alamat rumah yg lama ke? nk kirim sikit..sbb msk dlm top komen blog shida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u Shida.. tukar alamat. nanti sy wasap Shida ya^^

      Delete
  9. Allahu..benda nak elak terpaksa swab test pulak. Semoga result negative. Aaminn

    ReplyDelete