You are reading:
I Start Running After Awhile | Teluk Likas Jogging Track Kota Kinabalu

I Start Running After Awhile | Teluk Likas Jogging Track Kota Kinabalu

Posted on: Monday, January 4, 2021

I Start Running After Awhile | Teluk Likas Jogging Track Kota Kinabalu

 

Yo kamurang!


Setelah sekian lama aku nda jogging sejak PKPB (second wave of Covid), so semalam akhirnya aku pergi ke Teluk Likas Jogging Track, Kota Kinabalu. Ramai juga lah orang pergi jogging semalam, ada dengan pasangan, dengan kawan-kawan, sekeluarga pun ada siap bawak baby huuu. Tapi aku? Aku pergi sorang ja tapi aku nda kisah sebab aku sudah terbiasa sendiri-sendiri. Makan dekat restoran sorang2, tengok wayang pun sorang2.

 

To be honest aku lagi selesa berkawan dengan lelaki, in fact aku takda best friend perempuan pun. Kawan-kawan tu ramai tapi yang betul-betul rapat memang takda. Just me and myself. As a women aku tahu perempuan macam mana so aku jadi malas mau ada BFF perempuan, tambah pula aku ada bad history dengan ayat "best friend" ni lagilah aku rasa mehh ๐Ÿฅด . Daripada ada bff yang talam dua muka baik takda kan. Tapi tidak semualah. Ada ja wanita dekat luar sana yang boleh buat kawan. Yang "spoil" nya pula bila berkawan dengan lelaki ni (bff) lama-lama dia pandai jatuh hati dengan kau haha tidak semualah, mungkin.  Aku pernah ada bff lelaki yang ended-up fallin for me but i can't. So last-last aku kena block oleh bff sendiri huhu. So sampai sekarang memang me and myself sejalah..sudahh ๐Ÿ˜‚

 

I Start Running After Awhile | Teluk Likas Jogging Track Kota Kinabalu


Aku sampai ke Teluk Likas dalam pukul 6.50 dan sampai ja aku buat pemanasan badan dulu sebelum mulakan larian. Lepas ja jogging aku stay kejap memerhati lagat manusia sambil-sambil tengok pemandangan pantai, sempat aku mengelamun kejap haha. Sedar nda sedar perut berbunyi. Aku kerling jam di tangan lahh sudah pukul 9.40 pagi rupanya. Sebelum balik rumah sempat aku singgah beli nasi lemak. Tekak tiba-tiba teringin.


Pantai Teluk Likas

 

Sampai ja rumah aku makan, then aku basuh kain so sementara tunggu siap aku kemas rumah - termasuk mop lantai. Sakit pinggang oii hukhuk. Sebab sakit badan so malamnya aku tidur awal - sebenarnya masa ni aku sudah mula sakit kaki, paha sakit, betis pun sakit maybe sebab lama nda jogging. Sebelum tidur sempat aku sapu minyak angin dengan harapan pagi ni akan ok tapi masih belum ok jugak, aku solat pun..ya rabbi, sakitnya Tuhan ja tahu.

 

Teluk Likas Beach

FYI, Teluk Likas Jogging Track ni dekat dengan pantai dan jalan raya utama menuju ke KKCity. Tapi jujur aku kata pantainya tidak bersih mana tidak seperti Pantai Tanjung Aru. Tapi kalau untuk jogging memang best, memancing pun boleh tapi not sure banyak ke tidak ikannya hehe. Tempat ni juga dekat dengan kedai makan tapi mula beroperasi after 5pm ja. But don't worry ada ja kiosk untuk beli air dan makanan ringan ๐Ÿ˜€

Comments

  1. Lamanya tidak melawat KK.
    Sorang-sorang senang boleh ambil masa untuk jogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti mana tau mau datang lagi kesini info la, bole jumpa hehe ^^

