You are reading:
Dermagic Refreshing Toner for Brightening, Youthful and Relaxing by Simplysiti

Dermagic Refreshing Toner for Brightening, Youthful and Relaxing by Simplysiti

Posted on: Monday, December 28, 2020

Dermagic refreshing toner by Simplysiti

 

Hey there!


Dermagic refreshing toner adalah toner pelembap yang diperkaya dengan sensasi menyegarkan untuk merevitalisasi, melembutkan dan membuat kulit bebas dari stres. Dengan kombinasi happy berry dan korean plant stem cell yang diperkaya dengan hyaluronic acid (HA), toner anti penuaan dan pencerah kulit ini,membuat kulit wajah terlihat kencang dan segar. Toner ini juga mampu menghilangkan kotoran pada wajah dan membantu mengecilkan pori-pori sehingga mencegah kotoran terperangkap di dalam kulit wajah.

 

Dermagic Refreshing Toner for Brightening, Youthful and Relaxing by Simplysiti

 

Sebenarnya baru juga aku beli toner ni, beli pun sebab rejuvenating toner yang aku pakai habis so bila pergi Watson stok pula takda. So nampak refreshing toner ni why not kan cuba yang ni pula. Bagi aku dermagic refreshing toner ni memang best, paling aku suka dia punya cooling sensation tu memang betul-betul membuat kulit wajah terasa segar, relax dan sentiasa berkeyakinan. Bau nya tidak terlalu kuat, lebih kurang macam bau rejuvenating toner by SimplySiti yang aku guna sebelum ni.


Cara penggunaan nya sama seperti kebanyakkan toner, shake well dan tuang setitis dua dekat kapas then apply lembut pada wajah. Lepas tu dap dap until fully absorbed. Then apply lah serum dan moisturiser seperti biasa. Toner / penyegar ni sama kepentingannya seperti serum, moisturiser dan lain-lain. Penting untuk mengecilkan pori, buat wajah lebih segar dan membersih kotoran degil pada wajah. Pencuci muka ja tidak cukup sebenarnya. Kalau aku, aku memang jenis yang jaga kulit wajah so aku punya skincare semua set ada. Nda cantik nda apa, nda putih pun nda apa, janji kulit wajah sihat kann 😊

 

So itu sahaja short review dari aku. Baca juga My Current Skincare New Age+ by SimplySiti. You guys take care and stay safe. See ya!


Comments

  1. Sejuk yang suka rasa menyegarkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul..best gila bila pakai. rasa fresh ja kulit muka. Love it!

      Delete
  2. tak pernah cuba lagi produk simply siti. cantik packaging :)

    https://www.tiarasaphire.com/2020/12/drama-indonesia-assalamualaikum-calon.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann semua produk SimplySiti cantik2 packaging nya.. macam mau beli semua pun ada haha

      Delete
  3. lepas cuci muka, apply toner, muka rasa fresh je..

    ReplyDelete
  4. i pernah pakai toner dulu, but my face luka sbb tak sesuai kot.. but hmm shall try this toner tgk ok ka tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rasa mcm nda ngam n ada side effet better stop penggunakan. try produk sebolehnya yang tiada astrigent/alcohol/paraben :)

      Delete
  5. teknologi make up tool sekarang ini memang tak lepas dari korea. hampir semuanya merujuk ke korea

    Terimakasih sharing nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan..banyak yg merujuk ke korea, face sheet mask brand watson n kebanyakan brand lain pun guna tekonlogi dari korea

      Delete
  6. nanti boleh la nak cuba toner SimplySiti ni...cantik exclusive packaging dia kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakfuzy..cantik ja packagingnya, produk pun ok^^

      Delete
  7. patutla kulit itah cantik n gebus

    ReplyDelete
  8. not bad produk siti ni.. skrg toner pakai Eucerin.

    Betul cuci muka sahaja tak cukup, lepas pakai toner baru muka bersih. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. pencuci muka saja x cukup kena ada toner jg 😌

      Delete
  9. wahhhh guna produk tok ti nampaknya ;-)

    ReplyDelete
  10. Tak pernah try produk simply siti ni. Kulit senang naik jerawat, so tak berani try new produk

    ReplyDelete
  11. Tak pernah guna brand simplysiti. toner pun jarang pakai dah sejak duk rumah.
    Ye, betul. janji kulit sihat tak putih tak pe.

    ReplyDelete