You are reading:
Happy Mask | Your Daily Facial Mask Solution for Happy Skin

Happy Mask | Your Daily Facial Mask Solution for Happy Skin

Posted on: Thursday, January 7, 2021

 

Facial Mask

Yo readers! Thanks for dropping here and leaving comments on my previous post but very sorry, am still unable to bw back due to my hectic days at work. Nanti aku blogwalking balik, soonest possible..orite. Peace ✌️


Happy Mask | Your Daily Facial Mask Solution for Happy Skin. Lagi koleksi facial mask haha yang hari tu aku beli dekat Watson belum habis guna lagi, ni beli lagi. Expo Guardian punya pasal! Memandangkan tempat kerja aku dekat mall so everytime bila masuk lunch hour aku mesti keluar. Niatnya sekadar cuci mata tapi tengok punya tengok ehh terbeli lah pulak. Inilah masalah orang perempuan ni. Niat lain, cakap lain, buatnya lain ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜…. 


Awalnya aku mau beli bath scrub ja which is harganya hanya MYR4 sebotol (250ml) then ternampak pula facial mask jenama Happy Mask yang berharga MYR3/each. Aku lagi yang memang jenis suka pakai face mask sheet dan sangat-sangat mengambil berat akan kesihatan kulit wajah memang akan grab, bukan satu tetapi lima enam jenis haha. Harga murah begitu bukan selalu dapat so why not kan.


Macam dekat gambar tu ada grab 6 facial mask which is setiap satunya lain-lain kebaikan dan manfaatnya untuk kulit wajah. Kandungannya juga slightly different but basically main ingredient for these facial mask is specially harvested and imported from the beautiful Jeju Island, Korea. Here's a short details for each facial mask;


  1. Gojiberry Extract & Sea Buckthorn Facial Mask for Anti-oxidant - help provide antioxidant property, enhances skin regeneration and soothes delicate skin. Skin condition improved with a soft touch.
  2. Antioxidant Honey Chamomile Face Mask - Enjoy the happy and honey sweet blossom, enriched with chamomile extract, Vitamin E and a unique blend of Moist Honey 3 which contains Honey extract from Korea, Propolis and Royal Jelly, helps soothe skin gently, replenishes skin moisture and provide antioxidant protection. Skin appears smooth and healthy-looking complexion.
  3. Jeju Aloe Vera Face Mask - It replenishes essential daily nutrients on your skin with skin protection property, leaving it soothed and revitalised.
  4. Jeju Lotus Flower Face Mask - Brightens skin tone, leaving it lustrous with a radiant glow.
  5. Jeju Seaweed Face Mask - Deliver skin hydration, leaving it soft and supple.
  6. Jeju Green Tea Face Mask - With antioxidant and hydrating properties, leaving it smoothed and healthy skin complexion.


For your information, abovementioned facial mask is specially developed with AQUAPlux to provide ultimate skin hydration, leaving skin feeling moist and relaxed after every single mask enjoyment! Also free from parabens, TEA, Mineral Oil and Colourant. How to use? Same as usual lah, cleansed your face first then apply toner. After that gently place the mask onto your face, leave it for 15-20 minutes and don't forget to massage remaining essence with fingertips for a better result!


That's all for my latest update. You guys stay safe, stay healthy and don't forget to be the reason someone smile today. See ya!

Comments

  1. Single ke? Ciannn.... contact i okay. Love u.
    017-4502767

    Linked In : https://my.linkedin.com/in/mohamad-zuhairi-c-a-m-4a5744107

    FB : https://www.facebook.com/mohamadzuhairi.mohamadzuhairi

    Insta :
    https://instagram.com/zuhairizani

    Twitter :
    https://twitter.com/zuhairizani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha no am not..im engaged.
      thank u for ur offer btw ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  2. sama la kita suka membeli mask dan pantang nampak tapi kemalasan memakai mask tu sama banyak but 2021 ni memang dah nekad nak guna sbb nak pastikan kulit muka sihat heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai seminggu sekali pun shud b okay kakfuzy hehehhe
      Kan kan kan kulit muka sihat tu penting!

      Delete
  3. wah menarik sangat, dah la colourful ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn tengok pun bikin timbul love2 dkt mata ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

      Delete
  4. chantek dan wangi muka ni bahh.. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  5. kite pun suka pakai facemask.. setiap bulan mesti stock up :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh samala kita hehhee best kan pakai sheet mask^^

      Delete
  6. Takleh caya cuci mata, mesti ada terbeli kalau dah masuk watsons. hihi
    Best ada pakai sheet mask :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..dugaan betul bila masuk watson atau guardian ni hehe

      Delete
  7. Oh, ada offer, memang bagus, beli banyak. Akak tak pernah pakai mask, Litah. Maybe akan try, one day. :)

    ReplyDelete
  8. sis beli fask mask..berpuluh kat Jeju Island..beriya beli sbb murah sekali balik x pakai pun adeh...malas tul

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM bagi sy ja la.. biar sy yang pakai hehhehe

      Delete