You are reading:
Anime The Millionaire Detective Balance: Unlimited | Anime Review

Anime The Millionaire Detective Balance: Unlimited | Anime Review

Posted on: Friday, December 25, 2020

 

The Millionaire Detective Balance: Unlimited

Yo minna!


The Millionaire Detective Balance: Unlimited (Fugou Keiji) mengisahkah tentang Daisuka Kanbe, seorang lelaki yang mempunyai kekayaan luar biasa dan ditugaskan di Modern Crime Prevention Headquarters as a detective. Di sini dia bertemu dengan Haru Katou, yang juga merupakan seorang detektif who values justice above all. These two ni walaupun diorang kena bertugas bersama-sama tapi selalu tidak ngam pendapat. Yang satu begini, yang satu mau begitu. Hakikatnya Haru membenci Daisuke kerana menggunakan kekayaan wang untuk menyelesaikan kes. Bagaimanapun, they need to work together in order solve the mysteries that are coming in their way.


The Millionaire Detective Balance: Unlimited


Anime The Millionaire Detective ni disiarkan pada April 2020 (spring). Mempunyai 11 episod dan dalam satu episode tu dalam 22 minute seja so sehari pun boleh habis. Genres: Mystery, Police. Untuk anime ni aku nda mau hurai panjang sebab jujur aku katakan ianya kurang manarik tapi aku layankan juga walaupun masa tengah layan tu kadang otak aku macam kena snooze button, sempat aku lelap 2, 3 minit lol tidur-tidur ayamlah orang kata πŸ˜‚


Animation okay, plot twist pun okay. Apa yang nda bestnya anime ni aku sendiri tidak tahu macam mana mau huraikan yang pasti memang aku kurang minat. Mungkin jalan cerita dia, mungkin sebab character atau mungkin juga sebab aku kurang menghayatinya haha tapi aku tetap suggest juga anime ni untuk siapa-siapa yang mau tengok sebab lain orang lain pendapat dan minat kan. Aku mungkin kurang minat tapi diluar sana ada ja yang suka jalan ceritanya.


Rating: 6/10


So that’s it for my review. As always, you guys stay safe, stay healthy and don’t forget to be the reason someone smile today. Just remember whatever it is that you going through right now sooner or later everything will be okay. Slowly but surely. Doa baik-baik 😊

Comments

  1. Hehe betul. Saya pun lama tidak tengok diri animasi. Baca sinopsis sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kan lain orang lain minat nya 😁

      Delete
  2. lain org lain opinion la kan, mcm i tak berapa suka tgk Kimetsu no yaiba but others loves it so much

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha atie sy baru start tengok Kimetsu no Yaiba..baru eps 3. Mcm best tapi ada yg kata ending nya gantung sikit, kena baca manga dia. nti abis tengok ni mmg sy akan review jgk la ni best tau tidak πŸ˜‚

      Delete
    2. mmg ending gantung ..expected season 2 :)

      Delete
    3. entah bila la kan huhu rasa nda sabar mau tengok season 2

      Delete
  3. 6/10 je..tak jadi la nk layan hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan hehehe tu personal review ja tu hehe sis JM tengoklaa mana tau suka πŸ˜„

      Delete
  4. bila ada duit semua boleh beli. haaa jalan cerita anime macam dunia nyata sudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha the power of money org kata πŸ€‘πŸ€‘

      Delete
  5. Replies
    1. Ceritanya slow ja..takda part epic hehe
      I prefer cerita yg bole buat rasa hype n goosebumps mcm one piece, demon slayer

      Delete