You are reading:
Anime One Punch Man | Anime Review

Anime One Punch Man | Anime Review

Posted on: Wednesday, December 9, 2020

 

Anime One Punch Man

 

Yo guys! Buat masa ni topik blog aku switch to anime mood since banyak draft pasal anime so publish ja lah janji blog nda bersawang haha


Review Anime One Punch Man | One Punch Man mempunyai 24 episode yang mana episode 1 hingga 12 adalah Season 1 yang dikeluarkan pada tahun 2015 dan Season 2 bermula daripada episode 13 yang baru juga disiarkan pada July, 2019. Genre: action, sci-fi, comedy, superhero, supernatural. Mengisahkan tentang Saitama, 25 year olds guy who often introduced himself as “a hero just for fun”. One day he met Genos, a cyborg who called him Saitama sensei and want to be stronger like him and later moved in to his house which at first buat si Saitama rasa annoying gila haha. Nantinya kedua diorang ni join Hero Association dan bersama-sama menentang musuh jahat a.k.a Monster Association.

 

Tiga tahun sebelumnya, Saitama ni gagal temuduga kerja and end up latih diri dia untuk menjadi kuat but then overpowered himself sebab tidak kira sekuat manapun musuh yang datang nda kiralah kecil kah besar, sekali punch ja Saitama sudah mampu kalahkan sekelip mata without any effort sebab itulah tajuknya “One Punch Man”. Heroes yang lain termasuk Genos sendiri gila punya susah payah mau kalahkan musuh tapi bila Saitama it took only one punch. Oit kuat betul kau haha tapi disitulah uniknya anime ni dan memang lain daripada lain.

 

Overall review aku untuk dua-dua season termasuk special episode (OVA), anime one punch man ni best dan nda rugi tengok. Dia banyak part yang lawak, terutama ekpresi muka si Saitama yang nda boleh blah tu hahaha watak dia sebenarnya bodoh-bodoh, macam watak si Luffy dekat Anime One Piece – bila mana orang tengah serius or tough situation diorang boleh relax macam tiada apa-apa lol.


Fighting scenes pun okay, Season 2 yang best tapi aku paling suka part Bang (Silver Fang) dan Bomb lawan dengan bekas anak didik dia, Garou. Masa ni Genos injured tapi bukan sebab Garou, dia injured after fights with Elder Centipede, member of Monster Association but as usual lah Saitama mesti muncul juga last minutes sebagai penyelamat tapi time ni Saitama punya entrance gila epic! Aku suka 😍


one punch man


Character development not bad. Opening dan ending pula dua-dua terbaik walaupun ending gantung sikit sebab dia akan ada Season 3 tapi belum keluar lagi. Entah bila, tunggu sajalah πŸ˜†


Rating: 9/10


So that's it for my review and thanks for reading. You guys stay safe, stay healthy and don't forget to be the reason someone smile today. See ya!

Comments

  1. Anime dengan komik lebih kurang ke hehehe... Mrs. A tak tahu nak menghayati anime nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. komik/manga : lukisan dalam bentuk buku2 / novel2 grafik

      anime : animasi dlm bentuk visual audio


      *kebanyakan cerita anime adalah based on manga/komik tapi ada juga original video animation (anime yg tidak based on komik) dikeluarkan :)

      Delete
  2. i tgk satu episode ja hari tu, then tiba2 terjebak dgn ONE PIECE ! hahahaha tatau bila nak patah balik ke one Punch Man.... maybe soon

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy follow jgk manga n anime one piece tapi sebabkn mmg da follow dari dulu so takda episode yg pending hehe tunggu new episode kena release ja minggu2, tu ada ja masa layan anime lain tapi yang pendek2 (12-24 eps) ja la..hehe

      Delete
  3. Belum pernah tengok anime ni. Nanti nak cari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zumal pun layan anime jgk kan haha satu2nya rakan blogger yg rajin like post sy psl anime dkt fb πŸ˜‚ thank u btw..

      Delete
    2. Hahaha, minat jugak. Cuma sekarang dia sikit berubah kepada drama korea πŸ˜‚πŸ€­

      Delete
    3. wahhh hahaha dak2 kpop ni :P

      Delete
  4. Replies
    1. hehehe dia tumbuk yg jahat ja yg baik x kena 😁😁

      Delete
  5. Maaf la sbb abam kie x minat tgok anime.

    ReplyDelete
    Replies
    1. paham hehehe biasala tu lain org lain minatnya πŸ€—πŸ˜Š

      Delete
  6. Nak lebih paham suruh husben lah baca hahahaa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha ni mesti husben peminat anime kann ^^

      Delete
  7. Wah byk jugak episode sampai ke season 2 mama x penah layan anime bersiri mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan layan mamapp sbb kalau terjebak susah mau patah balik tu haha

      Delete
  8. Banyak juga episod tu. lepas tu gap 2015-2019 lama juga ambil masa sambungannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anime ja, kalau manga dia tidak ambik masa lama tu hehehe

      Delete
  9. nk tunggu sambungan tu alahai sabar jelah

    ReplyDelete
  10. Gap tu lama naaa nak tunggu kan... tazzabar rasanya... sebab minat, ku layankan jua penantian itu... hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya tunggu ja walaupun penantian itu suatu penyeksaan lol

      Delete