      Delete
  2. Syabas! Kipidap ye, Litah. Sakit kaki tu biasa, salam perkenalan orang kata. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha salam perkenalan la sangat lol
      berjalan pun terpaksa pelan2 ni ha..gila sakit :(

      Delete
  3. seronoknya jogging sambil makan angin laut.. nyaman.. boleh berkelah sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga orang yang datang saja2 makan angin, yang datang semalam tidak semua mau jogging, ramai yang sekadar cuci mata hirup udara segar hehe

      Delete
  4. cantiknya pemandangan..dh lama tak g jogging sejak covid ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann tula pasal..
      Sy pun baru jgak ni jogging lepas 6bulan lebih duduk rumah diam2 dan membambamkan diri dgn jayanya hahahha

      Delete
  5. Kalau begini viewnya, tak jadi jogging. Lepak saja tepi pantai.. Alah bestnya. !

    ReplyDelete
    Replies
    1. dating pun bole haha ramai jgk yang datang sekadar mau lepak2 ^^

      Delete
  6. wah..rajin jogging..heheheh..KG baru mau start dgn VR balik ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama nda jogging ni KG..covid punya pasal hehehe

      Delete
  7. Yay!! nak starts jogging bukan senang hopefully no stopping after this ! good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya tula pasal.. jadi nda jadi jugak tu mulanya. tapi last2 pergi jugak haha

      Delete
  8. best tu, penat2 jog, boleh berhenti tengok laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. lepas jog bole buat meditation terus hehe

      Delete
  9. Saya rindu jogging. Sebelum covid-19, rajin saya berjogging di Perdana Park Tanjung Aru. Ada kalang-kala, hampir 7km setiap hari. Sekarang, makin malas. Cuma buat tabata di balcony. Selamat Tahun Baru dan terima kasih kerana sudi melawat blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Diane..most welcome ๐Ÿ˜Š
      Pardana Park pun best tapi jauh dgn UA hehe tula yg jarang2 kesana ๐Ÿ˜

      Delete
  10. lama juga tak jogging sejak covid ni. pantai tak bersih tak boleh mandi.
    bff ada 1 saja. tak ramai kawan sebab mengarut. hahah

    Ada kawan lelaki tp lama2 jatuh cinta. lebih baik tak payah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann..lama x jog ni badan pun jadi malas hehehe

      kan..ada 1 bff lagi better dari ramai tapi hmmm..

      Delete
  11. wahhh chaiyok chaiyokkkk

    cantik scenery

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u hehe
      Ya cantik..ramai org pergi ๐Ÿ˜Œ

      Delete
  12. Bestnya rumah dekat dengan pantai, sambil jogging layan scenery. Sama la saya, dah terbiasa buat benda sorang so takde rasa apa dah. Cuaca KK cantik ya. Semenanjung asyik hujan, susah nak jogging. Haha. Padahal alasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini pun hujan hari2 tapi biasa sebelah petang la. So pagi tu bole jogging hehe

      Delete
  13. lama dah stop jogg sampai badan pun dah macam masuk angin..but InsyaAllah tahun 2021 dah slowly mula jogg balik..yeaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa kakfuzy..jd lemah badan bila x aktif knn.. ya hrp2 2021 keadaan makin ok. InshaAllah

      Delete
  14. bagusnyaaa jogging hehe.. kipidap..
    klau saya kesana memang duduk2 santai saja layan view.. hihi..

    ReplyDelete
  15. Bestnya jogging tepi pantai. Tak bersih pun best lah jogging menikmati view pantai :)

    ReplyDelete
  16. Last saya ke Likas Jogging trek, 3 weeks ago. Saja jalan-jalan melihat pantai yang tidak begitu bersih. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha skrg pergerakan ada limit kn nda macam dulu huhu
      semoga covid ni semakin okay tahun ni..inshaAllah

      Delete
  17. Haaa.. Pas jogging.. makan ler.. Kan...
    Lama behtul sy x jogging wooo.... Kana restart ler gini...

    ReplyDelete